Hae
Palasia Arjestani

Painajaisuni

Processed with VSCO with c2 preset

Mä näen todella harvoin unia tai en ainakaan muista niitä. Silloin tällöin saatan muistaa pienen pätkän jostain unesta, mutta sekin unohtuu nopeasti. Yleensä mun unissa ei ole mitään järkeä ja olen lueskellut unikirjastakin etsien jonkinlaista merkitystä hämmentäville unilleni. Tiedän, että unet tulevat alitajunnasta ja voivat liittyä esimerkiksi elämäntilanteeseen tai pelkoihin. Usein vain tuntuu ettei niissä ole mitään järkeä!

Lapsena näin todella usein unta, että olin viemässä ulkona roskia kun meidän talo syttyi tuleen. Seisoin roskalaatikolla tuijottaen ilmiliekeissä roihuavaa taloa. Jostain pimeydestä huomasin tumman hahmon kävelevän minua kohti moottorisaha kädessään. Lähdin karkuun ja mies lähti perääni. Juoksin pitkin metsiä ja piilouduin puiden taakse. Uni loppuu joka kerta siihen kun olen kiivennyt korkean talon katolle ja mies tönäisee minut sieltä alas. Herään juuri kun olen tippumassa maahan…En muista koska olen tämän unen nähnyt viimeksi, siitä on vuosia aikaa, mutta muistan sen edelleen selvästi! Mistähän tämä uni on mahtanut viestiä?

Nykyään näen aika harvoin tuollaisia kauhu-unia. Viime yönä heräsin kesken mun perinteisen painajaiset, jonka näen silloin tällöin eri muodoissaan. Tapahtuman kulku on sama, mutta tilanteet vaihtelevat. Unessa mies jättää minut ja jään tytön kanssa yksin. Minua pelottaa asua yksin, mutta pikku hiljaa alan laittamaan omaa kotia. Ikävöin silti miestä ja yhteistä elämää kovasti ja tunne on aina todella ahdistava. Joissain unissa mies löytää uuden puolison joissain ei. Viime yönäkin heräsin siihen todella ahdistavaan tunteeseen. Ihan kuin sydän repeytyisi irti rinnasta enkä saisi happea. Kauhea fiilis! Muistelen,  että nämä unet alkoivat tytön syntymän jälkeen. Liittynevät jonkinlaiseen menetyksen pelkoon? Tällaisestakin unesta on jo todella pitkä aika…Mielenkiintoista, että tällaiset ikävän fiiliksen tuovat unet jää mieleen, mutta iloiset taas ei. Mieluummin näkisin iloisia unia kuin tällaisia ahdistavia. Jään aina miettimään painajaisia pitkäksi aikaa. Täytyy varmaan taas kaivaa unikirjakirjahyllystä esille!

Näettekö te paljon unia, minkälaisia?

2 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Näen silloin tällöin unia mutta ne unohtuvat viimeistään päivän aikana. Unet on aika tasaisesti kivoja ja ikäviä mutta ei oikeastaan koskaan mitään aivan kauheita.

  Ala-asteella näin todella usein saman painajaisen, joka pistää kyllä nykyään nauramaan. Olin koulun liikuntasalissa ja teletapeista tuttu imuri nuunuu (?) jahtasi minua. Juoksin ja juoksin kunnes nousin portaat ylös jonnekin parvekkeelle. Hyppäsin alas ja ilmalennon aikana heräsin.

  Tätä unta en ehkä unohda ikinä 😀 jotenkin huvittavaa että lastenohjelman imurista voi muodostua pahin vihollinen!

  • Jonna kirjoitti:

   Lastenohjelmat eivät ole leikin asia 😀 Mä näen monesti myös tuollaisia unia, että juuri pudotessa herään. Sydän pamppailee sen jälkeen hetken aikaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *