Hae
Palasia Arjestani

Viikon 25 ruokapäiväkirja

viikon 25 ruokapäiväkirja

Viikon 25 ruokapäiväkirja venähti salakavalasti näin perjantaille. Alkuviikosta mulla oli menossa todellinen blokki mitä tulee kirjoittamiseen. Päätin jo pitää muutaman päivän taukoa, mutta sitten se juttusuoni alkoi taas kummasti pulputa. Viime viikolla juhlittiin juhannusta ja me päräytettiin torstai-iltana mökille loman alkamisen kunniaksi. Viime viikolla oli niin paljon kaikkea ylimääräistä härdelliä, että treenit jäivät tasan kahteen kertaan. Luulin, että lähdetään mökille vasta perjantaina jolloin olisin ehtinyt treenaamaan vielä torstaina, mutta luulin väärin. Noh, elämä ei ole niin vakavaa eikä treenit katoa minnekään. Välillä on ihan hyvä chillatakin. Herkkujakin on vedetty, kiitos juhannukset! Juhlittiin juhannusta perinteisesti mökkinaapurissa ja tarjolla oli taas herkkua jos jonkinlaista. Vaikka itse pyrin syömään terveellisesti niin kannustan myös relaamaan vähän ruuan suhteen loma-aikaan. Tiukkapipoilun aika on taas syksyllä!

Viikon 25 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 25 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 mustikkapullapuuroa, smoothien jämät ja teetä

9.00 protskupatukka ja teetä

11.15 Picnicin härkisbowl

14.30 puuroa ja mustaviinimarjoja

16-17 fyssarilla

17.30 mochalatte kotona

18.30 riisiä, paneroituja kalafileitä ja vihanneksia

21.00 kolme palaa patonkia, joiden päällä oivariinia, savustettua kasvisleikkelettä, juustoa ja kurkkua

TIISTAI

viikon 25 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 mustikkapullapuuroa, mansikoita ja teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 riisiä, paneroituja kalafileitä ja tomaattia

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: maastaveto ja tempaushommia

19.15 samaa kuin lounaalla

20.00 muutamat lakut

KESKIVIIKKO

viikon 25 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.30 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla + teetä

11.30 salaatti s-marketin itsepalvelupisteestä

16.00 minttusuklaapuddig nutisalin pähkinäsekoituksella, riisipiirakka ja teetä

20.45 kauraleipää päällisillä

TORSTAI

viikon 25 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

9.15 teetä ja suklaapudding

11.30 Kokkikartanon feta-pinaattipasta

14.15 kylmä kookos-suklaakahvi, josta menikin sitten pakki aivan sekaisin…

automatkalla mökille banaani, maapähkinävoi-taateleita ja pähkinöitä

21.00 pari leipää juustolla ja tomaatilla

PERJANTAI

viikon 25 ruokapäiväkirja

9.30 leipää juustolla ja kananmunalla + teetä

13.30 perunaa, broileria ja vihanneksia

15.30 omenaa ja maapähkinävoita

18.45 2 riisipiirakkaa juustolla ja tomaatilla

loppuillasta pari lasia viiniä, kermalikööriä vähän, täytekakkua, raparperipiirakkaa, kinkkupiirakkaa ja brita-kakkua

LAUANTAI

viikon 25 ruokapäiväkirja

9.30 kaurapuuroa mansikkahillolla, kauraleipä pällisillä + teetä

14.00 uusia perunoita, lohta ja anopin tekemää piparjuurikastiketta + vihanneksia ja pari palaa yrttivoipatonkia

16.00 teetä ja pala edellisen päivän brita-kakkua

18.45 pari palaa kauraleipää juustolla ja vihanneksilla

21.00 saunamakkara

SUNNUNTAI

viikon 25 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kaurapala juustolla ja paistetulla munalla + teetä

14.00 naudan sisäfilettä, perunaa, piparjuurikastiketta ja vihanneksia

15.30 – 16.15 treeni, jonka löydät täältä.

16.30 teen kanssa jäätelöä

19.00 paahtoleipää juustolla ja kananmunalla (vedin muistaakseni 3 leipää..)

21.15 omena

Viime viikolla jätin pois kaikki leikkeleet leivän päältä ja ostinkin kotiin kasvisleikkelettä! Miehen mielestä se oli ihan kauhean makuista, mutta itse kyllä tykkäsin. Oriveden valikoima kasvisleikkeleiden osalta ei herättänyt suurta innostusta, joten täällä mökillä olen mennyt ihan vain juustolla, kananmunilla ja vihanneksilla. Omasta mielestäni suhteellisen siisti viikko. Keskiviikko oli ruokien osalta melko niukka, mutta joskus tulee näitäkin päiviä kun ei vain ole nälkä! Mökillä meidän rytmi on verkkaisempi myös ruokailuiden osalta ja aamupalasta lounaaseen saattaa kulua helposti 5-6 tuntia ihan huomaamatta. Jännä sinänsä, koska tällä välillä ei todellakaan ole nälkä. Olen ihan koukuttunut Lidlin makuvichyihin ja kaurapaloihin. Voisin elää niillä! Juuri tänään jäytiin hakemassa iso satsi Lidlistä sitruunanmakuista vichyä. Jospa niillä pärjättäis taas pari päivää 😀

Miltäs viikon 25 ruokapäiväkirja näyttää teidän silmään?

Ps. Elloksella uusi tarjous:

30% ALENNUSTA* TILAUKSESI KAHDESTA KALLEIMMASTA TUOTTEESTA + SÄÄSTÄT
TOIMITUSKULUT* koodilla 355449. Voimassa 10.7 asti! Shoppailemaan pääset tästä*. Tarjousehdot: Etu koskee uusia Elloksen tilauksia ja on voimassa 10.7.2017 asti. Edun voi käyttää vain kerran. Nyt säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20) tilatessasi vähintään 20€ arvosta. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, UGG, Odd Molly Home, Spanx, Morris ja Marimekko.

Muista tsekata myös 3.7 sulkeutuvat tarjoukset mm. Elloksen oman valikoiman uutuuksiin, (myös huonekaluihin!), uima-asuihin sekä Ellos-home kodintekstiileihin 🙂

4 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  mikä toi lidlin kaurapala on? joku pussi vai paistopisteestä? kaikki kauraleivät on niin hyviä 🙂

 2. Ninna kirjoitti:

  Ensin; Kiitos mustikkapullapuuro ohjeesta sitä onkin syöty reippaasti. Itse totesit jo hyvin että aika siististi syöty Juhannusherkuttelu toki sallittu. Olitko itse kakkuja leiponut? Kiva kun oli kasvispainotteisempi viikko ainakin alkuviikko, ei ihan vegepäivää(kala+leikkeleet)Kasvisleikkeleitä olen nähnyt hinta on vaan sikakallis. Mieluummin siivutan tofua tai teen itse hummusta. Olisiko hummus tai kasvispasteijat vaihtoehto? Juusto on tietty yksi vaihtoehto, ilmaston kannalta huono(ympäristökuormitus)ellei osta vegejuustoa. Huomasin että mökillä söit aika vähän kasviksia. harmi kun treenit jäi vähiin mutta kuten totesit joskus niin ja kevyitäkin viikkoja voi pitää vai pidätkö? ei se kunto katoa viikossa.

  • Jonna kirjoitti:

   En leiponut itse juhannukseksi mitään kun oltiin juhlimassa naapurissa. Siellä on aina vaikka ja vallan mitä tarjolla! Hummusta olen pyöritellyt tässä jo hetken päässäni ja varmaan sitten teen kunhan päästään kunnolla kotiin. En viitsi tänne mökille alkaa aineksia ostamaan. Juustoa en taida hylätä koskaan! Vegejuustoja olen käsissäni pyöritellyt kaupassa, mutta aika hinnakkaita ovat. Toisaalta, minä olen meillä ainoa joka juustoa syö niin voisi vaikka seuraavaksi ostaakin 🙂 Mökillä syödään kyllä kasviksia myös paljon, mutta napsin niitä vähän joka välissä eikä niitä tule aina kuvattua.

   Meillä on treeneissä aina ohjelmoitu kevyt viikko, mutta olen nyt treenaillut oman ohjelman mukaan aika kovaa jo pitkän aikaa joten nyt on ihan hyvä aika pitää treenit vähän aikaa kevyempinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *