Hae
Palasia Arjestani

Muutama idea arkiruokiin #4

Laitetaas taas ateriavinkkejä tulemaan näin sunnuntain kunniaksi eli muutama idea arkiruokiin #4, olkaapa hyvät! Olen koko viikon etsinyt kieli pitkällä hyviä arkiruokia niin instagarmin puolelta kuin netistäkin. Mulle tärkeintä on, että saadaan torjuttua ruokahävikkiä niin kotona kuin kaupassa, että ruoka on hyvää ja monipuolista eikä sen laittamiseen menisi koko päivää. Tulevalla viikolla teen meidän ruuat pitkältä pakastimen, jääkaapin ja kaappien sisällöstä eli tyhjentelen varastoja. Tällaisia viikkoja kannattaa pitää säännöllisin väliajoin ettei mitään jää vanhenemaan kaappeihin. Pienellä mielikuvituksella sitä keksii vaikka mitä syötävää jo kotona olevista raaka-aineista ja yritän itsekin pysytellä poissa kaupasta tulevalla viikolla. Katsotaan mitä kaikkea saan aikaiseksi!

Yksi hyvä vinkki instargramin käyttäjille. Jos arvostat edullista, hyvää ja monipuolista ruokaa, joka vielä torjuu ruokahävikkiä, niin kannattaa ottaa instassa seurantaan @punalappuruokaa! Todella inspiroivat tili!

Muutama idea arkiruokiin #4

K-ruoan kuhakeitto. Vitsi, kuha on niiiin hyvää! Lapsena meillä oli todella usein kuhaa ja muita järvikaloja pöydässä, sillä isäni oli intohimoinen kalastaja. Nykyään joudun onkimaan kalani talviaikaan lähinnä kaupan kalatiskiltä. Kuhakeitto kyllä maistuis!

Yhteishyvän kasviskiusaus. Tämä vaatii vähän enemmän aikaa, joten suosittelen valmistamaan kasviskiusauksen viikonloppuna tai sellaisena iltana, kun ei ole mitään menoja.

muutama idea arkiruokiin #4

Kuva: K-ruoka.fi

K-ruoan uunimakkaravuoka. Moni ei miellä makkararuokia kovinkaan terveellisiksi enkä itsekään niitä valmista kovin usein. Välillä nämä perinteiset sapuskatkin on kuitenkin paikallaan ja maistuvat varmasti koko perheelle! Enpä muuten muista koska olisin viimeksi syönyt uunimakkaraa, mutta uppoisi kyllä!

Hellapoliisin nyhtis-pestopasta. Taisin saada vegaanikokeiluni aikana yliannostuksen nyhtökaurasta, sillä en ole siihen sen jälkeen koskenut. Muutaman kerran paketti on eksynyt jo käteen eli ehkä olisi aika taas kantaa paketti kotiinkin asti!

Hellapoliisin lohitaskut. Nämä lohitaskut ovat siitä hyvä valinta, että täytteeksi sopii periaatteessa mikä vain. Erilaiset tacot ja tortillat ovat hyvä keino vähentää perheen ruokahävikkiä. Jääkaapin nahistuneita kasviksia voi vaikkapa paistaa täytteeksi ja väliin sopivat myös tuoreet kasvikset, erilaiset kastikkeet ja juustonkannikasta raastettu juustoraaste.

Jaanpa tähän ties monennenko kerran blogini kestosuosikin eli pinaattilettujen ohjeen! Syön edelleen pinaattiletut samalla täytteella kuin ohjeessa. Jösses pinaattiletut itse tehtynä ovatkin hyviä!

Entäs ystävänpäivän herkut? Onko teillä tapana leipoa jotain hyvää ystävänpäiväksi?

Tässä pari omaani reseptiä, jotka olen itse asiassa tehnyt molemmat töihin ystävänpäivän brunssille. Ensimmäinen on ystävänpäivän sydänjuustokakku ja toinen ystävänpäivän rocky road. Molemmat erittäin herkullisia!

Toivottavasti näistä ideoista tarttuu taas joku hyvä sapuska perheesi arkea helpottamaan ja ilostuttamaan 🙂

Edellinen postaus: Daim-mutakakku – Vain makean ystäville!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *