Hae
Palasia Arjestani

Sitruunainen manteli-ricottakakku- maistuu kaikille!

sitruunainen manteli-ricottakakku

Sitruunainen manteli-ricottakakku on hyvä lisä juhlapäivän, tai miksei ihan normaalinkin arkipäivän, kahvipöytään. Tämä kakku on laatuaan niitä, jotka kannattaa antaa levätä ainakin seuraavaan päivään. Maku paranee kylmässä seisoessa entisestään ja kakun rakenne mehevöityy. Tämä mehevä kakku on maultaan ihanan raikas ja maistuu varmasti kaikille! Kakku on helppo tehdä ja se tosiaan kannattaa tehdä ajoissa jääkaappiin odottamaan. Näin itse juhlapäivänkin aikataulu helpottuu.

Suosin itse leivonnaisia, jotka voi tehdä ajoissa odottelemaan ja joiden rakenne ja maku vain paranee seisoessa. Meillä kun syöjiäkin on vain kolme, niin on vain toivottavaa leivonnaisten olevan hyvin säilyviä. Ainahan sitä voi toki pakastaa, mutta ei se ole sama asia, kun kuitenkin olisin muutaman päivän sisällä herkkua pakkasesta kaivamassa 😀 Tästä kakusta muuten riittää useammallakin herkuttelijalle! Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Sitruunainen manteli-ricottakakku

  • 4 valkuaista
  • 4 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl luomusitruunoita
  • 100g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 160g (2pss) mantelijauhetta
  • 250g (1rs) ricottajuustoa
  • 1 dl mantelilastuja

Pinnalle tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi 20-24cm irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa suikaleet myös vuoan reunoille.

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Keltuaista ei saa päästä yhtään valkuaisten joukkoon! Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi 0,5dl sokeria valkuaisvaahtoon.

Pese sitruunat hyvin ja raasta kuori. Varo raastamasta joukkoon sitruunan valkoista kuoriosaa (ei maistu hyvältä). Purista sitruunoista 2 rkl sitruunamehua.

Vaahdota pehmeä voi ja 1,5dl sokeria toisessa kulhossa. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita vehnäjauhot vaahtoon. Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri, mantelijauhe ja ricottajuusto. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan lastalla.

Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja kopauta muutama kerta vuoan kylkeen ilmakuplien poistamiseksi. Ripottele mantelit kakun pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Herkuttele!

Mitäs seuraavaksi leivottaisiin?

Edellinen postaus: Mikä merkitsee työssä eniten?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *