Hae
Palasia Arjestani

Luomuna mennään.

Olen varmaan miljoona kertaa jo täälläkin kertonut miten tahtoisin enemmän panostaa luomuruokaan. Oon nyt toiseksi viimeistä kuukautta hoitovapaalla eikä oo todellakaan ollut varaa ostella ruoka-aineita luomuna. Sen sijaan ollaan panostettu mahdollisimman paljon kotimaisiin ruoka-aineisiin ja vasta viimeisenä on ostoskärryyn päässeet ulkomaiset tuotteet. Joka kauppareissulla yritän ainakin yhden tuotteen ostaa luomuna, yleensä se on ollut tomaattimurska, kaurahiutaleet tai maito. Koska kuitenkin tykkäisin syödä luomua yli kaiken, olin superonnellinen kun sain blogini yhteistyökumppaniksi luomutar.fin!

logo-1038

Aika ajoin oon täällä jo vilautellut tuotteita, joita posti-setä toi luomutar.fistä ja nyt ollaan kaikkia maisteltu ja itseasiassa aika lailla kaikki on jo syötykin 😀 Jälleen kerran voin todeta miten paljon paremmalta ja puhtaammalta luomutuotteet maistuu, ei siitä pääse mihinkään. Jos ette usko niin seuraavalla kauppareissulla kannattaa laittaa likoon muutama roponen enemmän ja ostaa vaikka espanjalaisia tomaatteja sekä luomutomaatteja tai vastaavasti vaikkapa porkkanoita. Jo kotimaisissakin ja luomussa on eroa!

Ihanaisesta postipaketista löytyi syötäväksi paketillinen Rude Healthin Morning glory luomupuuroa sekä The Ultimate luomumysliä. Juotavaksi sain pari pullollista Vitamontin luomupäärynä-vanilja smoothieta (ei valikoimissa tällä hetkellä) sekä Yogi Tean naisten teetä.

IMG_20130701_130112

Ennen treeniä luomutar.fin luomupuuroa, raejuustoa, kuivattuja aprikooseja ja voileipä. Jaksoi kuulkaas jumpata!

Ennen treeniä luomutar.fin luomupuuroa, raejuustoa, kuivattuja aprikooseja ja voileipä. Jaksoi kuulkaas jumpata!

Rude Helathin luomupuuroa olen syönyt sekä aamulla että välillä ennen treeniäkin. Tehtiin täällä mökillä pieni makutesti puuroista ja kyllä vain luomupuuro vei voiton perus Eloveenasta! Maku on täysin erilainen. Isona bonuksena tässä puurossa on joukkoon lisätyt erilaiset siemenet: pellavan-, seesamin- ja aurongonkukansiemenet. Puuro ei muuten sisällä säilöntäaineita, sokeria eikä lisäaineita. Tärkeintä kuitenkin tässäkin puurossa on maku, joka on erinomainen ainakin mun suuhun. Luomupuuro on saavuttanut suuren suosion myös perheen pienimmän ja nirsoimman keskuudessa 🙂

Vadelmien ja kookoshiutaleiden kera.

Vadelmien, mantelivoin sekä kookoshiutaleiden kera.


Mies syö omansa banaanin ja mantelivoin kanssa.

Mies syö omansa banaanin ja mantelivoin kanssa.


Banaani sekä kuivattua aprikoosia ja taateleita!

Banaani sekä kuivattua aprikoosia ja taateleita!

kuvia 004

Rude Healthin mysliä olen syönyt enemmän ennen treeniä kuin aamulla. Jotenkin mun mielestä mysli sopii paremmin hiilarieteriaksi ennen treeniä kuin aamupalalle. Ja onhan mysli helppo kuljettaa mukana ja nakata vaan sekaan vaikka maito tai mehukeitto. Mites teistä? Aamulla vai ennen treeniä? Mitä tykkäätte lisätä myslin joukkoon?

kuvia 042

Pre-workout meal: luomutar.fin luomumysliä, banskua ja maitoa.

Pre-workout meal: luomutar.fin luomumysliä, banskua ja maitoa.

Ihan niinkuin edellä mainittu luomupuurokin niin myös tämä luomumysli on varsin hyvän makuinen. Myslin joukossa on kivoja sattumia pähkinöistä, siemenistä ja kuivatuista hedelmistä, kaikki luomua! Tykkään itekin lisäilla myslin ja puuron joukkoon pähkinöitä, siemeniä ja erilaisia kuivattuja hedelmiä, mut tässähän ne on valmiina niin ei tarvitse muilla pusseillä käydäkään. Aika harvoin tulee mitään pähkinöitä luomuna osteltua… Tässä myslissä on 23 eri ainesosaa, mm. kuivattuja aprikooseja ja taateleita, para- ja hasselpähkinää. unikon- ja seesaminsiemeniä, kuivattuja gojimarjoja sekä luomukanelia.

Teetä oon alkanut juomaan vasta ihan viime viikkoina täällä mökillä. Nyt kun sain testattavaksi tuota naisten teetä niin en ole muita merkkejä juonutkaan. Mä join aika paljon teetä viime dieetin aikana ja varsinkin Yogi Tea oli suuressa suosiossa. Yhtään pahan makuista teetä en ole Yogi Tealta vielä löytänyt ja varsin hyvää oli tämä Naisten teekin! Hauskinta on se, että meidän vajaa (iältään siis) puoitoista vuotias huullaantui Naisten teehen ihan tosissaan 😀 Toissa iltana hän sitten oppi sanomaan ”teetä” ja toistelee sitä aina kun otan kahvi/teekupin käteeni. En tiedä paljonko teetä voi antaa tuon ikäiselle (?), mutta varmasti koko mukillisen hän teetä joisi jos vaan antaisi…

kuvia 004

kuvia 002

kuvia 001

kuvia 005

Naisten teetä suositellaan juotavaksi päivittäin ja varsinkin menkkojen aikaan useamman kerran päivässä. Tee sisältää mm. inkivääriä (auttaa vatsakipuihin), kanelia (elimistöä puhdistava vaikutus) sekä appelsiininkuorta (hillitsee tulehduksia). Teessä maistuu ehkä eniten juuri inkivääri sekä kanelia. Appelsiininmaku tulee jälkimakuna. Normaalisti juon teen maitotilkalla höystettynä, mutta näitä makuversioita en viitsi mennä pilaamaan maidolla. Mites teillä, oletteko tee vai kahvi-ihmisiä?

kuvia 032

Vitamontin Luomusmoothiet meni aika lailla mun kurkusta alas. Muut sai vain pienet maistiaiset, mutta suurimman osan nautiskelin ihan itse. Smoothiet oli siis päärynänmakuisia höystettynä ripauksella luomuomenaa sekä luomuvaniljaa. Smoothiet on pakattu 2,5 dl lasipulloihin eli niitä on helppo kuljettaa matkassa ja kauniin muotonsa ansiosta pulloja voi jatkokäyttää vaikkapa pieninä kukkamaljakoina! Tätä päärynäsmoothieta ei nyt ole valikoimissa mutta samaa sarjaa luomutar.fistä löytyy myös luomu mango-appelsiini smoothieta.

kuvia 033

kuvia 034

Luomu päärynä-vaniljasmoothieta. Mielettömän hyvää!

Luomu päärynä-vaniljasmoothieta. Mielettömän hyvää!

Mikäs teidän suhteenne on luomuun? Käytättekö paljon vai ette ollenkaan? Oletteko huomanneet makueroa verrattuna ”normaaleihin” tuotteisiin?

Sain Luomutar.fistä teille lukijoille kivan pikku bonarin eli koodilla XM3-22N-NT4-KQ6 saatte verkkokaupasta 10% alennusta heinäkuun loppuun saakka!

(Olen saanut tuotteet ilmaiseksi testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä.)

 

 

 

 

18 kommenttia

 1. H-S kirjoitti:

  Minulta tulee todella pitkä miinus siitä, että tuon puuron kohdalla ei verkkokaupassa ilmaista valmistusmaata. Pakkaus ei ainakaan kovin kotimaiselta näytä. Toivottavasti olen väärässä ja puusilmä. Muuten kannatan kovastikin luomuajattelua, ja kiva että sinäkin sen puolesta puhut.

  Tosi kiva blogi sinulla!

  • Jonna kirjoitti:

   Eipä muuten ole mainintaa! Hyvä havainto 🙂 Rude health on käsittääkseni englantilainen firma niin en usko noiden kotimaista tuotantoa olevan.

   Kiva kuulla että tykkäät blogista! Lämmittää aina mieltä 🙂

 2. LauraR. kirjoitti:

  Mä oon kanssa niitä joilla kotimaisuus ajaa luomun edelle. Ellei sitten ole kotimaista luomua. Mm. pirkalla löytyy kaurahiutaleet luomuna ja kotimaisena, hinnan olematta päätä huimaavaa, joita olen ostanut jos ollaan Cittarissa asioitu kun hiutaleet olleet loppu.

  Tietenkin, jos on sellaisia tuotteita joista ei ole kuin ulkolaisia versioita, niin luomu on parempi. Tosin meidän perheessä se yleensä tarkoittaa jotain mun satunnaisia luomukauppa käyntejä yms. Ehkäpä pikkuhiljaa enemmän luomua nyt kun on kaksi työssä käyvää ihmistä.

  • Jonna kirjoitti:

   Pirkan luomutuotteita ostan usein minäkin. Tykkään erityisesti pirkan luomutomaattimurskasta! Täytyy nostaa hattua pirkalle että tuotteita saa edullisesti myös luomuna 🙂

   Kyllä mäkin ennemmin ostan kotimaista ei-luomua kuin ulkomaista luomua. Jää italialaiset luomuomenat kyllä hyllyyn…

 3. Arttorius kirjoitti:

  Mä kritisoin aina sellaista touhua, että esimerkiksi luomupuurotarpeita roudataan jostain mistä lie, kun olisi kotimaistakin luomupuurohiutalevaihtoehtoa. Hyvä idea luomusysteemi, mutta luomuus katoaa ja menettää merkityksen kyllä siinä vaiheessa, kun kotimaisen luomun tialla käytetään nk. vastaavaa eikotimaista.
  Ex-luomumaanviljelijän mielipide vain. :]

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, typerältä kyllä kuulostaa! Josta tulikin mieleen että täytyy tehdä visiitti tapanilaan erääseen liikkeeseen (en muista nimeä.. kauppa54?) jossa myydään luomu-ja lähiruokaa. Sieltä vois löytyä kaikkea kivaa 🙂

 4. Eikku kirjoitti:

  Kiva blogi sulla! Löysin tän kun selailin FItfashionin blogeja, tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja muutenkin näistä teksteistä välittyy tosi positiivinen fiilis.

  Mä ostan luomuna mahdollisimman paljon kuiva-aineita ja koirille kananmunat ovat aina luomua (itse en käytä munia). Vielä olisi paljon petrattavaa, tuo luomutar.fi olikin ihan uusi tuttavuus, pitää tsekata. Tuota ”naisten teetä” pitää myös kokeilla, ainesosat houkuttelee. Olen Yogin lakritsiteen suurkuluttaja, se on tosi hyvää.

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka Eikku!

   Tosi kiva kuulla että tykkäät! Mitä koiria sulla on? Näin entisenä koiranomistajana kiinnostaa kaikkien muiden haukut 🙂

   Mulla on kans laatikossa melkoinen arsenaali Jogin teetä. Tuota lakritsiteetä on muuten paljon kehuttu! Täytyy itsekin sitä ostaa testiin 🙂

   Kannattaa tilata luomuttaren uutiskirje sähköpostiin, siinä on tosi hyviä tarjouksia!

   • Eikku kirjoitti:

    Ihan sekarotuisia rakkeja, kaksi kappaletta. Virallisesti ovat isäni koiria, mutta käytännössä joko molemmat tai sitten jompi kumpi on koko ajan luonani. Vaihdellaan sitten isän kanssa hoitovuoroja sen mukaan, miten alkaa tulla ikävä noita pöhköjä. Tänä vuonna minulla on ollut myös tammikuusta lähtien hoidossa pikkuinen coton-tyttö. Blogiini joskus kirjoittelin pitkän postauksen näistä silmäteristäni 🙂 http://liikuttava.blogspot.fi/2013/05/liikuttajat-eli-elamani-koirat.html

    Uutiskirje menee tilaukseen, kiitti vinkistä, kyllä tarjoukset aina kelpaa :)!

    • Jonna kirjoitti:

     Oi, koirat on ihania! Toivottavasti meillekin vielä jonain päivänä saadaan oma tepsuttaja 🙂 vuosi sitten meidän sakemanni-neiti lähti paremmille metsästysmaille ja ikävä on vieläkin kova <3

 5. heta kirjoitti:

  rakastan luomua vaikka välilä pieni ääni päässä suitsuttaa myyntikikoista ja asiakkaiden huijaamisesta. yritän siis olla skarppina etten tulisi huijatuksi, erityisesti epäilystä on nyt alkanu herättää nämä ulkomaalaiset luomutuotteet – onko kriteerit luomu-leiman saamiselle samat ihan kaikkialla päin palloa, onko, onko, onko? vaikka sitten huonommassa rahatilanteessa usein tuleekin ostettua sitä rainbowin luomu-tomaattimurskaa… sama pätee kosmetiikkaan ja mielellään ostan pumpulit, hammastahnat ja tiskiaineet pienistä luontaistuotekaupoista tukeakseni jotain muutakin kuin k-kauppaketjua.

  olen kuitenki vähän samassa veneessä aikasemmin kommentoineiden kanssa, eli usein kotimaisuus ajaa luomun edelle. silloin kun olen rahoissa, ostan mielelläni erityisesti kananmunat ja maidon suomalaisena luomuna. tuotantoeläimillä ei ole ihan niin hyvät oltavat täällä suomessakaan, vaikka niin usein kivenkovaa (valionkin mainoksissa) väitetäänkin.

  mahtavaa että sait luomukamaa testiin ja tulokset oli noinkin positiiviset! olen huomannu, että luomukananmunissa keltuaiset on paljon pirtsakamman väriset ja luonnonvarasesti viljellyt porkkanat maistuu niin paljon paremmilta, mitä ne tavikset.
  ja kannatan kybällä myös tuota näkökulmaa, että koko ostoskoria ei ole pakko kääntää kerralla luomuksi vaan silloin tällöin ostaa jotain ekoleimoin varustettua. – yhtälailla ei tarvitse kääntyä kerrasta vegaaniksi, vaan vaikkapa pitää yksi kasvisruokapäivä viikossa ja olla silti tyytyväinen sekasyöjä. big deal? : D

  • Jonna kirjoitti:

   Mä rakastsn myös pieniä luontaistuote kauppoja ja ihan mielelläni maksan niissä tuotteista vähän kalliimman hinnan jos tiedän että ne on lähellä tuotettuja tai luomua! Pikku putiikeissa on jotenkin paljon idyllisempää shopata kuin suurissa marketeissa 🙂

   Täytyypä itsekin alkaa ostamaan enemmän kananmunia luomuna, ne kun tulee kuitenkin syötyä kokonaisina niin ompahan hyvä kamaa kropalle 😉

   Hah, pitäiskö alkaa pitämään yksi vegaanipäivä viikossa…? 🙂

   • heta kirjoitti:

    Ihanaa, että sanot noin! ”Idyllinen” oli just se sana mikä mullaki pyöri mielessä. (: Kannustan, suorastaan käännytän sinua pitämään vähintään yhden kasvisruoka-/vegepäivän viikossa. Jos ei muuta, niin tuleepahan laajennettua reseptivalikoimaa.
    Syön ite todella harvoin lihaa ja silloinkin vaan sellasta, jonka tiedän eläneen ”onnellisena” -lähinnä siis kotimaista riistaa. Siksi siis tämä käännytyspuhe. :”D

    • Jonna kirjoitti:

     Pistetään harkintaan 🙂 sun tarttee tulla muistuttamaan mua jos en ite muista!

 6. Piia kirjoitti:

  Mä ostan välillä luoua, miten kukkaro antaa periksi, mutta näin kesällä kyllä suosin ehdottomasti kotimaisia kasviksia, vihanneksia ja marjoja, vaikka eivät olisikaan luomua. Pähkinöitä, öljyjä puurohiutaleita jne. ostan yleensä luomuna ja esim. Punnitse ja säästä kaupassa käyn ahkerasti. ”luomu” mustikoita olis tarkoitus ensiviikolla lomalla haalia talven tarpeiksi, toivottavasti tän viikon sade ei pilaa koko satoa.
  Tuosta pikkulapsen teenjuonnista kysyin neuvolasta silloin, kun oma mukelo oli 2 v. ja tykkäs juoda teetä, että miten paljon sitä saa antaa. Kofeiinittomille versioille ei liene ylärajaa lapsillekaan, mutta kofeiinillisissa pätee varmaan sama sääntö, kun muissakin kofeiinipitoisissa tuotteissa, eli ei suositella pikkulapsille. Meillä tyttö juo nykyäänkin iltaisin mielellään kofeiinitonta tai vihreää teetä maidolla ja hunajalla höystettynä 🙂

 7. Jonna kirjoitti:

  Käytkö torilta ostamassa vihanneksia ja marjoja? Sieltä saa ainakin tuoretta!

  Ai hitsi vie, täytyy muuten itsekin käydä punnitse&säästä putiikissa kunhan kotiin päästään. Siellä köyhtyy aina kivasti 😀 meillä on kans tarkoituksena kerätä kunnon varastot marjoja pakkaseen niin ei tartte sit ostella kaupasta.

  Ompa hyvä tietää toi teehomma! Uskaltaa sit antaa lipittää jos on kofeiinitonta 🙂

 8. Outi kirjoitti:

  Puhtaus ja ekologisuus on täällä isossa arvossa. Pyrin monissa tuotteissa ostamaan kotimaista ja vieläpä omasta maakunnasta tulevia tuotteita ja jos mahdollista ja pörssi kestää niin luomuna. Luomua on kivasti tullut enemmän tarjolle, kotimaistakin 🙂 Luomussa tosin olen joskus pettynytkin, esim. tänävuonna ostin grilliin luomumaisseja ja ne ei kyllä maittaneet, olivat kuivia… :/ Yogi-teejuomia itsekin paljon olen ostellut ja lakritsa on ihan mun favorite, mutta ehdottomasti tee ilman maitoa täällä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Luomua alkaa olla tosiaan jo aika hyvin tarjolla ja vielä kotimaista ja välillä suht edullisiakin. Mä kyttään joka kauppareissu jos sattuis olemaan luomulihoja alemerkillä 😀

   Mistähän toi munkin tee maidolla on tullut…? Kotoa varmaan! Moni sitä aina ihmettelee et miten laitan maitoa teehen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *