Hae
Palasia Arjestani

Viikon 27 ruokapäiväkirja – Vegaaniviikko!

viikon 27 ruokapäiväkirja

Heijjjj, tässäpä olisi teille viikon 27 ruokapäiväkirja ihmeteltäväksi! Tämä ruokapäiväkirja poikkeaa hyvinkin paljon mun edellisistä ruokapäiväkirjoista, sillä kyseessä on minun ensimmäinen vegaaniviikko! Viikosta voit tarkemmin lukea täältä. Luulin alkuun, että viikosta tulisi hankala, mutta väärässä olin. Pidin samalla kevyen viikon treeneistä ja treenasinkin viime viikolla vain yhden kerran. Sen sijaan kävin kaksi kertaa hierojalla ja tein muutenkin pääasiassa vain kevyttä kävelyä sekä lihashuoltoa. Iisi viikko kaikin puolin. Vähän jännitti mennä mökille vegaanilinjalla, mutta sekin sujui yllättävän hyvin. Paremmin kuin odotin! Mennäänpäs sitten katsomaan miltä viikon 27 ruokapäiväkirja näyttää.

MAANANTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 smoothie, jossa soijarahkaa, Bioteekin (kasvi)proteiinijauhetta, marjoja, avocadoa, marjajauheita ja kauramaitoa, lisäksi teetä

9.10 teetä ja puoli kourallista pähkinöitä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.30 Banaani ja Alrpon rahka

hiit-treeni salilla: leukoja, kelkan työntöä, rinnallevetoja sekä vatsoja. Loppuun lihahuollot.

Treenin aikana osmolite hiilarina

19.00 3 tortillaa, joissa nyhtökauraa, paistettua sipulia ja paprikaa, avocadoa ja påmackaniin tehty dippi

21.15 omena ja vähän pähkinöitä

TIISTAI

viikon 27 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 samanlainen smoothie kuin maanantaina + teetä

9.15 mandariini, pähkinöitä ja teetä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.45 omena, pähkinöitä ja Alpron rahka

16-17 yläkropan hieronta

18.30 riisiä, nyhtökauraa, vihanneksia ja tortilloista jäänyttä kastiketta + chilikastiketta

21.15 Kauraherkun molemmat puolet, joissa påmackania, salaattia, vegejuustoa ja paprikaa

KESKIVIIKKO

viikon 27 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 samanlainen smoothie kuin muinakin aamuina

9.00 teetä ja pähkinöitä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.45 banaani ja Alpron rahka

yläkropan hieronta

18.15 Subista 30 cm vegepihvipatonki (tein mokan ja otin hunaja-kauraleipään….)

muuta ei sitten tarvinnut enää syödäkään…

TORSTAI

viikon 27 ruokapäiväkirjaTöissä 11-19

7.15 Kauraherkkua hummuksella, vegejuustolla ja vihanneksilla, omenaa ja teetä

10.50 puolet smoothiesta, joka tehty samalla kaavalla kuin muutkin

13.30 salaatti, jossa nyhtökaurapyöryköitä, omenaa, avocadoa, hummusta ja vihanneksia

16.00 loput smoothiesta + Smiling pähkinä-inkiväärisekoitusta (niin hyvää!)

20.30 mustikka-kardemummakaurajugua, kauraherkun molemmat puolet hummuksella, vegejuustolla ja paprikalla

PERJANTAI

viikon 27 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-14.00

5.20 smoothie (tällä kertaa mantelimaidolla) + teetä

9.00 teetä ja pähkinöitä

11.15 puuroa, Pirkan smoothiesekoituksella ja maapähkinävoilla + loput edellisen päivän nyhtispyöryköistä

15.30 automatkalla mökille omena ja Alpron rahka

19.00 munakoisopizzaa (resepti täällä)

LAUANTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

9.30 paahtoleipää hummuksella vegejuustolla, tomaatilla ja mustapippurilla, soijarahkaa marjoilla ja pähkinöillä + teetä

13.45 spagettia ja munakoisopizzoista yli jäänyttä härkäpapurouhekastiketta + vihanneksia

16.30 pari palaa vegaanista borwnieta (resepti täällä) ja pari mariannea

18.15 omena ja pähkinöitä

20.45 paahtoleipää hummuksella, vegejuustolla ja kurkulla

SUNNUNTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja9.30 paahtoleipää hummuksella, vegejuustolla, tomaatilla ja basilikalla, soijarahkaa marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä

14.00 pari munakoisopizzaa ja iso kasa itse tehtyjä falafeleja (resepti tulossa!) hummuksella

18.15 kotona kaurajogurttia, omenaa, mustaviinimarjoja sekä chia-siemeniä

21.00 kauraleipää hummuksella ja vihanneksilla

Semmonen vegaaniviikko! Söin koko viikon täysin fiiliksen mukaan ja ihmetellen uusia ruoka-aineita. Alkuun tuntui, että en saa syödä mitään hyvää, mutta olin väärässä. Yksikään viikon ruuista ei ollut pahaa tai syömäkelvotonta. Olin ehkä vähän arka vielä ruokien kanssa, mutta esim härkäpapurouheesta tehty kastike oli mielettömän hyvää! Härkäpapu ei juuri miltään, joten tein kastikkeen Muttin pizzasoosiin. Härkäpavussa on kiva rouskuva tekstuuri eli se ei ole mitään mössöä. Härkäpapu sisältää sekä proteiinia että hiilihydraattia ja lisäksi mm rautaa, kalsiumia ja c- sekä a-vitamiinia. Nousi kertaheitolla mun suosikiksi! Lisäksi sitä saa kotimaisena 😉

Pystyin hyvin paljon ja totutuissa ruoka-aineissa, mutta näistä on hyvä alkaa laajentamaan repertuaaria. Aion ottaa pikku hiljaa uusia asioita kokeiltavaksi ja testata uteliaana uusia reseptejä. Ette arvaakaan miten paljon on olemassa ihania vegaanireseptejä! Niitä on nimittäin järjetön määrä. Veikkaan ettei mulle ainakaan nälkä tule 🙂 Huomasin sellaisen jännän seikan viikon aikana, että vatsa ei ollut kertaakaan sekaisin. Normaalisti mun vatsa oireilee ainakin kerran viikossa jollekin. En ole koskaan saanut selville mikä se ”jokin” on. Olen tähän asti ollut todella herkkävatsainen. Toinen mielenkiintoinen huomio oli se ettei viikonloppuna tehnyt mieli mässätä kaikella hyvällä. Otin pari palaa tekemääni brownieta ja pari mariannea, siinä se. Normaalisti käsi käy karkkipussilla, sipsipussilla, on saatava pullaa, suklaata ym. Mielenkiintoista!

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Miltäs viikon 27 ruokapäiväkirja näyttää?

ps. Käykäähän äänestämässä mun  vegaanisten munakoiso-härkäpapupizzojen resepti voittoon kestävät proteiinit -reseptikilpailussa! Äänesi voit antaa täällä.

Edellinen postaus: Minun fitnessurani ja kisaaminen

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

10 kommenttia

 1. Riikka kirjoitti:

  Mielenkiintoinen juttu tää vegaanius! Itellä pää sakkaa koska tieto lisää tuskaa ja vanhoja oppeja on tosi vaikee muuttaa.. Ketgeeninen ruokavlio on ainakin aluksi toimiva kun pudottaa painoa, mutta hankala vegaanisena. Veriryhmäruokvalio on järkeenkäypä ja sen mukaan mulle sopisi nimeomaan parhaiten kasvis. Saman tyyppiseen jaotteluun kallistuu Ayrvedinen ruokavalio että kaikki ruoka ei sovi kaikille kehotyypeille. Toi hiilarin mättäminen kasvisruokavalioissa herättää ihmetystä kun oppinut uskomaan että tärkkelystä ja hiilaria ei ole hyvä saadaa mahdottomia määriä. Toisaalta myös oon taipuvainen ajattelemaan että ruuan tulisi olla mahdollisimman jalostamatonta ja kasvispuolella taas on paljon jalosteita nyhtökaura, soijatuotteet ym. Tosta ruokapäiväkirjasta silmiin pistää että paljon on rahka/leipä/puurolinjaa ja oikeastaan vaan 1 kunnon ateria joka on vastakohta sille opille mitä toitotetaan että pitää syödä kunnon aterioita 2 päivässä ja muutenki 4 h välein. En tiä mikä tässä nyt sit hyvä olis ja millä perusteella..

  • Tiina kirjoitti:

   Erittäin hyvää pohdintaa:)

  • Jonna kirjoitti:

   Niin, löydäpä tästä ruokavalioviidakosta itsellesi sopiva!

   Eiks puuro ole ateria ja vieläpä lämmin sellainen? Ainakin mun annoskoolla sille se tuntuu 😀 Mulla on tavoitteena whole food vegaaninen ruokavalio eli mahdollisimman vähän mitään jalostettua tmv. Opettelua ja tutkiskelua vaatii, mutta kyllä tämä vielä tästä!

   Mä olen sitä mieltä, että jokaisen pitää löytää se oma tiensä. Se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle ja päinvastoin. Kokeilemalla oppii ja löytää!

 2. Hyvää kesää! kirjoitti:

  Hei Vantaan Ikealla Vahinkotavarakeskuksessa on ainakin vielä tällä viikolla vegaanisia urheiluravinteita edullisesti! Esim. Rawsom luomu hamppuproteiinipussukka 250g oli 5e. Oli kaakaojauheita, -nibsejä, siemenprot.jauheita, patukoita ym., mutta en tarkemmin katsonut, miten suuri osa vegaanisia. Jokunen nyt ainakin. Kookosöljyä ostin 500ml 4 eurolla..

  • Jonna kirjoitti:

   Ei lähtenyt mies mua sinne kuskaamaan 🙁 Täytyy käydä seuraavan kerran tsekkaamassa, kun sille suunnalle eksytään!

 3. Laura K. kirjoitti:

  Äänestin reseptiä :). Ruokavalioasioita pohdiskellessa itselle nousee aina vain mieleen se, että KAIKKI olisi niin paljon helpompaa toteuttaa kun olisi sinkku :D. Mä en ole yhtään sellainen ihminen, että haluaisin a. olla vaivana b. tehdä itsestäni numeroa :D. Oon utelias luonne ja tosiaan sinkkuna varmasti kokeilisin nyhtökaurasta lähtien kaikkea, mutta jotenkin se että tekisi ruokaa vain itselleen tuntuu vaivalloiselta. Mielenkiintoinen suuntaus tämä vegaanius ja mielenkiinnolla seurailen miten sulta luonnistuu se :). Onneksi nykyään on tosiaan kaupan hyllyt täynnä vaihtoehtoja, ettei tosiaan nälkää tarvitse nähdä tai elää pelkällä tofulla :D.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos äänestä! <3

   Joo, sehän se vaikein osuus tässä on, kun täytyy itselleen ruokaa laittaa. Toisaalta, mies laittaa myös itselleen ja nyt myös samalla osittain tytölle. Teen kerralla suuremman satsin ruokaa, niin ei tarvitse ihan joka päivä olla hellan edessä. Jotenkin minusta on tuntunut, että vegaaniruuat on jopa helpompia valmistaa. Niihin ei todellakaan mene kauan aikaa. Eniten menee aikaa, kun selailee reseptejä ja yrittää päättää, että mitäs herkkua laittaisin! Tänään aion tehdä tortilloja. Tytölle on kanaa valmiina jääkaapissa, joten ei tarvitse kuin itselle paistaa nyhtökauraa tms tai kaivaa kaapista kikherneitä. Lisäksi jotain hyvää soossia ja vihanneksia. Eikä tarvitse paljon nähdä vaivaa 😉

 4. Tuulia kirjoitti:

  Hei,

  Tätä oli mielenkiintoista lukea ja näytti siltä että viikko meni tosiaan mainiosti. 🙂 Oli myös paljon kasviksia ja marjoja pelissä ja tosiaan vähemmän herkkuja!

  Ihan mielenkiinnosta: miksi lähtökohtaisesti ajattelet prosessoinnin olevan huono asia? Ymmärrän että markkinoilla on paljon ruokaa joka on prosessoinnin takia menettänyt esimerkiksi ravintoarvonsa, mutta kun prosessointi ei itsessään tätä kuitenkaan tarkoita (vrt. esim. Fineli nyhtökauran ja härkiksen ravintoarvot), niin olisi kiinnostavaa kuulla laajemmin ajatuksiasi siitä miksi ”ei prosessoinnille”.

  • Jonna kirjoitti:

   Prosessoidulla ruualla tarkoitan lähinnä valmisruokia. Tokihan härkis ja nyhtis on prosessoitua, mutta ne menee kyllä vielä hyvin 🙂 Totta kai tulee tilanteita, kun ei vain jaksa/ehdi laittaa ruokaa ja silloin turvaudutaan valmisruokiin, mutta muuten yritän vältellä niitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *