Hae
Palasia Arjestani

Kodin järjestäminen – Olohuone

Kodin järjestäminen - Olohuone

Kodin kunnossa ja siistinä pitäminen on vaikeaa, jos tavaraa on liikaa. Varsinkin pienessä kodissa sotkua kertyy helpommin, jos tavaroille ei ole omaa paikkaansa. Minusta tuskin tulee koskaan ihmistä, joka ei välillä hankkisi jotain uutta kotiin, mutta haluan olla ihminen, joka kuitenkin pystyy luopumaan vanhasta ja käyttämättömästä. Kukaan tuskin jaksaa alkaa käymään läpi koko kodin tavaroita kerralla. Minusta ajatus ainakin tuntuu aivan liian vaivalloiselta ja raskaalta! Olen jo hetken miettinyt mikä olisi helpoin tapa. En todellakaan kykene KonMari-systeemiin ja siihen, että kaikki tavarat käydään läpi kertarysäyksellä. Ei ole yksinkertaisesta aikaa, kiinnostusta saati voimia sellaiseen. Niinpä ajattelin aloittaa homman huone kerrallaan. Näin hommaa ei ole yhdellä kertaa liikaa ja urakka käy suht sukkelaan ja juuri silloin kun minulle sopii.

Kodin järjestäminen - Olohuone

Kodin järjestäminen - Olohuone

Kodin järjestäminen – Olohuone

Päätin aloittaa ensimmäisenä olohuoneesta, koska se on meidän kodin monitoimihuone. Siellä katsotaan telkkaria, löhöillään, lajitellaan pyykit, luetaan, leikitään ja usein syödäänkin. Tavaraa kertyy olohuoneeseen helposti ja varsinkin kirjahylly imee mitä ihmeellisempiä tavararöykkiöitä. Siispä toimeen! Tässä 10 kohdan lista, jonka mukaan voit käydä tavaroita läpi ja heittää rikkinäiset menemään tai kierrättää ne, myydä tai lahjoittaa turhat tavarat.

  1. Kuolleet ja todella huonokuntoiset huonekasvit: heitä kuolleet leikkokukat ja huonekasvit biojätteeseen ja hoida muut kasvit kuntoon. Vaihda mullat ja halutessasi uudet ja suuremmat ruukut. Heitä samalla menemään maljakot ja ruukut, joita et ole käyttänyt pitkään aikaan.
  2. Mainokset: kerää kaikki mainospaperit pois nurkista kuljeskelemasta ja vie paperinkeräykseen.
  3. Lehdet: Jos et ole lukenut pinossa olevia lehtiä pariin kuukauteen, tuskin tulet lukemaan niitä jatkossakaan. Tiedän muuten mistä puhun! Kaikki vain kertarysäyksellä paperinkeräykseen!
  4. Kynttilät ja muut kynttilätarvikkeet: Älä hilloa kynttilöitä vuosikausia kaapissa. Jos et ole niitä käyttänyt vieläkään, et tule käyttämään niitä jatkossakaan. Säilytä vain kauneimmat kynttilät ja kynttilänjalat, joita tiedät varmasti käyttäväsi.
  5. Cd:t ja dvd:t, joita et ole kuunnellut tai katsellut pitkään aikaan. Näissäkin säilytä ainoastaan ne, joita tiedät tulevaisuudessa käyttäväsi. Meiltä lähti vähän aikaa sitten yli 100 dvd:tä kiertoon…
  6. Lasten pelit: Heitä menemään pelit, joista puuttuu osia ja vie muut hyväkuntoiset, mutta itsellesi turhat kierrätykseen esim. SPR:lle tai yritä myydä ne eteenpäin facebookissa tai tori.fi:ssä. Lasten pelit menevät yleensä hyvin kaupaksi, jos hinta vain on kohdallaan.
  7. Elektroniikka, jota et käytä enää: Vie käyttämätön, mutta ehjä elektroniikka esim. SPR:lle tai yritä myydä eteenpäin facebookissa. Rikkinäinen elektroniikka viedään oman paikkakunnan SER-keräykseen, josta se toimitetaan kierrätettäväksi. Itse annoin juuri tällä viikolla meidän vanhan tallentavan digiboxin pois pölyä keräämästä.
  8. Erilaiset sisustuslaatikot: Oletko hankkinut olkkarin sisustuslaatikoita, joita et kuitenkaan käytä? Keksi niille jokin toinen käyttötarkoitus muualla kodissa tai laita rohkeasti kiertoon.
  9. Kirjahyllyn sisältö: Tsekkaa kirjahylly läpi. Onko siellä kirjoja, joita et lue tai sisustusesineitä, joista et enää pidä? Lahjoita kaikki turha pois! Heitä kaikki turhat paperit paperinkeräykseen ja esineet, joita et tarvitse, esim SPR:lle.
  10. Sohvatyynyt: Onko sinulla paljon erilaisia tyynyjä tai tyynynpäällisiä, joita et enää käytä? Vie huonokuntoiset kierrätykseen ja myy tai lahjoita hyväkuntoiset pois. Pienellä vaivalla saatat tehdä jonkun toisen ihmisen iloiseksi!

Minulla on juuri kirjahyllyn sisällön karsiminen käynnissä. Tänään vein ison kasan lehtiä kierrätykseen ja illalla jatkan kirjojen parissa. Meillä lainehtii siellä täällä esim. tytön askartelutarvikkeita ja kirjahyllyä tyhjentämällä saan askartelutarvikkeet sinne kauniisti piiloon. Ja taas on olohuone siistimmän näköinen!

Laitettiin eilen miehen kanssa jo vuoden laatikossaan asennusta odottanut lamppu kattoon. Lamppu on ostettu aikanaan Ellokselta (ei ole myynnissä enää) ja tykkään siitä kyllä kovasti. Saatiin samalla olkkariin vähän uutta ilmettä. Seuraava projekti onkin kukkien ruukkujen vaihtaminen. Tykkään, että pienillä ja edullisilla ratkaisuilla saa kotiin helposti uutta ja piristävää. Aina ei tarvitse ostaa uutta 😉

Mikäs huone järjestetään seuraavaksi?

Edellinen postaus: Viikon 4 ruokapäiväkirja – raflaa ja vihreitä papuja

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kodin järjestäminen - Olohuone

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *