Hae
Palasia Arjestani

Maalaiskanakeitto

Processed with VSCO with 5 preset

Tämä maalaiskanakeitto on toinen Makuviikon ruokaboksin testaamistani resepteistä. Keittoja tulee ylipäätään laitettua aivan liian harvoin. Se on sääli sillä ne ovat mitä mainiointa ja helpointa arkiruokaa. Kasvissosekeittoja meillä tehdään suhteellisen usein, mutta tällaisia lihaa sisältäviä harvemmin. Mä en ole tehnyt koskaan esimerkiksi jauhelihakeittoa, ajatelkaa! Tämä kanakeitto oli todella hyvää ja erittäin näppärä tehdä, mutta pieniä muutoksia tekisin reseptiin seuraavaa kertaa varten. Lisäisin ehkä pastaa sekaan ja jättäisin sellerin ja kikherneet pois, kun en niistä juurikaan pidä. Mutta muuten oli oikein mainion makuinen soppa!

Maalaiskanakeitto 

 • 350g maalaiskanan jauhelihaa
 • 1 prk tomaattimurskaa
 • 1 prk tomaattipyreetä
 • 1/2 prk kikherneitä
 • 100g porkkanaa
 • 1 sipuli
 • 1 palsternakka
 • 2 kpl varsisellerin varsia
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 kanaliemikuutio + 4 dl vettä
 • oliiviöljyä
 • suolaa, mustapippuria, timjamia ja chilihiutaleita

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa paloiksi porkkana, palsternakka ja sellerin varret.

Kuullota jauhelihaa kattilassa oliiviöljyssä niin että väri muuttuu ja jauheliha kypsyy. Lisää sekaan tomaattipyree ja sekoita. Lisää joukkoon mausteet, pilkotut vihannekset sekä kikherneet ja paista niitä hetken aikaa.

Lisää kanaliemikuutio, vesi ja tomaattimurska. Hauduta hiljalleen kypsäksi ja tarkista maku.

Tarjoile tuoreen leivän kera!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *