Hae
Palasia Arjestani

Mitä paino sinulle merkitsee?

Aika usein kuulee sanottavan, että haluan painaa sen ja sen verran. Naisille paino tuntuu olevan jonkinlainen pakkomielle, miesten en juuri kuule keskustelevan painosta, paitsi tietysti lihastenkasvatusmielessä 😉 Mä olin ennen itsekin melkoinen painosta stressaaja. Paino ei missän nimessä saanut mennä yli 65 kg tai olin omasta mielestäni ylipainoinen ja ällöttävä. Seuraan edelleen painoa kerran viikossa, mutta en stressaa siitä. Huomaan nykyään omasta olosta ja peilikuvasta milloin on aika pitää pieni dieetin poikanen. Jos peilikuva ei miellytä niin silloin on tehtävä jotakin, oli paino mitä tahansa! Tällä hetkellä vaakalukema huitelee 67 kg ja nyt oon huomannut että vaatteet alkaa kiristää ja treeneissä hengästyn helpommin kuin ennen. Ehkäpä olisi siis aika alkaa virittelemään jonkinlaista Jonna kesäkuntoon-projektia 😉 Mites teillä, otatteko stressiä vaakalukemista vai ratkaiseeko peilikuva?

Makkara bongattu! :D

Makkara bongattu! 😀

Sunnuntaina pääsin vihdoin ja viimein GoExpoon. Sain sinne bloggaajapassin, jolla pääsin ilmaiseksi sisälle ja lehdistöhuoneeseen hengaamaan. How cool is that!? No joo, eipä siinä mitään glamouria kyllä ollut, mutta heti pressihuoneesta bongasin Ainon, jonka kylkeen liimauduin kuin iilimato. Musta ei pääsekaan ihan helpolla eroon kun sille päälle satun, muahhahaa! Hauska oli jälleen kerran huomata miten hyvin sitä tulee toimeen saman henkisten bloggaajien ja ihmisten kanssa vaikkei Ainonkaan kanssa oltu koskaan tavattu. Niin se urheilu ja hyvinvointi vaan yhdistää, tavalla tai toisella 🙂

Aino lohimaistiaisilla.

Aino lohimaistiaisilla.

 

Alpakoita käytiin rapsuttelemassa.

Alpakoita käytiin rapsuttelemassa.

20140309_102655

Parhaan makuinen (suklaa) valmis protskujuoma ever!

Parhaan makuinen (suklaa) valmis protskujuoma ever!

 

Kotiin viemisiä :)

Kotiin viemisiä 🙂

Messuilta ykkösenä jäi mieleen Lorna Janen osasto. Mielettömän ihania vaatteita ja erittäin asiantunteva ja ystävällinen myyjä! Kannattaa liittyä Lorna Janen facebook-sivujen tykkääjäksi, siellä on tietoa ystävämyynneistä, jonne aion itsekin tulevaisuudessa ilmoittautua. Seuraava onkin jo huomenna 🙂 Ostoksia en Lorna Janen osastolta tehnyt tällä kertaa yhtä tukkapantaa lukuunottamatta, mutta aika moni vaatekappale jäi huutelemaan mun nimeä.. Toinen kiva osasto oli Crossfit Lauttasaaren osasto, jossa viihdyin pienen tovin höpöttelemässä saman henkisten ihmisten kanssa. Harmitti kun kyseisen porukan demonäytös jäi näkemättä kun piti jo rientää anoppilaan lounaalle. Maistiaisia oli messuilla paljon tarjolla ja niitä napsin aika lailla 😀 Bloggarille oli aika huono päivä mennä vasta sunnuntaina, koska osalla pisteistä henkilökunta näytti jo vähän kypsiltä kun sinne meni bloggaripassi kaulassa. En sit tiedä kuinka paljon ilmaiskamaa olis sieltä jo pyydelty ja jaettu, mut ite ostin ihan omalla rahalla sen mitä halusin. Joillakin osastoille ei tultu edes kysymään kuinka meitä voisi palvella, joten säästyipähän nekin vähät rahat 🙂 Kyllä mä ainakin tahdon hyvää palvelua, että kaupat syntyisivät! Freddyn pöksyt ja muutamat Leaderin uutuuspatukat voisin kyllä itselleni kotiuttaa… Kaiken kaikkiaan tosi kivat messut (ehkä kuntoilupuoli oli vähän pieni…) ja oli hauska viettää aamupäivä vähän eri tavalla kuin mihin olen normaalisti tottunut, piristi meiltä! Kiitos Ainolle loistavasta seurasta 🙂

IMG_20140309_130845

Toi Lorna Janen kassi oli päivän piristys. Se ja kirja saatu messuilta.

Toi Lorna Janen kassi oli päivän piristys. Kassi ja kirja saatu messuilta.

 

Lorna Janen panta ostettu ja naksupussin sai kun pelasi Speden näpyttelypeliä :D

Lorna Janen panta ostettu ja naksupussin sai kun pelasi Speden näpyttelypeliä 😀

 

Biokian osastolta ostin satsin suklaamarjoja kotiin.

Biokian osastolta ostin satsin suklaamarjoja kotiin.

kuvia 025Viikonloppu meillä meni muuten ihan niin kuin ennenkin, ei mitään erikoisuuksia. Lauantaina vähän isompi kauppareissu, treeniä ja loppuilta pelkkää hengailua kotosalla. Kauppareissulla käytiin testaamassa Jumbon Jungle Juice bar, mahottoman hyviä smoothieita! Hinta alkaa olla kyllä kipurajalla, mut täytyy muistaa että raaka-aineet on taatusti tuoreita 🙂

IMG_20140308_16562720140308_113438IMG_20140308_15451120140308_114516

Mun smoothie oli Pumpin Iron :)

Mun smoothie oli Pumpin Iron 🙂

Sunnuntai vietettiin messujen jälkeen anoppilassa. Mä en muuten ole mikään kovin haka suunnistamaan täällä Helsingissä ja onnistuin tekemään melkoisen kävelylenkin matkalla juna-asemalta anoppilaan. Käytännössä kävelymatkaa olisi ollut 0,5 km mut mä sain venytettyä sen melkein kahteen kilsaan 😀 Vähän kävin kävelyreittejä ihastelemassa… Ei ollu eka kerta! Eikä varmasti viimenen 😀

Lauantaiaamun herkkuleivät!

Lauantaiaamun herkkuleivät!

20140307_141335

Lauantaina tein gluteenitonta mustikkapiirakkaa, ohje tulossa blogiin!

Lauantaina tein gluteenitonta mustikkapiirakkaa, ohje tulossa blogiin!

 

Toimii myös kermavaahdon kanssa.

Toimii myös kermavaahdon kanssa.

 

Anoppilassa nälkäistä messuilijaa odotti lihakeitto & pannari :)

Anoppilassa nälkäistä messuilijaa odotti lihakeitto & pannari 🙂

 Ääh, tässä vaiheessa multa hävis yli puolet tekstistä…. aargh! Mihinkähän jäin… Niin, kahvin juontiin! Mulla on vähän huono tapa vetäista aamulla kahvi tyhjään vatsaan. Yritän nyt palauttaa vanhan kunnon sitruunaveden aamun ensimmäiseksi juomaksi. Sitruunavesi vaikuttaa positiivisesti elimistön happo-emästasapainoon, kahvihan happamoittaa vahvasti kehoa eikä varmasti tee hyvää tyhjälle vatsalle!

IMG_20140307_132128Oon tällä viikolla alkanut karsimaan lounaalta turhat hiilarit pois. Mun työhän ei ole fyysisesti kovin raskasta, joten periaatteessa en hiilaria lounaalla tarvitsekaan. Ehkäpä pienellä hiilarileikkauksella housunkauluskaan ei enää purista niin paljon. Eilen valmistin aivan loistavan salatin töihin: kanaa, raejuustoa, oliiviöljyä, vähän anasta, salaattia, kurkkua, tomaattia ja porkkanaa höystettynä ruohosipulilla, NAM!

20140310_114018Mitäs te syötte lounaalla? Hiilareilla vai ilman? Ja nyt kun tuli ruuasta puhe niin on lähdettävä syömään 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Haha, mää ostin kalliit treenitrikoot jotka on epäedulliset mun vattamakkaroitten kanssa =) joten on ihan pakko vähän yrittää tiristää näistä rasvoista pois. Vaa´alla en käy oikeastaan koskaan vaan seuraan vaatteista ja peilistä ja omista tuntemuksista omaa painooni.

  Ja joo, Lorna Janen kuteet on kyllä aika parhaita. Mulla on yks toppi ja seuraavista haaveilen.

  • Jenni kirjoitti:

   Siitä on varmaan ihan ikuisuus kun oon sun teksteihin viimeksi kommentoinut, tai ainakin siltä tuntuu!

   Älä nyt missään nimessä stressaa sitä sun painoa, oot pitkään sairastellut ja varmasti alkaa paino putoamaan ja peilikuva miellyttämään, kunhan vain pääset taas kunnolla vauhtiin ja treenaamaan! Sulla on kuitenkin pitkä sairastelukierre takana niin onhan se ihan ymmärrettävää ettei ole ihan kireimmässä kunnossa. Maltat vaan ja keskityt terveenä pysymiseen ja treeneissä kaiken antamiseen niin ihan varmasti alkaa puntarin lukemat miellyttää. Tsemppiä!:)

  • Jonna kirjoitti:

   Oliko motivaatiohousut 😀 Mullakin on paljon hyvännäköisiä treenivaatteita mitä en enää ilkee päälleni laittaa… No jospa tää taas tästä kun pääsen treenaamaan säännöllisesti 🙂

   Ootko netistä tilannut Lorna Janea vai mistä olet ostanut?

   • Jonna kirjoitti:

    Jenni: Toi on muuten varmasti ihan totta. Sairastelu kyllä näkyy nyt ja pahasti… Ehkä kannattaa vielä vähän aikaa seurailla tilannetta ja vasta sit jos mitään ei tapahdu niin miettiä pientä dieetin poikasta 🙂

 2. -didi- kirjoitti:

  Aikaisemmin paino oli se, mikä tuntui määrittävän oman ihmisarvoni, nykyään se on rasva%, mutta entistä enemmän olen oppinut luottamaan siihen miltä peilikuva näyttää ja miltä vaatteet tuntuvat päällä. On parit housut, joihin mahtuessa ei ole mitään huolta siitä, että olisi liian pyöreä tms. Tietenkin on kiva olla hyvässä kunnossa, etenkin kesällä ja erityisesti kun matkaamme italiaan viikoksi.. mikäs sen parempi syy kiristellä itseään parempaan biksukuntoon 🙂

  Lounas: 150g lihaa/kanaa/kalaa, vapaasti kasviksia ja hyviä rasvoja jossain muodossa.. hiilarit syödään illalla treenin jälkeen.

  • Jonna kirjoitti:

   Me vietetään kesä suurimmaksi osaksi mökillä keskellä ei mitään niin siellä on ihan sama miltä näyttää biksuissa 😀 Mä kävin vähän aikaa sitten inbodyssa ja ajattelin sillä nyt seurailla edistymistä muutaman kuukauden välein. Ainakin rasvaprosentin ja lihasmassan sillä saa hyvin seurattua 🙂

   Lounas näyttää aika lailla samalta kuin mullakin! 🙂

 3. Kaisa kirjoitti:

  Jos treenaa aamulla ennen töitä, niin onko lounaalla hiilarit paikallaan, vai voiko niitä vähentää? Treenin jälkeen siis syön ihan kunnon satsin aamiaiasta hiilareineen kaikkineen. Minäkin teen työkseni kevyttä toimistotyötä ja mietin, josko pysyisi tuollaisella kasvis/liha/rasva -linjalla pirteämpänä iltapäivän.

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä päivän hiilarit kannattaa syödä juuri ennen treeniä sekä heti sen jälkeen eli noin pari tuntia ennen, palkkari heti treenin jälkeen ja siitä tunti puoltoista kunnon hiilaripitoinen ruoka. Kroppa tarttee hiilareita palautuakseen niin kannattaa ainakin pienissä määrin syödä heti treenin jälkeen. Jos sua alkaa kovasti väsyttää aterian jälkeen niin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota hiilarien laatuun 🙂

 4. Kati kirjoitti:

  Minä otan aamuisin ruokalusikallisen omenaviinietikkaa tyhjään vatsaan. Herättää mukavasti ja pitää flunssat loitolla (tai niin aikankin väitetään). Hyvää se ei ole, mutta makuun tottuu pian. Kannattaa ostaa luomu omenaviinietikkaa, jossa on sakkaa pohjalla eikä kirkkaaksi tislattua.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla muuten on omenaviinietikkaa laatikossa mut en tiedä onko se luomua…

 5. Miia kirjoitti:

  Mitä vanhemmaksi tulen ja mitä enemmän treenaan, sitä huolettomammin tunnun suhtautuvan painoon ja syömisasioihin. En itseasiassa yhtään tiedä, paljonko painan, mutta veikkaisin, että paino huitelee jossain 65 ja 70 kg välissä. Vähän seuraan, miten vaatteet menee päälle ja millainen olo yleensä on, mutta en kyllä yhtään tiedä, mitä tekisin, jos ”pitäisi” pudottaa painoa. Ajatuskin jostain dieetin tapaisesta kauhistuttaa 😀

  Lounaan syön tällä hetkellä yleensä yliopiston henkilöstöruokalassa (koska hinta) ja melkein joka päivä otan 1-2 dl keitettyä riisiä, joskus myös palan leipää. Aina paljon salaattia ja pääruokaa tietty myös, mutta en siis välttele hiilareita lounaalla (tai muutenkaan). Vähän voisi tosin karsia tosta herkkupuolesta: töissä on ollut kauhea kiirekausi, ja johtoporras lahjoo työn raskaan raatajia kantamalla toimistolle keksejä ja suklaata. Vaikka määrät on aika pieniä, sokeri alkaa kyllä iltapäivisin väsyttää (tai siis alkaisi, jos ei kompensoisi juomalla ihan liikaa kahvia 😀 )

  • Jonna kirjoitti:

   No arvaa kiinnostaisko mua yhtään alkaa painoa pudottelemaan? EIIIII 😀 Mut toisaalta sit jos ei enää viihdy kropassaan ja vaatteet kiristää niin on ehkä vähän ”pakko”. Senkin projektin kun vaan ottaa ja tekee niin se on sit ohi.

   Toivon kyllä että flunssat olis nyt selätetty ja pääsen normaalisti treenaamaan niin ei tarttis mitään dieettipelleilyitä enää…

   Meillä on kans melkein päivittäin jotain herkkuja duunissa tarjolla. En kyllä ole niihin kauheasti kajonnut 🙂

 6. Päivi kirjoitti:

  Aaaaw, taas nämä sun maittavan mageat ruokakuvat, kiitos niistä 🙂 No naksut on muuten oikeasti aikasta hyviä. Tuli niitä naposteltua Lahden SM:ssä kun kerran ilmatteeksi sai 😉 Nyt ei oo tarttenut paljon naksuista haaveilla, sattuneesta syystä 😀

  Jaa vai lounaaksi. Niin riippuu siitä treenaanko ennen vai jälkeen. Tällä hetkellä peruslounas on 200g wokkivihanneksia, 60g soijasuikaletta TAI 150g kanan filettä. Kylkeen 150g tomaattia. Että näillä mennään 😉

  Ja hei Jonna, hyvältä sä näytät. Sulla on kuitenkin semmonen fysiikka, että vaikka vähän ”pehmosta” kertyiskin, niin sulla ei esim. peffa levene tms. Joten no worries! Mulle vaaka merkitsee tällä hetkellä jonkin verran, mutta offilla ei tuon taivaallista 🙂 Katson kanssa peiliin 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mä säästelen naksuja viikonlopulla 😉 Eikä ole sullakaan enää pitkä aika kun saat maistella mitä tahdot!

   Haha, joo ei mulla hanuriin niin kerry (vähän kyllä sinnekin) mut toi maha… se kerää kaiken! Syytän ikää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.