Hae
Palasia Arjestani

Kumpi on pahempi?

Nyt oon jo päässyt hyvin treenin makuun ja tässä tuleekin melkoisen treenipainotteinen postaus 🙂 Lopussa pientä pohdintaa eilisestä ja eräästä valinnasta, mutta sitä ennen mun lempiaiheeseen eli treenaamiseen!

Maanantaina kyykättiin, tarkemmin etukyykättiin. En ees muista millon oon viimeks kyykänny ja ajattelin etten jaksa mitään kovin suuria kuormia kyykkäilläkään mut toisin kävi. Joskus pari kuukautta sitten tein etukyykyn ykkösen 60 kilolla ja maanantaina tein samalla painolla 2×3 toistoa, jee 🙂 Mä oon joskus kesällä tehnyt etukyykyssä ykkösen 72,5 kilolla mut tekniikka saatto olla vähän erilainen sillon 😀

 • Etukyykky 5 x 3 (45, 50, 55, 60, 60kg)

Päivän wod, 4 kierrosta aikaa vastaan:

 • Buy in 1 round OH lunges (10kg)
 • jumping push ups x 5
 • Front squat x 6, raakana rinnalle vedettynä (40, 35kg)
 • Bar muscle up x 2/leuat
 • Cash out 1 round OH lunges (10kg)
 • aika 8.54

Tää olikin aika hauska setti ja tappo ainakin mun jalat melko tehokkaasti. Alussa tehtiin kierros askelkyykkyjä levypaino suorilla käsillä pään päällä salin ympäri. Tää menikin aika sutjakkaasti. Sen jälkeen 4 kierrosta liikkeitä jumping push ups, front squat ja bar muscle up tai leuat, Noi hyppypunnerrukset oli aika hauskoja ja ajattelin alkuun etten sais yhtäkään mut niin vaan sain kaikki tehtyä siinä siis punnerretaan alas ja ylhäällä ponnistetaan kädet ja jalat irti lattiasta. Etukyykyssä tanko vedettiin rinnalle maasta asti raakana. Toki sai vetää kyykyn kautta jos tahtoi. Laitoin alkuun tavoitepainot eli 40kg mut tiputin heti seuraavalle kiekalle 35kg. Ei olis pitänyt koska seuraava kiekka oli paljon helpompi kun askelkyykkyjä ei ollut alla. Seuraavan kerran muistan! Bar muscle uppeja en saa yhen yhtä eli tein leukoja siinä tilalla. Ne suju sentään ihan entiseen malliin. Loppuun vielä kierros askelkyykkyjä salin ympäri levypaino suorilla käsillä pään päällä. Lystiä oli 😀

kuvia 022

Pitkän tauon jälkeen olin ihan hukassa rinnallevedoissa… Paita: nike, housut: reebok ja kengät: adidas.

kuvia 023 kuvia 024 kuvia 025 kuvia 026

Jumping push ups, hauska liike!

Jumping push ups, hauska liike!

kuvia 028 kuvia 029 kuvia 030

Melkein sain rinnan kiinni tankoon, ei jääny paljosta kiinni!

Melkein sain rinnan kiinni tankoon, ei jääny paljosta kiinni!

Eilen treenattiin push jerkiä ja loppuun kivan hapottava wod. Mulla tuntu jo heti alkulämmittelyissä ettei olkapäät ole ihan hommassa mukana ja pelkkä tanko painoi aivan hemmetisti! Tässä treenissä onni oli mielettömän hyvä treenikaveri, joka vahti mun jerk tekniikkaa ja antoi palautetta välittömästä. Mullahan on joki ihmeellinen tapa alle tiputtautumisen sijaan hypätä ylös päin tai jopa eteen päin jos oikein hyvä päivä sattuu. Eilen loikin eteen päin 😀 Essi kun siinä vieressä asiaa kommentoi niin johan alkoi oikea tekniikkakin löytymään ja tajusin mikä homman nimi on. Painoilla ei juhlittu, mutta tyytyväinen olen tekniikan parantamiseen ja sehän on huomattavasti tärkeämpää kuin mitkään painot!

 • Push jerk 5×3 (30, 25, 25, 30, 30kg)

Päivän treeni aikaa vastaan 21-15-9 toistoa:

 • Push jerk (25kg)
 • Kahvakuulaheilautus (16kg)
 • aika 5.45

Tässä wodissa siis tehtiin ensin 21 toistoa push jerkiä ja sit 21 toistoa kahvakuulaheilautusta, sit 15 toistoa molempia ja lopuksi 9 toistoa molempia. Oli olkapäät aika kovilla! Naisten rx (tavoitepaino) oli 30kg ja mun olis pitänyt laittaa se… Jäi harmittamaan kun hannailin mut ajattelin etten jaksais kun jo voimaosuudessa oli vaikeuksia. Olis pitänyt haastaa itsensä kunnolla!

Tanko vedettiin maasta power cleanilla ylös.

Tanko vedettiin maasta power cleanilla ylös. Paita ja housut: nike, kengät: adidas.

kuvia 002 kuvia 003 kuvia 004 kuvia 006 kuvia 007 kuvia 008 kuvia 009

Kuvaajalla oli nähtävästi Roguen vaatetta yllä :D

Kuvaajalla oli nähtävästi Roguen vaatetta yllä 😀


Kahvakuulaheilautukset toimivat tässä treenissä lepohetkinä.

Kahvakuulaheilautukset toimivat tässä treenissä lepohetkinä.

kuvia 012 kuvia 013 kuvia 014 kuvia 015Tiedättekö mitä mä tein eilen? Mä sorruin! Söin sitä banoffee-kakkua mut arvaatteko miksi? Mä mietin pitkään että kumpi on pahempi ajatus: heittää ruokaa roskiin vai rikkoa lupaus vähäsokerisesta tammikuusta. Mun mielestä ruuan roskiin heittäminen on ehdottomasti suurempi rikos, joten hyvillä mielin popsin viimeisen palan banoffeeta treenin jälkeen jälkiruokana. Oli tosi pahaa 😀 Tästä jatketaan taas vähäsokerisella eteen päin. Olohuoneessa mua odotti mielenkiintoinen yllätys kun olin lämmittämässä mulle ja tytölle ruokaa.

kuvia 016 – KopioSotamaalaushan se siellä! Onneks tussi lähti vedellä pois…

Tänään tiedossa open gym ja mobbaussessio!

7 kommenttia

 1. Veera kirjoitti:

  Voi voi, mulla oli myös ongelmia jerkin kanssa. En hahmottanu liikettä ollenkaan ja hypin kans ylös kun ois pitäny vaan tippua alas. Wodissa onneks sitten liike onnistu voimaosuutta paremmin 😉
  Ps. Kiva et viimein oot päässy taas treenin makuun! 🙂 törmäillään boksilla!

  • Jonna kirjoitti:

   No helou!

   Joo, mulla on ollut tosi vaikeeta hahmottaa noita allemenoja liikkeessä kuin liikkeessä. Tiistaina onneks Essi neuvo ja opasti vieressä koko ajan ja viimein ehkä ymmärsin jotakin! Wodissa jerkit meni kans kohtuullisen hyvin. Ainakaan ei sanomista tullut coachilta 🙂

   Törmätään boksilla 🙂

 2. tiiti kirjoitti:

  No ehdottomasti olisi ollut pahempi heittää banoffee pieta roskiin, ihan oikein tehty! Se menee kuitenkin kaikki voimiin ja lihaksiin 😀

 3. Anna kirjoitti:

  Hei Jonna!

  Olen blogiasi lukenut jo vuosia ja edelleen se tulee tsekattua useamman kerran viikossa. Kiitos siitä siis sinulle!
  Olen aikalailla edellyt samaa tietä kuin sinäkin. Vuosien punttitreeni on selkeästi vaihtumassa osittain enemmän toiminnallisempaan treeniin ja tulevaisuudessa paino tulee olemaan enemmän myös siellä liikkuvuusharjoittelussa. Hitto kuinka jäykkä sitä paikoitellen voi ollakkaan! Vaikka ihmekös se, kun salilla tahkotaan vuodesta toiseen vain niitä samoja liikkeitä samoilla liikeradoilla.

  Tsemppiä tulevaan! Saas nähdä josko minunkin on aika jossain hamassa tulevaisuudessa vaihtaa enemmän voimailun tai crossfit tyyppisen treenin puolelle. Mutta sitä ennen kivutaan fitnesslavoille ainakin vielä kerran 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Liikkuvuusharjoittelu kyllä kannattaa ja olisi varsin suotavaa punttitreenien ohella! Mä olen nyt saanut kärsiä jäykkyydestäni aika paljon ja toivon ettei muut tee samaa virhettä eli laiminlyö venyttelyä, liikkuvuustreenejä ja lihashuoltoa. Koskaan ei nimittäin tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan 😉

   Millon sulla on seuraavat kisat? Mä en olekaan hetkeen fastilla vieraillut, pidätkö siellä edelleen treeniblogia?

   • Anna kirjoitti:

    Juu ja nimenomaan rullailu ja liikkuvuusjumppa auttaa, pelkkä perusvenyttely ja hieronta ei vaan riitä.

    Juu fastin sivuilla blogataan edelleen. Kisatähtäimessä nyt tämän vuoden syksy. 2,5 vuotta tulee kisataukoa, joten mielenkiinnolla odotan paljonko on menty eteenpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.