Hae
Palasia Arjestani

Välipalaksi itse tehty pähkinämysli

Processed with VSCO with a6 presetOlen jo pitkään halunnut tehdä itse mysliä ja vihdoin tänä aamuna sitä innostuin tekemään. Myslin tekeminen on helppoa kuin mikä eikä todellakaan vaadi paljon aikaa saati vaivaa. Vaikein osuus on vahtia ettei mysli pala uunissa. Tässä tehtävässä onnistuin melkein. Ainoastaan puolet paloi. Ole siis tarkkana!

Mysli on siitä helppoa tehdä, että siihen voit laittaa sekaan periaatteessa mitä vaan kaapeista löytyy: pähkinät, siemenet, erilaiset hiutaleet, kuivatut hedelmät, kuivatut marjat, rusinat.. sekaan vaan! Älä kuitenkaan laita kuivattuja hedelmiä, marjoja sekä rusinoita uuniin vaan lisää ne vasta jäähtyneen myslin joukkoon. Lisämakua mysliin saat kun sulatat esim. kookosöljyä ja sekoitat siihen hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseksi!

Itse tehty pähkinämysli

 • 80g pekaanipähkinöitä
 • 60g cashewpähkinöitä
 • 120g kaurahiutaleita
 • 70g kurpitsansiemeniä
 • 70g auringonkukansiemeniä
 • 3-4 rkl chiasiemeniä
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 • noin 1 dl rusinoita
 • noin 1 dl kuivattuja karpaloita

Laita pekaani- ja cashewpähkinät monitoimikoneeseen ja käytä konetta muutaman kerran päällä niin, että pähknöistä muodostuu karkeaa rouhetta. Laita pähkinät suureen kulhoon ja lisää sekaan kaurahiutaleet sekä siemenet. Sekoita.

Sulata kookosöljy kattilassa tai mikrossa ja sekoita siihen vaahterasiirappi. Kaada kookosöljyseos mysliainesten joukkoon ja sekoita kunnolla, jolloin saat ihanan tahmeaa seosta. Kaada mysli leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Paista mysliä uunin keskitasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia. Kääntele mysliä paiston aikana useampaan otteeseen ja ole tarkkana ettei se pala!

Anna myslin jäähtyä kunnolla ja kaada sekaan rusinat ja kuivatut karpalot. Säilytä lasisessa purkissa ja tarjoile esim. maustamattoman jogurtin kera.

Processed with VSCO with a6 preset

Oletteko te koskaan tehneet itse mysliä? Vinkkejä sen tekoon saa mieluusti antaa!

4 kommenttia

 1. Vim kirjoitti:

  Olen tehnyt joskus aikaa sitten, täytyisikin varmaan tehdä taas uudestaan! Itse en oikein tykkää rusinoista ja siksi kaupan myslitkin jää ostamatta kun kaikissa taitaa olla niitä. Mieluummin käytän muita kuivattuja hedelmiä. Tykkään erityisesti kuivatuista omenarenkaista (silppuan itse pienemmäksi) ja mausteeksi kanelia ja kardemummaa.

 2. Maarit Rastas kirjoitti:

  Heippa:)
  Teen itte mysliä muutaman kerran viikossa. Paluusta ”ostomysliin” ei kyllä ole. Vähempikin lämpö uunissa riittää. Tolla 200 asteella poltat just ne pähkinät. Nimim. Kerran itse polttanut:) miks kaikki aina menee kantapään kautta? 😀
  Mä pidän eka 150 astetta noin 10 minsaa. Käyn sekottelee tollakin lämmöllä jo muutaman kerran. Sitten lasken lämmön 100 asteeseen. Ja annan taas olla jotain vartin. Sit vaan uuni pois päältä ja jätän myslin kuivettumaan uuniin:) Huippuhyvää!

  • Jonna kirjoitti:

   No ilmankos paloivat. Katsoin netistä jotain ohjetta ja siinä oli päräytetty 200 asteeseen ja niinhän sitten minäkin 😀 Ehdottomasti täytyy tehdä jatkossakin itse myslit. On paljon parempaa kuin kaupan versiot!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *