Hae
Palasia Arjestani

Tacopiirakka vähähiilihydraattisesti

tacopiirakka

Eilisen ruokalistalla oli tacopiirakka vähähiilihydraattisesti. Ajatuksena on ollut jo hetken hieman keventää ja järkeistää omaa ruokavaliota ihan vain paremman olon toivossa. En ole alkamassa ketolle, sillä se ei sellaisenaan sovi minulle, testattu on jo pariin otteeseen. Sen sijaan vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa hiilareita tulee 50-100g päivässä, sopii minulle mainiosti. Huomaan omassa olossani liiat hiilihydraatit ja sokerin vetämättömänä olona, väsymyksenä ja päänsärkynä. Kun arki on kiireistä ja töissä hektistä, luistan heti ruokavaliossa, vaikka nimenomaan sillä saisin pidettyä olon virkeänä ja energisenä. Pidän suunnattoman paljon vähähiilihydraattisista ruuista, sillä niihin tulee automaattisesti vihanneksia enemmän. Se myös pitää olon kylläisenä pidempään!

Vhh tacopiirakkaa olen tehnyt aikaisemminkin tällä ohjeella. Linkkaamani ohjeen pohjalla voi helposti tehdä vaikka minkälaisia vhh piirakoita! Tämän kertaisessa ohjeessa ei pohjaa ole laisinkaan, vaan piirakka on enemmän laatikko -tyylinen ja sopii hyvin mm. aamupalaksikin. Tacomausteena käytin ihan valmista Santa Marian maustepussia, mutta tacomaustetta on helppoa tehdä itsekin! Suosittelen tekemään tupla-annoksen kerralla 😉

Itse tehty tacomauste

 • 1 tl chilijauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 0,5 tl paprikajauhetta
 • 0,5 tl juustokuminaa
 • 0,5 tl sipulijauhetta
 • pieni ripaus suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria (jauhettua)
 • 1/4 tl cayennepippuria
 • 1/4 tl oreganoa

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja säilytä ilmatiiviissä lasipurkissa. Käytä kun tarvis!

No mutta mennäänpä sitten itse ohjeen pariin. Jos testaatte reseptiä, niin minut saa tägätä instassa @jonna_musakka tai jättää kommenttia täällä blogissa!

tacopiirakka

Tacopiirakka vähähiilihydraattisesti

 • 400g paistijauhelihaa
 • 2 rkl tacomaustetta
 • 2 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
 • puolikas paprika pilkottuna pieneksi
 • 6 kananmunaa
 • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
 • 1,5-2 dl juustoraastetta
 • suolaa & mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele uunivuoka. Minulla vuoka oli ehkä vähän liian iso (n. 15 x 25 cm) kokoinen. Pienempikin riittää, jolloin piirakasta tulee vähän paksumpi. Tämän voi myös tehdä suoraan useampaan lasiseen annosvuokaan!

Ruskista jauheliha ja mausta se hyvin tacomausteella. Kaada jauhelihat uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle pilkotut paprikat.

Riko kananmunat kulhoon, lisää sekaan kerma, pilkotut valkosipulit. Mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan jauhelihan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraaste tasaisesti. Paista uunin keksitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes juusto alkaa ruskistua.

Pilko kaveriksi salaattia ja vihanneksia!

Psst. Tacopiirakkaan sopisi hyvin myös sipuli, fetajuusto sekä tomaatti 🙂

Pääseekö tacopiirakka vähähiilihydraattisesti testiin?

Edellinen postaus: Nyt todella ymmärrän puskurin merkityksen

Lue myös:

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. taijku kirjoitti:

  tää lähtee ehdottomasti testiin:)
  Kiitos sulle ohjeesta

 2. Pirjo kirjoitti:

  Tein tätä piirakkaa pojalleni ja itsellekin jäi. Laitoin vuolukanaa(savu maku), tomaattia paprikan tilalle. Tuli hyvää. Hyvä ohje alkuperäisilläkin aineilla. Kiitos paljon ohjeesta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.