Hae
Palasia Arjestani

Zucchini pizza bites

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zucchini pizza bites eli tuttavallisemmin kesäkurpitsapizzat. Pizzaa kevyemmin! Viime aikoina mun on tehnyt ihan hirveästi mieli kasvisruokaa ja etenkin kesäkurpitsaa. En tiedä onko se tämä syksy vai mikä joka saa himoitsemaan kevyempää kasvisruokaa tuhtien liharuokien sijaan. Nykyään herkullisia kasvisruokareseptejä tupsahtaa eteen harva se päivä ja sekin varmasti vaikuttaa mun himoon niitä kohtaan. Nehän ovat koko ajan silmien edessä! Enkä muuten pistä vastaan. Ehkä on ihan hyvästä vähentää punaisen lihan syöntiä ja panostaa entistä enemmän laatuun niinä hetkinä, kun sitä syön. Kasvisruokailu on tehty nyt jo niin helpoksi, että en keksi yhtään syytä miksi en antaisi sen hiipiä mun ruokavalioon 🙂

Kesäkurpitsapizzojen ohjeen löysin Tuulia Talvion loistavasta blogista. Sieltä olen löytänyt todella monta hyvää ohjetta! Reseptit ovat gluteenittomia ja usein vegaanisia. Hyvien reseptien lisäksi Tuulialla on lumoavan hienoja ruokakuvia. Voi kun itsekin oppisi yhtä lahjakkaaksi kuvaajaksi! Kirjahullystä minulta muuten löytyy Tuulian ja Virpi Mikkolan jätskikirjakin 😉 No mutta kesäkurpitsapizzoihin. Kaksi sanaa: tee näitä!!

Zucchini pizza bites eli kesäkurpitsapizzat

10-12 pizzakiekkoa (tee kaksinkertaisena isompaan nälkään)

  • 1 suuri kesäkurpitsa
  • oliiviöljyä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 1 pallo laadukasta mozzarellaa
  • noin 10 kirsikkatomaattia
  • tuoretta basilikaa ja oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja voitele oliiviöljyllä. Paista kiekkoja uunissa noin 5 minuuttia.

Leikka kirsikkatomaatit siivuiksi ja revi mozzarella pieniksi paloiksi. Ota kesäkurpitsat uunista ja annostele kiekkojen päälle tomaattipyreetä, mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja. Leikkaa päälle tuoreita yrttejä ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Nosta pizzat uuniin ja paista niitä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kesäkurpitsat pehmenneet sopiviksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

2 kommenttia

  1. Ninna kirjoitti:

    Kesäkurpitsa on niin parasta! Tänä kesänä syöty riesaksi asti kun äidin kasvimaalta tullut niitä todella paljon. Itse tykännyt ensin paistaa kiekot tulee rapea pinta ja sitten mikroon. Eli en laita uuniin, säästyy sähköä ja tulee yhtä hyviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *