Hae
Palasia Arjestani

Sairastelua…

Töttöröö!

Hengissä ollaan, mut en ole jaksanut enkä oikeastaan kerennytkään istumaan koneen ääreen kuin muutamaksi minuutiksi kerrallaan. Nytkään ei ole sen erikoisempia kuvia eikä treenipäivityksiä luvassa, töissä kun olen. Ei viitsi duunissa kuljettaa mukana treenipäivistä eikä kameraa 🙂 Tai no, tän päivän treenin saatan häthätään muistaa, mut muita juttuja ensin!

Viime viikon lopulla meinas pöpö iskeä. Työpaikalla jyllää jos jonkinlaista tautia ja viime viikolla oli paljon ihmisiä sairaana ja meinasinpa minäkin joutua sängyn pohjalle. Kevyesti jouduinkin. Perjantaina alkoi aamulla vihlomaan toinen korva ja siitä pikku hiljaa olo alkoi tuntua yhä flunssaisemmalta. Lähdettiin iltapäivästä vielä ajelemaan Helsinkiin ja oikein mukava oli istua monta tuntia autossa kera heikon ja huonon olon. Perjantai ja lauantai meni sitten pötkötellessä 🙂 Sunnuntaina pöpö oli sit päättänyt jättää tulematta ja olo oli ihan normaali, jesh! Toinen vitsaus on tällä viikolla ollut toi mun selkä.. En tiedä ottiko se automatkoista vai mistä itseensä, mut alaselässä on välillä aika kova kipu ja paine. Epäilen, että pitkät selkälihakset on totaalijuntturassa. Kipu nimittäin hellitti tänään kun otin treenin jälkeen pikku pyrähdyksen crossarilla! Eilen jouduin napsimaan särkylääkkeitä, mut ei niillä saanut mitään aikaan. Sillä se lähtee millä on tullutkin…

Eilen kävin salilla tekemässä paksuntavan selän treenin. Maven jouduin jättämään kokonaan pois ja muutenkin koko treeni oli melkoista leikkimistä ton selän takia. Tein sen minkä pystyin. Vähän pidempiä sarjoja ja kunnon tuntumalla.

Tänään tuli käyttöön uusi treeniohjelma ja koska ekassa treenissä on rintaa ja leventävä selkä niin otinpa sitten kaksi selkäpäivää putkeen. Yllättävää kyllä, treeni kulki melko hyvin!

1. Vinopena tangolla 3x
2. Leuat 3x leveä mo ja 2x kapealla
3. Käsipaino pena 3x
4a. Ylätalja lapiokahvalla 3x
4b. Peckdeck 3x
5. Vipuvarsi pulldown 4x

Selälle roikkumisia ja crossarilla pieni aerobistöräytys. Piti ottaa vielä olkapäille jotain, mut loppu aika kesken. Pitäis opetella treenaamaan vähän nopeammalla tahdilla, välillä siinä aika hyvin onnistunkin, mut tänäänkin meni osa ajasta alaselän venyttelyyn. Pöh. Oletteko muuten huomanneet leaunvedoissa, että vetotangon paksuudella on -ainakin minulle- aika paljon merkitystä liikkeen raskauteen? Vai onko vika minussa? En päässyt tänään vetämään samasta tangosta leukoja kuin normaalisti vaan vähän paksummasta ja toistot tippui heti parilla. Tämän oon muuten testannut pariin otteeseen ja aina siitä ohuimmasta vedettynä saan parhaimman tuntuman selkään ja eniten toistoja.

Vinopenaa otin nyt tooosi nätillä tekniikalla 55 kilolla 5 toistoa. Ennen sama toistomäärä meni sillä hieman rumemmalla perse irti penkistä tekniikalla. Kehitystä tämäkin 🙂 Käsipaino penaa 23,5 kilosilla 10 toistoa. Ens kerralla vois haaveilla taas astetta isommista. Nykyään ei tule enää rohmuttua noita painoja ihan samalla tavalla kuin ennen ja teenkin mieluummin pari toistoa liian pitkän sarjan kunnon tuntumalla kuin jonkun hikisen kolmosen silmät päästä pullistuen. Toki voimaakin pitää yrittää kehittää, mutta senkin voi tehdä nätisti ja hallitusti.

Niin, uusi teeniohjelma. En vielä ees muista mitä tulee minäkin päivänä, mut kuta kuinkin näin:
1. Rinta + leventävä selkä
2. Jalat
3. Lepi
4. Olkapäät
5. Paksuntava selkä
6. Kädet
7. Lepi

Ehkä saatto mennä noin, en muista tarkkaan. Lepopäivätkin vaihtelee tarpeen mukaan, mut pääasiassa noin. Toki alkuviikkoon tekee helposti kolme treeniä putkeen ja sit vasta lepo, mut pitää aina suunnitella vähän isännänkin työvuorojen mukaan. Helpottaa huomattavasti, jos on aina varmistaja ja tsemppari mukana 🙂 Käsille tuleekin nyt sit ihan oma päivä. Pääsen hakkaamaan niitä ihan kunnolla! Ovatkin mokomat kuin 9-vuotiaalla tytölle eli urakkaa on… Olkapäille otan toisen treenin (lähinnä vipareita) johonkin sopivaan väliin. Myös vatsoja ja pohkeita pyrin tekemään pari kertaa viikkoon molempia. Yritän tässä pikku hiljaa siistiä vähän kuntoakin, kiva nähdä mitä tuolta alta taas paljastuu 🙂

En varmaan koskaan kyllästy tähän kuvaan 🙂

Yksi kommentti

  1. Johanna kirjoitti:

    Itse ainakin olen pitänyt paljon tuosta, että kädet ovat ihan omana päivänään, ja omasta mielestäni kehitys on niissä ollut noin paljon parempaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *