Hae
Palasia Arjestani

Terveellinen mustikkakaurapaistos

Mietin eilen, että onko tämä enemmän puuro vai paistos? En osannut päättää niin olkoon nyt paistos. Bongasin mustikkapaistoksen ohjeen instagrammista ja muokkailin sitä hieman omien raaka-ainevarastojen mukaan. Mustikan lisäksi paistoksessa on häivähdys sirtuunaa mikä sopii mielestäni tähän aivan loistavasti! Tyttö oli asiasta eri mieltä. Sitruuna kuulemma haisee ja maistuu pahalta. Suosittelen tekemään paistosta kerralla kaksinkertaisen annoksen, varsinkin jos syöjiä on useampi! Tästä ohjeesta tulee juuri ja juuri yhden nälkäisen ihmisen annos. Jos lisäät kylkeen jotain lisuketta 😉

IMG_20140826_210824

Mustikkakaurapaistos

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 kananmuna
 • 1/2 dl omenasosetta (sokeritonta, esim. Bonne)
 • 2 tl kookossokeria tai muuta makeutusta
 • 2 rkl agavesiirappia
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1/2 tl sitruunan kuorta
 • 1/4 tl leivinjauhetta
 • 1 dl mustikoita
 • päälle kookoshiutaleita ja nokare mantelivoita/maapähkinävoita

20140826_191304

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pese sitruuna hyvin, raasta tarvittava määrä kuorta ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset, paitsi päälliset, kipossa sekaisin. Voitele uunin kestävä kulho ja kaada taikina kulhoon. Ripottele kokoshiutaleita päälle ja paista uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja nautiskele maapähkinävoin kera 🙂

20140826_195513

Vaikka reseptiin tulee kookossokeria sekä agavesiirappia niin paistos ei ollut mitenkään erityisen makea. Jos tahdot oikeasti makeampaa niin lisää makeutusta! Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita 😉

3 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Hassu juttu, että minäkin tein tänään mustikkapaistosta tai oikeastaan jo eilen jääkaappiin valmiiksi ja tänään vaan uuniin töitten jälkeen. Melkein samat oli aineetkin, tosin mulla vaan mustikkaa, kauraa, vähän spelttijauhoa ja laatumakeutusta ilman valkoista sokeria. Vaniljakastikkeen kera nauttimaan. Kiva resepti tääkin ja täytyy kokeilla, kun ehtii. Voisi toimia myös vaikkapa puolukalla.

  Kiva ja värikäs on tämä sinun blogi, kiitos siitä! Ja toki myös elämänmakuinen.

  Hanna

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en myöskään käyttänyt valkoista sokeria vaan makeutin kookossokerilla ja agavesiirapilla. Hunaja voisi toimia myös! Vaniljakastike tuohoh muuten sopisi varmasti… Teitkö itse vai ostitko jonkin valmiin?

   Kiitos kivasta kommentista! 🙂

   • Nimetön kirjoitti:

    Itse tein soosin, ihan vaan sekaisin kattilaan muna, maitoa (punainen maito paras, voi olla kermaakin osa), maissitärkkelystä ja vähän vaniljasokeria ja ja jonkinlaista sokeria, steviaa tai agavesiirappia esim. Kuumennetaan ja voi hieman kiehauttaakin, muttei liiaksi, ettei muna juoksetu. Myös perunajauho käy maissin sijaan.

    Juu, siulla on kyllä hyvät aineet respteissä. jos vielä tuon minttusuklaakakun ohje jossain vaiheessa tulisi… Näyttää herkulliselta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.