Hae
Palasia Arjestani

Uusi paikka treeniblogille haussa + mitä kannattaa hankkia vauvalle.

Oon tässä viime päivinä mietiskellyt tätä blogi asiaa ja tullut siihen päätökseen, että haluan aloittaa treeniblogin jossakin muualla, jossakin pienemmässä yhteisössä kunhan taas pääsen treeneihin kiinni. En halua mihinkään suureen yhteisöön, kuten fast tai pakkis, vaan johonkin missä ei oo kauheeta tunkua. Kellään mitään ehdotuksia?? Blogi tulisi siis käsittelemään vain ja ainoastaan treenaamista ja siihen liittyviä asioita. Jonna1983-blogi muuttaisi hieman muotoaan, ehkä enemmän lifestyle-tyyppiseksi, jossa saisin kertoilla sit elämän muista jutuista. Tiedän, että täällä käy kuitenkin ihmisiä, jotka haluaisi lukea vain ja ainoastaan niitä treenijuttuja niin olisi heillekin tarjota väylä, jossa ei muuta shaibaa suollettaisi 😀 Ehdotuksia siis tulemaan! Aikaahan tässä vielä kuluu jokunen viikko ennen kuin pääsen taas salille… Voin sanoa, että lihasmassaa on palanut ja paljon! Musta on tullut ihan ruipelo 🙁

Ja sit vähän vauva-asiaakin 🙂

Voisin heittää jokusen vinkin mitä kannattaa ottaa sairaalakassiin mukaan ja hankkia kotiin ja tehdä kotona ennen vauvan syntymää. Itselle ainakin nämä jutut valkeni vasta kun vauva oli jo syntynyt.

Sairaalakassiin mukaan:

 • neuvolakortti ja kukkaro
 • vauvalle kotiinlähtö vaatteet, muista myös pipo ja ulkovaatteet!
 • äidille ja isälle vaatteita, varsinkin jos on mahdollisuus perhehuoneeseen. Sairaalassa voi olla sairaalan vaatteissakin mut kyllä mä jo toisena päivänä halusin omat vaatteet päälle
 • äipälle tarpeeksi löysät alushousut (sairaalasta saa myös hyviä verkoalkkareita ja niitä kannattaa käyttää varsinkin jos vuotaa kovasti) sekä riittävän suuret imetysliivit (huom. kun maito alkaa nousta rintojen koko kasvaa parilla koolla!)
 • omat pesuaineet (ainakin shampoo + hoitoaine), kasvojen puhditusaineet, rasvat ym
 • läppäri oli ainakin meillä kovassa käytössä, tosin lähinnä miehellä
 • kamera, kameran laturi ja kännykän laturi
 • jotakin hyvää naposteltavaa sekä esim. hedelmiä. Hedelmiä saa sairaalastakin mut keskellä yötä en ainakaan minä viitsinyt lähteä niitä mistään hakemaan.
 • Isännälle protskua 😀 Sairaalan sapuskat ei nimittäin protskussa kylve..
 • Sairaalassa muista pyytää itsellesi Libero-kassi! Sisältää kaikkea tarvittavaa vauvalle babyoilista vaippoihin
 • Mitään kirjoja ei kannata mukaan ottaa laukkua täyttämään, koska niitä ei kerkeä eikä jaksa lukea. Kanttiinista saa tarvittaessa lehtiä ja sairaalassakin on lehtiä tarjolla vaikka kuinka paljon.
 • Jos menette omalla autolla niin kantokoppa kannattaa laittaa autoon valmiiksi odottamaan ja lukea asennusohjeet etukäteen.

Kotona:

 • osta kaappiin valmiiksi särkylääkkeitä: buranaa ja panadolia. Niitä ei saa sairaalasta mukaan.
 • osta tai vuokraa sähköinen rintapumppu. Se tulee olemaan yksi parhaista kavereistasi kun maito alkaa nousta..
 • osta valmiiksi pari tuttipulloa ja steriloi ne valmiiksi. Ovat sitten valmiina jos vauvalle täytyy antaa lisäravintoa.
 • hommaa pieniä minigrip-pusseja maidon pakastamista varten
 • hanki harsoja ja pieniä pyyhkeitä, esim. Ikeasta saa halvalla.
 • Pieniä vaippoja reilusti, niitä nimittäin menee!
 • liivinsuojuksia
 • hoitopöytää ei välttämättä tarvitse jos kylppärissä on riittävästi laskutilaa. Siihen kannattaa hommata vain hoitopöydän pehmuste ja jokin suojus, esim. pyyhe, päälle. Niillä pärjää pitkälle. 
 • talkkia, vauvaöljyä, topsipuikkoja (navan puhditukseen), vauvashampoo
 • ihan pieni vaatteita ei kannata hirveästi haalia, koska ainakin meidän neiti on suurimman osan päivästä nakuna 🙂
 • nukkumapaikaksi käy vaikkapa pinnasänkyyn asetettua muovinen amme. Meillä tällä hetkellä käytössä.
 • vauvalle pari pussilakanaa, koska ovat nopeasti puklussa ja kaikessa muussa tahmassa
 • hanki riittävästi talouspaperia! Puklua, puklua, puklua…
 • siivoa koti mahdollisimman siistiksi ja pidä se sellaisena. Synnytyksen jälkeen ei tosiaankaan tee mieli ensimmäisena alkaa siivoamaan. Ensimmäisen päivän jälkeen koti on kuin pommin jäljiltä, toisen päivän jälkeen kuin ydinsodan jäljiltä.
 • Tee valmiiksi pakkaseen ruokaa, koska aikaa kokkaamiselle ei jää ja nälkä synnytyksen jälkeen on järkyttävä!! Mies on myös hyvä apu ruuanlaitossa kotona 🙂 Ainakin meillä hän on tehnyt enemmän kuin olen pyytänyt <3
 • Hommaa ajoissa hoitopaikka lemmikeille johon voit ne viedä synnytyksen käynnistyttyä.
 • Pyydä lähisukulaisia/ystäviä tuomaan uudelle perheelle ruokaa kun kotiudutte. Meille oli anoppi laittanut ruokaa jääkaapin täydeltä ja tuli todella tarpeeseen!

Siinäpä ehkä ne tärkeimmät. Sitten ei muuta kuin vauvoja tekemään 😉

9 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Oisko Mannisaen blogiyhteistö mitä? Tai perusta ihan oma. Jokapuollahan noita on tarjolla.

 2. -didi- kirjoitti:

  Mua ainakin kiinnostaisi kovasti juuri miten saat treenin ja vauvanhoidon .. sekä kropan palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Eiköhän tässä ole omassakin tulevaisuudessa tarkoitus mahdollisesti tuplaantua 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Muskleforumilla on nykyään mahdollista pitää omaa blogia.eli muskleforum.com

 4. Valkee kirjoitti:

  Hei kiva kuulla ettet kuitenkaan ole hävittämässä tätä blogspotin blogiakaan!!:) Mä tykkään ainakin lukea ihan kauheasti näitä sun muitakin juttuja, vaikka silloin ihan alunperin salijuttujen vuoksi tänne eksyinkin. Kaikki nuo ruoka- ja sisustushommat ym. kiinnostaa:) Ja tietty vauvajututkin.

 5. Riina kirjoitti:

  Kiitti vinkeistä! Vielä muutama kuukausi masua kasvatellaan, mutta sitten tulee kaikki neuvot tarpeeseen 🙂 Kirjoittele ihmeessä palautumisesta ja treenien yhdistämisestä vauvaelämään, niistä saa aika vähän mistään lukea.

 6. Toppahapa kirjoitti:

  Mielettömät ohjeet! Mä oisin jo ihan valmis synnärille, tosin ei sieltä lasta tulis vaik miten ponnistelis, mut ihan vaan jo ohjeiden takia.Mä kans tahon kuulla ja nähdä (kuvina), miten raskauskilot saa kyytiä ja lihakset palaa takas 🙂 Eli et saa kokonaan erottaa näitä kahta =)Ps. Eihän ois mitään saumaa ottaa sanavahvistuksii pois käytöstä? On meinaan vaikee lukee niitä :/

 7. Laura kirjoitti:

  Jes, kiitos tästä, pikkuhiljaa täytyy sitä loppuhuipennustakin alkaa miettiin kuitenkin.Palautumisreeni ja muut lapsi+reenijutut kiinnostaa kyllä kovasti, että sikäli.Sanavahvistus on kyllä välillä aika ärsyttävä 😀

 8. Anonymous kirjoitti:

  Mukavaa luettavaa tämä sinun blogi, valitettavasti vain sivut latautuvat todella hitaasti. Joten, jos muutoksia haet, niin etsi joku kevyempi formaatti :)Kiitos muistilistasta, samojen asioiden ihmettely on itselläkin edessä loppukesästä :)t.Henna

 9. Jonna1983 kirjoitti:

  Ano: Mannisen yhteisö ei oikein miellytä mua. Hyvä jengi siel on, ei siinä mitään mut ulkonäkö tökkii ja pahasti. Katellaan ;)Didi: noista asioista tuleekin varmasti paljon juttua! Voisin jo jotain alkaa kertoilemaan seuraavassa postauksessa :)Ano: mulla on joskus ollut siellä treeniblogi, mut taitaa sekin olla nyt poissa laskuista…Valkee: eihän sitä tiedä vaikken treenejäkään mihinkään muuta ;)Arvon ja mietin vielä asiaa :)Riina: sulla on sit siellä parin kuukauden päästä jännät paikat! Se on kyllä totta ettei raskaudesta ja treenaamisesta paljon ole olemassa tietoa, saati treenaamisesta ja palautumisesta synnytyksen jälkeen. Monia varmasti noi asiat mietityttää. Asiaa niistä siis tulossa! Hurjan paljon onnea sulle loppuodotukseen :)Toppis: eiköhän sitä jotain kuvia saada otettua. Itteä ainakin kiinnostaa ottaa just noita mahan hävittämis kuvia ja musklen kasvatus kuvia 😉 Siis kunhan tästä salille päästään! Kyllähän noi sanavahvistukset vois hävittää. Toivottavasti ei ala taas tulla roskapostia ja jos alkaa niin sit on pakko laittaa takas. Aikasemmin sitä tuli vaivaksi saakka :(Laura: joo, kyllä sitä kannattaa pikku hiljaa alkaa miettiä 🙂 Älä tee kuitenkaan liian tarkkoja suunnitelmia, kaikki nimittäin saattaa mennä ihan toisin kuin luulet 😀 Nimim. kokemusta on.Henna: meidän koneelta sivut latautuu varsin nopeesti, mut katsellaan kuin tässä käy 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *