Hae
Palasia Arjestani

Ateriaideoita viikolle 47!

photogrid_1479644635511

Heipparallaa, Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mä olen ollut kipeänä keskiviikosta lähtien, mutta nyt alkaa vihdoin näyttää siltä että selviydyn huomenna töihin. Ihmeen kaupalla olen saanut ruokavalion pysymään siistinä koko flunssan ajan ja syönyt ihan kunnon ruokaa epämääräisen mutustelun ja herkuttelun sijaan. Perjantaina kokkasin vähän isommin, kun saatiin anoppi ja appiukko kylään, mutta muuten ruokahuolto on ollut miehen käsissä. Riisiä ja kanaa siis 😀 Tässä taas koottuna vinkkejä aterioihin ensi viikolla, olkaapa hyvät!

Maanantai: Pehmeän tulinen kanakeitto 

oi000291-800x600

Pidän itse aavistuksen tulisista ja mausteisista ruuista, mutta missään nimessä ne eivät saa olla suuta polttavan tulisia. Tässä keitosta tulisuus ja kookosmaidon pehmeys yhdistyy tosi kivasti ja keitto on mukavan paksua. Keitto on maidoton ja gluteeniton! Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Röstiperuna, katkaraputahna ja avocado 

2015-11-02-07-41-11-1-800x600

Tämä resepti kuuluu sarjaan helppoa ja todella hyvää arkiruokaa! Koko ateria valmistuu käden käänteessä eikä tällaista tule taatusti kovin usein tehtyä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Omena-maapähkinävoisandwich 

2016-02-09-06-29-36-1-800x600

Minusta on ihana viikollakin tehdä jotain vähän erilaisempia välipaloja tai muokata vanhoja uuteen uskoon. Omena ja maapähkinävoi on välipaloissa ehdottomasti mun suosikkikombo! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Broileri-bataattivuoka

oi000135-800x600

Tällaiset yhden vuoan ruuat helpottavat arkea aina kummasti. On silkkaa ajansäästöä, kun kaikki ainekset voi laittaa samaan vuokaan ja pistää uuniin. Odotellessa voikin sitten tehdä niitä muita päivän pakollisia asioita, kuten astianpesukoneen tyhjennystä ja sellaista! Ohjeen tähän arjen ajan säästäjään löydät täältä.

Perjantai: Makaronilaatikoiden Rolls Royce

20150413_115357-800x450

Tämä makaronilaatikko ei ole mikä tahansa makaronilaatikko! Tässä homma on viety pikkusen pidemmälle ja siksi se sopii erittäin hyvin aloittamaan viikonlopun. Ohje on alun perin Kari Aihisen käsialaa eli reseptin takana on todellinen hyvän ruuan ystävä! Tsekkaa tämän superhyvän ja maukkaan ruuan ohje täältä.

Lauantai: Kaura-kookossämpylät ja Oreo-juustokakku

2016-01-11-07-26-23-1-800x600-1

Nämä gluteenittomat kaura-kookossämpylät ovat parhaimpia lajiansa. En olisi uskonut, että gluteenittomana voi saada näin hyviä sämpylöitä. Tiedän, että kookos kuulostaa hyvin epäilyttävältä, mutta se sopii näihin sämpylöihin todella hyvin. Tee tuplasatsi ja hieman isompia sämpylöitä niin voit tehdä näistä vaikkapa hampurilaisia! Ohjeen löydät täältä.

oi000079-800x600

Meillä tykätään kakuista ja erityisesti juustokakuista! Vähän aikaan en ole näitäkään tehnyt, mutta tämä asia täytyy korjata piakkoin sillä erilaisia kakkureseptejä on kertynyt testattavien pinoon melkoinen määrä! Tämän oreo-juustokakun ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: Korvapuustivohvelit (gluteeniton)

picsart_10-09-11-03-12-800x600

Mikä olisikaan ihanempi tapa aloittaa sunnuntai kuin nauttia herkullisia vohveleita kiireettömästi oikein pitkän kaavan mukaan. Sunnuntaina on aikaa kaivella vohvelirauta kaapista ja panostaa Aamupalaan oikein kunnolla! Ehkä paistat vohvelit koko perheelle tai ystävillesi myös? Ohjeen löydät täältä.

Mitäs te olette tällä viikolla kokkailleet tai mitä suunnitelmia on ensi viikon aterioihin?

 

2 kommenttia

  1. Myy kirjoitti:

    Kiitos ruokaideoista, röstiperunat ainakin menee testilistalle! Tykkään muutenkin sun blogin maanläheisestä, rennosta ja ennenkaikkea aidosta otteesta.

    Sitä jäin pohtimaan, että miten kaurasämpylät voivat olla viljattomia 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Eikäkö gluteenittomia ne on, ei viljattomia! Oon ajatellut yhtä ja kirjoitellut toista, sori…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *