Hae
Palasia Arjestani

Mitä tapahtui vuonna 2013?

Tässä kun istun ja mietin niin en muista, että vuonna 2013 olisi tapahtunut mitään erikoista. Tarkemmin kun kaivelen niin muistoja alkaa tulvimaan mieleen: alkuvuodesta pudotin järjestelmällisesti raskauskilot, täytin 30, tyttö täytti vuoden, kyllästyin punttitreeniin ja vaihdoin crossfitiin, mökkeilin paljon, nautin kesästä, hurahdin paleoon, leivoin ja laitoin ruokaa paljon, palasin töihin… Onhan noita!

Verestetäänpäs muistoja vähän tarkemmin kuukausi kerrallaan!

Tammikuussa pudottelin ahkerasti painoa ja jumppasin paljon salilla ja kotonakin tein pari treeniä viikossa. Paino huiteli 69-70 kilon tietämissä. Tyttö oli vielä pieni pirpana, ei tainnut vielä kävelläkään kunnolla.

Tammikuussa salilla leuanvetohommissa.

 

Kotitreenejä.

 

Kuntokuvaa tammikuulta, paino n.69kg.

Helmikuussa mittariin tuli 30-vuotta, jatkoin kovia treenejä salilla ja pudottelin edelleen painoa. Ulkoilin paljon tytön kanssa ja jumppasin edelleen myös kotona. Trenipainot nousi kohtuullisen hyvällä tahdilla. Silti välillä tuntui ettei dieetti etene millään.

Minä 30-vuotis päivänä.

Kotitreenien tueksi sain Keravan crosffit-salin omistajalta Mikalta pinkin hiekkasäkin 🙂

 

Maaliskuussa tyttö täytti vuoden ja lopettelin raskauskilojen pudottelun. Seitsemän kilon tavoite tuplaantui ja loppujen lopuksi pudotin 14kg! Salilla treenattiin kovaa ja pääsin Buzzadorina mm. Belvita-kampanjaan mukaan.

Dieetin lopetuskuva. Painoa 62,9kg!

 

Too big to be me:n Annan kans salilla 🙂

 

Gia 1-vee!

Huhtikuussa kävin katsomassa Fitness Classic-kisoja ja tapasin siellä ihanan Niinan (instagram @niininen). Kevät alkoi hiipiä Helsinkiin ja ulkoilin paljon salitreenien lisäksi. Vaihdoin treeniohjelmaa useammin kuin sukkia, kun mikään ei tuntunut miellyttävän. Ilmassa alkoi olla jo pientä kyllästymistä punttitreeneihin. Pääsin huhtikuussa myös osaksi Fitfashionin-tiimiä!

Annan kanssa Fitness Classicissa.

 

Seurana oli myös ihana Niina <3

 

Kotijumppaa.

Toukokuussa kyllästyin totaalisesti punttitreeniin, pidin pari viikkoa treenitaukoa kunnes löysin crossfitin. Aloitin treenit alkuun itsenäisesti East bodylla. Toukokuussa päästiin taas mökille pitkän talven jälkeen ja treenailin myös mökillä ulkona. Blogi muutti Fitfashionin alle.

Kun kaikki oli vielä ihan alkutekijöissään…

 

Mökkitreeniä.

 

Kävin testaamassa crossfittiä Keravan salilla.

Kesäkuussa mökkeilyt ja treenit ulkosalla ja salilla jatkuivat. Tehtiin miehen ja tytön kanssa pieni lomareissu Jyväskylään ja Kuopioon. Innostuin suunnattomasti paleosta, mutta en tainnut kovin kauan jaksaa sitä noudattaa 😀 Kävin myös Merjan kahvakuulaopetuksessa.

Jyväskylässä kylpylässä.

 

Mökillä.

 

Juhannuksena <3

 

Ihana kesä <3

 

Kotikonnuilla treenaamassa.

 

Kahvakuula opissa.

Heinäkuussa nautittiin kesästä, oltiin pitkiä aikoja mökillä ja aloitin treenit Crossfit Vantaalla. Paleostakin taisin taas innostua… Heinäkuussa vierailtiin myös Korkeasaaressa Kuopiosta Helsinkiin matkanneen kaverini Piian ja hänen tyttönsä kanssa.

Paleoleipää.

 

Maastavetoa crossfit Vantaalla.

Korkeasaaressa.

 

Kyykkäystä mökillä.

 

Heinäkuun kondista Origymin peilistä.

Elokuu oli mun viimeinen kuukausi kotiäitinä. Kokkasin paleohenkisesti mm. banaanimuffinsseja, banaani-avocadoleipää sekä kukkakaali-riisiä. Treenasin crossfittiä suurella innolla ja yritin saada liikkuvuutta paremmalle mallille.

Liikkuvuustreeniä.

 

Mökillä.

 

Leikkipuistossa.

Syyskuussa koitti kauan odotettu ja samalla pelätty töihin paluu sekä tytön päiväkotiin lähtö. Aloin huomaamaan treeneissä kehitystä, mutta samalla alkoi myös sairastelukierre joka on jatkunut tähän päivään asti. Syyskuussa paleo oli jo muisto vain ja leivoin paljon sokerisia ja rasvaisia herkkuja, kuten toscakakkua, kesäkurpitsarieskoja ja porkkanakakkua paleotyylillä  . Syyskuussa osallistuttiin Crossfit-jengin kanssa Avan 200 tunnin liikuntahaasteeseen, mutta ei voitettu 🙁 Kivaa kuitenkin oli ja yllätyin kuinka paljon liikuntaa oikeastaan päivässä tulekaan, kun hyötyliikuntakin lasketaan mukaan!

Elämäni ensimmäinen split jerk.

 

Kasvohoidossa Iiriksellä Keravalla.

 

Cream Team.

 

Leikkipuistossa.

 

Mökillä marjastamassa.

 

Treeneissä tehtiin mahtavia ulko-wodeja!

 

Ilkesin vielä treenata sortseissa 🙂

Lokakuussa koitti virallisesti syksy ja sillon käytiin viimeisiä kertoja mökillä. Treeneissä aloin vihdoin ja viimein päästä sisään rinnallevedon ihmeelliseen maailmaan. Opin myös tekemään käsilläseisontapunnerruksia eli hupsuja kippaustekniikalla sekä raakana! Jälleen yksi mörkö selätettynä 🙂 Sairastelin lokakuussa vaihteeksi ja vedin paljon herkkujakin..

Rinnallevetotreenejä.

 

Mökkipilatesta rullan kanssa.

 

Nettishoppasin treenivaatteita aika paljon.

 

Taisin ottaa jokusen selfienkin 😀

 

Kyykkytreenejä boksilla. Paula varmistamassa.

 

Smoothiebuumi aluillaan.

 

Syksyisellä mökillä.

Marraskuussa pohdin onko vaikeaa syödä terveellisesti? Ei ole, mutta se vaatii vähän suunnittelua sekä itsekuria 🙂 Sen olen saanut huomata näiden sairasteluiden aikana. Treeneissä sain ekan kerran tangon päähäni snatch balancea tehdessä. Muuten olenkin suuremmilta vahingoilta säästynyt ellei käsien repeämisiä ja ranteiden kipeytymistä oteta huomioon 🙂 Marraskuussa musta tehtiin pari lehtijuttuakin: toinen FitLaihdu-lehteen ja toinen Fitbodyyn. Tajusin ettei se kuvattavana oleminen olekaan ihan helppoa. Marraskuussa käytiin myös pitkästä aikaa katsomassa stand uppia ja firman pikkujoulujakin vietettiin hyvällä porukalla! Marraskuussa leivoin ihania banaanineliöitä sekä suklaa-banaanikakkua maapähkinäkuorrutteella.

Snatch balance treeniä.

 

Lehtikuvauksissa.

 

Firman pikkujouluissa.

 

Treeneissä bar push uppia.

 

Ja shoulder pressiä.

 

Pitkästä aikaa East Bodylla treenaamassa.

 

Anni Vuohijoen opissa.

 

Stand uppia lähdössä katsomaan.

Mitäs joulukuussa? Treenit jäi aika vähälle koska olin kuta kuinkin koko ajan sairaana. Vietettiin ihana joulu ja odoteltiin lunta, ei tullut. Postaukset oli aika ruokapainotteisia, koska en päässyt juurikaan treenaamaan. Joulukuussa lähdin mukaan Winter warin karsintoihin ja kaksi karsintalajia sainkin tehtyä, kunnes sairastuin… Toisaalta, vaikka sairasteluita oli paljon niin ylitin itseni täysin karsinnoissa! Joulukuussa lähdin toteuttamaan taas gluteenitonta ruokavalio ajatuksena terveenä pysyminen. Gluteeniton jatkuu edelleen 🙂 Joulukuussa löysin tieni myös raakaleivonnan pariin ja tein raakabrowniepalleroita sekä elämäni ensimmäisen raakakakun. Myös 90 sekunnin mukileipä oli hitti!

Joulukuun kondista.

 

Ensimmäiset piparitalkoot tytön kanssa 🙂

 

Hienoja hetkiä winter warin karsinnoissa: paransin OHS tulostani yli 20 kilolla!

 

Winter warin 1. karsintalaji.

Sellainen oli mun vuosi 2013. Vuosi vierähti treenaten ja etsien omanlaista ruokavaliota. Postauksia selatessa ymmärsin kuinka perhe- ja kotikeskeinen ihminen olen. Viihdyn kotona perheen parissa puuhastellen parhaiten 🙂 Käy harvoin ulkona, mutta kun käyn niin joka kerta on ihan yhtä hauskaa! Pikku hiljaa on aika asettaa tavoitteet vuodelle 2014, mutta niistä lisää myöhemmin. Vuoden aikana olen myös tehnyt joitakin yhteistyöjuttuja: iso kiitos Luomutar, Hyvinvoinnin tavaratalo, Sini & Iiris, Fit4you, Sporttimekka, Coolstuff, CC-store, Malmin East Body sekä Crossfit Vantaa

Olkoon vuosi 2014 entistäkin parempi kuin edellinen. Innolla odotan mitä vuosi tuo tullessaan 🙂

Mitäs teillä jäi päällimmäisenä mieleen vuodesta 2013?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  Ihana kooste kuluneesta vuodestasi 🙂 Jaksat aina nähdä niin paljon vaivaa näiden sun postausten kanssa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Aika hauska oli selata vanhoja postauksia läpi ja varsinkin kesän kuvat oli aivan ihania… oon niiiiin kesäihminen!

 2. Siru kirjoitti:

  Olipas kiva kooste sun viime vuodesta 🙂 Itsekkin tässä innostuu crossfitistä ko näitä kuvia kattelee, jos vuonna 2014, kun nyt intti sotkee suunnitelmia 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ehdottomasti lähet kokeilemaan kun intti on ohi! Ja voihan siel intissäkin noita juttuja treenata 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.