Viikon 36 ruokapäiväkirja – viiniä & burgeria
Viime viikolla pääsin ihan hyvin treenaamaan, mutta hyvän treeniputken katkaisi salin bileet, jossa tulikin laitettua sitten ihan yömyöhään asti jalalla koreasti. Ehkä on sanomattakin selvää, että seuraava päivä kului vaakatasossa ja huonosti syöden. Ei näin vanha jaksa enää! Nukuin sunnuntaina puoli kahteen ja menin neljän aikaan päiväunille 😀 Onneksi ei tarvitse joka viikonloppu kestää tuollaista. Ei vaan pystyisi! Viime viikolla oli taas jämäviikko. Söin pitkälti mitä muilta oli jäänyt jämiksi jääkaappiin eli lihaa ja kanaakin kyllä upposi. Kasvisruokapäivät pitäisi taas ihan suunnitella viikkoon, koska muuten nappaan jääkaapista sitä mitä sattuu olemaan ja yleensä siellä on kanaa. Lauantai oli tosiaan ihan oma lukunsa, mutta siitä lisää alempana! Tässäpä teille viikon 36 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂
MAANANTAI
Töissä 10-18
7.00 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä
9.45 puolet smoothiesta, jossa mustaviinimarjoja, banaania, avokadoa, pinaattia, heraa, kaurajogurttia ja vettä
13.00 spagettia, kanakastiketta, salaattia, kesäkurpitsaa, avocadoa ja Valion uutta mango-currydippikastiketta
16.00 battleoats-patukka ja toinen puolikas smoothiesta
20.00 iso lautasellinen puuroa marjoilla ja pähkinöillä
TIISTAI
Töissä 7.30-15.30
5.20 paistettuja munia, wokkivihanneksia ja teetä
9.00 turkkilaista jogurttia, marjoja ja pähkinöitä ja teetä
11.15 mifusuikaleita, wokkivihanneksia ja Nutisalin salaattisekoitusta
14.00 riisikakkuja ja kalkkunaleikettä
salilla 2-jakoisesta ohjelmasta vetävät lihasryhmät
treenin aikana malto 20g + bcaaa, jälkeen palkkari
19.30 jauhelihaa, riisiä ja vihanneksia + Valion dippikastiketta
KESKIVIIKKO
Töissä 7.30-15.30
5.20 paistettuja munia, vihanneksia, mustikoita ja teetä
9.00 luonnonjogurttia, jossa tumma suklaa granolaa
11.15 mifua, jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa
14.30 riisikakkuja ja kalkkunaleikettä
16.30 cappucinoa ja puolikas uusi Tupla-patukka
19.30 lämpimiä voileipiä kalkkunaleikkeellä ja juustolla
TORSTAI
Töissä 7.30-15.30
5.20 ruisleipää juustolla ja keitetyllä kananmunalla, mustikoita Alpron mantelijogurtillaja teetä
9.00 teetä
11.15 jauhelihaa, wokkivihanneksia ja avokadoa
14.15 riisikakkuja kalkkunaleikkeellä
Salilla työntävät liahasryhmät
Treenin aikana malto 20g + bcaa, jälkeen palkkari
19.30 riisiä, kanaa, vihanneksia ja chili-mangomajoneesia
PERJANTAI
Töissä 7.30-15.30
5.20 ruisleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, teetä
9.00 teetä
11.15 kanaa, hemapaa ja salaattisekoitusta
14.15 riisiäkakkuja ja kalkkunaleikettä
Salilla vetävät lihasryhmät
Treenin aikana 20g maltoa + bcaa, jälkeen palkkari
19.30 riisiä, lohta, vihanneksia
21.00 Barbells protskuvanukka, todella hyvää!!!!!
LAUANTAI
9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, teetä
12.00 kaverin luona teetä ja naposteltavaa: omenoita, suolakeksejä, mansikoita
15.00 Burger kingissä tulomatkalla whopper-ateria
17.30 banaani
illan aikana pari lasia viiniä ja siideriä, sipsejä, porkkanatikkuja ja dippiä
yöllä kotiin tullessa kolme itse tehtyä hodaria nakilla
SUNNUNTAI: DARRAPÄIVÄ
13.40 kauraleipää kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla, teetä ja riisifrutti
16.00 jäätelöä
19.00 Kotipizzan kana-kotzone
Viikonloppu syömisineen ei mennyt ihan normaalin kaavan mukaisesti 😀 Viikolla keksin pitkästä aikaa pakkasesta herne-maissi-paprikat ja niitä sitten vedettiinkin paremman puutteessa. Pakastevihannekset ovat äärimmäisen käteviä, kun ei oikeasti jaksa alkaa mitään grumeluuria värkkäämään. Onni on myös anoppi, joka laittaa meille usein ruokaa mukaan ja se jos mikä helpottaa arkea! Tällaista settiä tällä kertaa.
Miltäs viikon 36 ruokapäiväkirja näyttää?
Aika ”body”tyylinen ruokaviikko paljon kanaa ja riisikakkuja. Hyvä että oli jämäruokaviikko, sellaisia saisivat monet harrastaa enemmän. Huomaan ainakin omassa lähipiirissä että pakastimesta tulee helposti ”säiliö” ja sinne sitten unohtuu vaikka mitä. La-su ruokailut ovat poikkeus, niitä ei ehkä sen kummemmin kannata analysoida. Vaikea sanoa iän merkitystä darraan kun olen absolutisti mutta varmasti pitää paikkansa. Olisi kiva saada kasvisruokapäiviä taas. Mifu ilahdutti miltä ne uudet suikaleet maistui? Samoin ruisleipä oli kiva vaihtelu kauraleivän sijaan. Huomasin että syöt aika vähähiilarisesti päivällä ja illalla sitten enemmän hiilaria, onko ihan tarkoituksella? Mikä on hemapaa(to)? ehkä jotain vaihtelua riisin tilalle? kvinoa, hirssi, tattari, ohra? Anoppiruokailua odotellessa ja perunoita.
Uudet mifu-suikaleet on enemmän mun makuun kuin ne rakeet. Koostumus on hyvin kanamainen. Hyvät mausteet vaan päälle! Hiilarit yritän ajoittaa aina treenien ympärille, siksi enemmän illalla ? ja hemapa on herne-maissi-paprika!
Tykkään niin sun ruokapäiväkirja postauksista??viikottainen perinne! Kiitos.
Jee, kiva kuulla ?
Hei ihan vaan idea, että onnistuisiko ruokapäiväkirja ikään kuin teemaviikoilla? En tiedä koetko sen liian rajoittavaksi tai työlääksi tai kiinnostaako se ollenkaan, mutta näin lukijan näkökulmasta olisi hauska seurata ruokapäiväkirjoja kun noudattaisit aina viikon yhtä ruokavaliota ja kirjoittaisit sitten päiväkirjan oheen tuntemuksista? Esim kasvisruokaviikko, vegaaniviikko, raakaruokaviikko, paleoviikko, karppausviikko, välimerenruokavalioviikko, sokeriton viikko, mitä näitä nyt on. Vaikka ihan kunnon länsimainen (roskaruoka) viikko vielä kaiken lisäksi tai jos ei ihan viikkoon kykene, niin vaikka päivän ajan. Vaikutuksia ei tietty silloin samalla tavalla huomaa, mutta olisi silti kiinnostavaa.
Joo! Erittäin hyvä idea. Täytyy laittaa toteutukseen!
Oon ymmärtänyt, että olet tikkurilassa töissä. Oletko käynyt testaamassa jo Eat Your Greensin.
Tosi hyvät salaatit! Vegaaniset salaatinkastikkeet suurta plussaa ja sieltä saa raakakakkuakin.
Oon käynyt! Meiltä ei ole duunista pitkä matka siihen. Ihan sikahyvät ja täyttävät salaatit! Ja raakakakkua ostin myös. Varsinkin Green streetin minttusuklaa on jumalaisen hyvää ❤
Voisiko joskus laskea päivän kalorit ja makrot? jaksaisitko?
Uuh, katellaan ?