Hae
Palasia Arjestani

Oppiiko vanha koira uusia temppuja?

Mä oon päässyt hyvään vauhtiin taas treenien kanssa. Pystyn parantamaan suoritustani jollain osa-alueella jokaisessa treenissä. Yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja treenata myös ei niin mieluisia liikkeitä, kuten tuplanaruhyppyjä ja toes to bareja. Ne on kuitenkin iso osa crossfittiä ja jos haluan kehittyä niin kaikessa pitäisi olla tasaisen hyvä. En tajuu miten mun jalat ei osaa hypätä ja kädet pyörittää narua yhtäaikaa 😀 Ehkä vika onkin hyppynarussa eikä minussa… Kannattaa muuten teidän punttia treenaavienkin ottaa hyppynaru vaikka osaksi lämmittelyä. Hyppiminen nostaa kivasti sykkeitä ja lämmittää kroppaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuviikon treeneihin kuului paljon uuden opettelua. Innostuin taas perhosleuoista ja oon tahkonnut niitä nyt vähän liiankin kanssa. Pistin itseni koville ja tein yhdessä wodissa pelkkiä perhosleuoista kippien sijaan,  yhteensä 35 kappaletta. Paljon on vielä hiottavaa tekniikassa mutta eteenpäin mennään koko ajan. Alla video yhdestä treenikerrasta.

Toinen taito mitä olen kovasti innostunut treenaamaan on käsilläseisonta ja -kävely. Penskana osasin kaikkea käsilläkävelystä puolivoltteihin, mutta taidot on näköjään vähän ruosteessa 😀 Oon treenannut käsilläseisontaa seinää vasten,  paikoiltaan ponnistamista ja ihan kävelyäkin. Muutaman hassun askeleen saan otettua ja vahingossa oon seissyt käsilläni ilman tukea muutamia sekunteja. Tuskaili treenikaverin kanssa lauantaina yhdessä noiden parissa. Miten voikin olla niin vaikeeta hahmottaa mitä pitäis tehdä, kun pää on alaspäin!? Mua kiinnostaa muutenkin kaikki voimistelu- ja temppuilujutut kauheesti, mutta en tiedä mistä aloittaisin ja miten niitä kannattais treenata yksinään?

PicsArt_1420534099102

Eilen etukyykättiin,  tehtiin bar over burbeita ja toes to bareja. Meillä alkoi uusi voimajakso ja etukyykyssä piti nostaa painoja 2,5-5kg. On aina jotenkin tosi pelottavaa tehdä entistä isommilla, mutta kyllähän ne kaikki toistot sieltä vaan nousi! Nyt onkin jalat niin kipeet ettei tosikaan!

PicsArt_1420533954065

PicsArt_1420534040185

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään olis treeneissä tiedossa paljon askelkyykkykävelyä,  mut enpä tiedä miten näin kipeillä kovilla edetään 😀 Kotona siirrellään huonekaluja ihan urakalla. Tarkoituksena olis tehdä meidän makkarista tytölle oma huone!

14 kommenttia

 1. Maare kirjoitti:

  Crossfitistä kiinnostuneena luen aina innolla näitä sun postauksia. Itselläkin kaikki voimistelu- ja temppuilujutut kiinnostaa, mutta oon niin armottoman huono etten oo vielä sitten aloittanut kun en tiedä mistä sitä aloittaa loukkaamatta itseään. Mietin jopa että liittyisin sirkukseen aloittavien aikuisten ryhmään.. No katellaan. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Heiii, mä oon monta kertaa miettinyt kans jotain aikuisten sirkusta tai akrobatiaryhmää. Oon todella kankea enkä todellakaan mikään voimistelija, mut noi oman kehonpainon jutut ja voimisteluliikkeet on jostain syystä todella kiehtovia!

 2. Jonna H kirjoitti:

  Hei,

  käytkö kuntosalilla crossfitin lisäksi ja kuinka monta treeniä teet viikossa? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   En käy ollenkaan kuntosalilla, pelkkää crossfittiä 4-5 kertaa viikossa 🙂 Jos menen keskiviikkona (kuten tänään) iltavuoroon niin käyn kuntosalilla Malmilla tekemässä oman treenin, mutta sekin on yleensä pelkkää voimaa ja sit lisäksi crossfit-hommia.

   • Nimetön kirjoitti:

    Ohhoh, sä käyt tosi monta kertaa sit viikossa 🙂 Teetkö muuta liikuntaa lisäksi? Mä luulen etten millään itse pystyisi kuin n. 3 treeniä viikossa.. Onko sekin jo riittävä? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Ei tohon oikein muuta ehdi tehdä vaikka haluaisinkin edes yhden kävely/juoksulenkin tehdä viikossa. Crossfit on ainakin mun kropalle sen verran kuluttava ja rankka laji, että tarviin melkeinpä pari täyslepoa viikossa. Välillä enemmänkin 🙂

 3. Sanna kirjoitti:

  Olen itse harkinnut hyppynarun ostoa, osaisitko neuvoa mistä löytyis hyvä ja sopivan hintainen? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä veikkaan, että ihan perusurheiluliikkeissä (Intersport, Budgetsport, XXL…) myydään hyviä naruja. Älä osta nahkaista vaan sellainen ohut, jossa sisäosa rautalankaa ja ulko-osa kovaa muovia. Me tilattiin narut porukalla suoraan Roguelta, sieltä saa monen laatuisia ja hintaisia, mutta ovat kaikki hyviä!

 4. Elli kirjoitti:

  Perhosleuat on niin vaikeita! Mutta just kun välillä hiffaa sen rytmin niin tuleekin muutama putkeen kivasti. 🙂

  Käsilläseisontaa kannattaa treenata yksin seinää vasten, nostamalla vuorotellen käsiä ylös ihan kuin ottaisi askelia. Sit vaikeempi on vielä kun vatsa on seinään päin. Sen jälkeen se on vaan kokeiltava ilman seinää ja kaatuilusta huolimatta jatkaa. 😀 Todella turhauttaa, mut lopussa kiitos seisoo! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla ei oo ongelmana niinkään se askeleen ottaminen vaan tasapaino ja kropan hallinta, että ylipäänsä saisin painon eteenpäin ja ruhoni liikkeelle 😀 mutta joo, kaikki harjoitukset on tärkeitä ja noita voisin itseasiassa tänään treenata! Jos olkapää antaa myöten. On ollut sökönä tän viikon aikana. .. Onko sulle muuten sattunut mitään loukkaantumisia cf-treenien aloituksen jälkeen?

   • Elli kirjoitti:

    Tee sitten niin että meet käsilläseisontaan seinän eteen, ja viet jalkoja seinään ja ilmaan vuorotellen, se auttaa tasapainon hallintaan! 🙂 Hitsi olkapäävaivat on ärsyttäviä, itellä ei oo vielä mitenkään pahasti ne vaivannut, mutta pienikin kipu on inhottavaa eikä sillon kannata sitä rasittaa.
    Kerran oon tosiaan hypännyt täysiä boksin reunaan ja siitä tuli sääriin melkoset reiät, ja arvet vieläkin melko näkyvät. 😀 Noh, eipähän oo sääret Suomen säissä hirveesti esillä. Jossain vaiheessa kanssa kun teki liikaa maksiminostoja niin oli lonkat kovilla, ja niin pahat jumit, että oli pakko ottaa pari viikkoa totaalilomaa. Isommilta loukkaantumisilta oon säästynyt, ja toivottavasti tuun säästymään. 😀

    • Jonna kirjoitti:

     Juu, sitäkin on harjoiltu! Itseasiassa eilen tahkosin treenikaverin kanssa taas käsilläkävelyä yli tunnin verran ja meni parhaiten koskaan! Keskivartalo täytyy saada vielä hallintaan ja muutenkin ymmärrys oman kropan toiminnasta pää alaspäin 😀

     Mä oon kans yhden kerran kolaroinut boksin kanssa ja se sattui niin stanasti… Sääriluuhun jäi varmaan pysyvästi pikku moukku ja ihoon muistoksi ei niin kaunis arpi. Olitko sä Lahdessa siellä Mikko Salon seminaarissa? Oliko hyvä?

     • Elli kirjoitti:

      Hei, mahtavaa! Kyllä se käsilläkävely alkaa sieltä kulkemaan! 😉

      Täytyy todeta, että varmaan jokainen crossfittaaja on kolaroinut vähintään sen kerran kunnolla boksin kanssa. 😀

      Me ei saatukaan tarpeeksi porukkaa kasaan Mikko Salon seminaaria varten, liikaa tuli peruutuksia ihmisiltä, niin koko homma jouduttiin perumaan. Harmi. Oon kyllä kuullut siitä pelkkää hyvää!

     • Jonna kirjoitti:

      Nyt oli tänne vielä pari paikkaa seminaariin vapaana 😉 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.