Hae
Palasia Arjestani

Big news!

Helou! Täällä mennään vähän silmät ristissä, kun mukelo herätteli taas pitkin yötä ja vieressäkin lähinnä pyöri ja potki. Näillä mennään mitä on annettu 🙂 Nukutaan sit haudassa.

Tänään aamukävelylle lähdössä. 45 minsaa rivakalla tahdilla tossua toisen eteen!

Ihan alkuun mulla on teille uutisia! Suomeen ollaan perustamassa Sporttiportaalia ja mun blogi siirtyy toukokuun alussa monen muun urheilu- ja hyvinvointi blogin seuraksi osoitteeseen fitfashion.fi! Blogi ei tule muuttumaan miksikään vaan jatkaa samalla hömpänpömppä linjalla kuin tähänkin asti 😀 Lukijana sinä hyödyt portaalista niin, että kaikki samankaltaiseen urheilulliseen elämäntyyliin keskittyvät blogit ovat saman sivuston alla ja yhdellä kertaa pystyt lukemaan kaikkien suosikkiblogiesi uusimmat postaukset läpi, jei!

Blogin uusi osoite tulee olemaan:
http://palasiaarjestani.fitfashion.fi

En edes tiedä ketkä kaikki muut fitfashionilta löytyy, mutta ainakin Anna, Monna ja Sara ovat messissä. Ihan mahtavaa päästä samaan paikkaan bloggaamaan noiden supersuosittujen tytskien kanssa! Infoilen asiasta uudestaan, kun h-hetki lähestyy 🙂 Toivottavasti seuraatte matkassani fitfashionille!

Pääsin taas mukaan uuteen Buzzador-kampanjaan. Tällä kertaa testaillaan Hälsans Kök-kasvisruokia!

Lahjakortti tuotteisiin tuli viime viikolla ja nyt odottelen että pääsen isoilla kaupoille. Tiedän ainakin mitän ens viikonloppuna meillä maistellaan 🙂 Ootteko maistaneet Hälsans Kök-tuotteita? Mitä piditte? Jos kiinnostaa päästä testailemaan uusia tuotteita ilmaiseksi niin Buzzadoriksi voi liittyä täältä. Ai niin, voitin Valio Onnien buzzauksessa blogikilpailun (siis olin yksi voittajista) tällä postauksella ja sain palkinnoksi 100e lahjakortin cittariin, not bad!

Eilen oli aika tympeä päivä. Tyttö kiukutteli aamusta alkaen eikä muutenkaan oikein jaksanut tehdä mitään. Suunnittelin aluksi eiliselle kotitreeniä, mut päädyinkin nukkumaan 2,5h päiväunet 😀 Toisaalta, nukkuminenhan on vähän niin kuin rahaa laittaisi pankkiin! Aina kannattavaa 🙂

Illalla innostuin tekemään ruuaksi ja iltapalaksi jotain normaalista poikkeavaa: kesäkurpitsa lasagnea ja rahkalettuja!

Valmis lasagne!

Kesäkurpitsa lasagne:

 • 2 kesäkurpitsaa
 • 400g paistijauhelihaa
 • sipulia
 • 1 prk tomaattimurskaa (meillä valkosipulilla maustettua)
 • 1 dl sinihomejuustoa
 • 2 dl juustoraastetta
 • suolaa ja mausteita
 • kaikkea mitä kaapista löytyy
Uuniin menossa.

Kuori kesäkurpitsat ja vetele juustohöylällä siivuiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa ja itketä kesäkurpitsoja noin 15 minuuttia. Tällä välin ruskista jauheliha, lisää joukkoon mausteet, sipuli ja tomaattimurska. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lado uunivuokaan alimmaiseksi kesäkurpitsasiivuja, sitten kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle sinihomejuustoa jos haluat sitä laittaa. Jatka näin vielä yksi kerros, päällimäiseksi jää kesäkurpitsasiivut. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa keskitasolla n. 40 minuuttia.

Jonnan suuhun menossa.

Rahkaletut (6-8 kpl):

 • 250g rahkaa (minä käytin Lidlin 4,2%)
 • 4 kananmunaa
 • 1 dl makeutusjauhetta (esim. tätä)
 • 3 rkl kookosjauhoa/mantelijauhoa
 • kookosöljyä/ voita paistamiseen

Sotke kaikki ainekset tasaiseksi massaksi kulhossa. Anna turvota n. 30 minuuttia. Paista lettupannulla tai normaalipannulla voissa tai kookosöljyssä. Soseuta lettujen päälle mansikoita, jotka voit makeuttaa esim. stevialla. On hyvvee!

Rahkalettuihin käytin sokeriton.fistä ostettua sukrinia.

Kookosjauhoa.
Aitoa steviaa! Ei tarvita kuin pieni määrä makeuttamaan.

Ruokavalioon oon tehnyt nyt pieniä muutoksia. Jännästi on alkanut leipomisvimma mennä ohi kun dieettikin loppui. Nyt kiinnostaa enemmän syödä mahdollisimman puhtaasti ja ravintorikkaasti. Leivontajutut tuskin tästä blogista loppuu, mutta tuotokset saattaa olla vähän erilaisempia ja terveellisempiä kuin ennen. Tai sit ei 😀 Oon hullun lailla etsinyt uusia reseptejä ja löytänytkin ihan kivan määrän. Jos ruokajutut kiinnostaa niin kannattaa pysyä linjoilla 😉

Aikasemminhan mun aamupala oli aika lailla nestemäinen: prodedrinkki ja paria erilaista öljyä. Nyt oon siirtynyt kiinteään versioon.

Munia ja vihanneksia!

 Lounaalla syön välipäivinä puuroa ja eilen kaivelin kaapista tämmöstä.

Vehnänalkioita. Näistä saa varmasti hyvän tuorepuuron 🙂 Testattava on!

 Päivälliselle kaivelin taas jääkaappia. Täytyy taas yrittää tyhjennellä sitä ettei mitään pääse pilaantumaan…

Kanakastiketta (tehty 7% ruokakermaan), fetajuustoa, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomskua, punasipulia ja  porkkanaa. Päälle loraus oliiviöljyä!

Muistakaa nyt ihmiset syödä hyviä rasvoja riittävästi! Yllättävän monelta laadukkaat rasvat puuttuvat ruokavaliosta lähes kokonaan. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta rasvan syönti auttaa painonpudotuksessa ja painon hallinnassa, pitää ihon kunnossa ja verensokerin tasaisena. Hyviä rasvoja saa mm. avocadosta, pähkinöistä, siemenistä, rasvaisesta kalasta (lohi, makrilli, sardiini..) ja öljyistä. Öljyistä itse käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä sekä extra virgin oliiviöljyä. Välillä myös mct-öljyä sekä kookosöljyä. Kahta viimeistä tosin harvemmin, en edes joka päivä.

Tänään lounaalla kesäkurpitsa lasagnea, parsakaalia ja porkkanaraastetta.
Tänään taas sattuneista syistä nestemäinen aamupala + pähkinöitä.

Öhh, busted! Kahvin kanssa pala mud cakea kun en viitsinyt pakastimeen tunkea eikä ruokaa saa heittää roskiin 😀

Ennen salille lähtöä satsi vihreitä linssejä ja oliiviöljyä. Ei muuten tullut nälkä!

Salilla tänään rintaa ja selkää. Selälle leukoja myöteotteella 5x, ylätaljaa vastaotteella 5x ja alataljaa kapealla kahvalla 3x. Rinnalle tein vinopenkkiä smithissä 5x ja punnerruksia 5x. Kaikki sarjat minuutin palautuksilla. Leukoihin sain laittaa jo vitosen lisäpainon ja ekassa sarjassa tais tulla kutonen, jei! Rinnan sain heti ekasta vinopena sarjasta megapumppiin, kuten tavallista. Ottaispa muutkin lihasryhmät yhtä hyvin treeniä vastaan!

Vinopenaa smithissä.

Kiitos Paula kuvausavusta! 🙂

Oho, siellähän näkyy olkapää!

 Pukkarissa otin poseja useammatkin ja ihan pikku vaatteissa. Saatte niitä kuvatuksia myöhemmin. Tähän väliin perus pällistely peilinkautta. Niistähän kaikki tykkää 😀

Treenipaita vuodelta nakki.

Mitäs mieltä olette kuvien määrästä ja laadusta mun blogissa? Pitäiskö olla enemmän tai vähemmän? Parempi laatuisia kuvia, minkälaisia? Joissakin blogeissa (lähinnä sisustus- ja muoti) on ollut juttua kuvien ottamisesta. Niiden pitäisi olla viimeisen päälle hienosta rajattuja, siloteltuja ja käsiteltyjä. Mitä mieltä ootte? Henkilökohtaisesti en tykkää liian lavastetuista ja käsitellyistä kuvista. Hauskat kuvakulmat ja tilannekuvat tuo nimenomaan sitä bloggaajan luonnetta esiin. En mä ainakaan jaksa katsoa päivästä toiseen käsiteltyjä ja viimeisen päälle harkittuja kuvia. Menee kuulkaa maku sellaiseen! Mutta mä oonkin tämmönen juntti ja tykkään enemmän ”maanläheisemmästä” lähestymistavasta myös kuvaamisessa.

Nyt mä meen syömään! Mulle lisättiin treenin jälkeiseen ateriaan hiilua jonniin verran ja mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu…

29 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Mielenkiinnolla odotan mitä mieltä olet noista kasvisruuista. Itte oon kokeillut ton firman soijanakkeja ja ne oli kyllä tosi hyviä. Ja kalliita.Tsemppiä treeneihin ja muuhun. =P

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mielenkiinnolla odotan minäkin 😀 mä Väänälän arvelinkin että kalliita ovat. Ainahan tuollaiset erikoistuotteet on! Toivottavasti ovat hyviä :)Tsemppistä sullekin! 🙂

 2. Heidi kirjoitti:

  Mä olen kanssa mukana tuossa Hälsans Kök- kampanjassa ja ensi viikolla lähtee ensimmäinen satsi testiin, innolla odotan! Etenkin noita soijanakkeja on ollut monta kertaa mielessä ostaa, mutta empä ole saanut vielä aikaiseksi. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Jee, kiva nähdä sit mitä sä oot niistä mieltä! Mä ajattelin järkyttää appiukkoa ja raahata noi niille maisteltavaks porukalla 😀 se ei yhtään tykkää mistään erikoisesta niin sellaisellahan se on paras testata!

  • Heidi kirjoitti:

   Jep, ennakkoluulot pois! 😀 Mä kun olen vielä kasvissyöjä (no kalaa syön kyllä nykyään), niin nää on ku mulle tehty. 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Sun blogin plussiin kuuluu ehdottomasti pieni rönsyily ja maanläheinen ote, sopii hyvin nuo ei-liian-siloitetut kuvat. Seuraan kyllä sellaisiakin blogeja mutta sisustusblogit vaatii ehkä enemmän sellasta. Kuvia on sopiva määrä, on mukava kun kuvaat paljon ja tarkasti esim jumppaliikkeet. Niin ja noista uusista ruokakokeiluista piti sanoa että ne on ainakin mulle plussaa, itse karppailen ja esim nuo rahkaletut menee kokeiluun :)-Julia

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hei kiva kuulla 🙂 ite mietin välillä että onko kuvia liikaa… Niitä tulee päivän aikana napsittua toisinaan aika paljonkin ja oon aika huono karsimaan mitään pois :DMä selaimen aika paljon just karppiohjeita vaikken karppaaja olekaan. Varsinkin karppileivonnaiset kiinnostaa kovasti!

 4. Monna kirjoitti:

  Jei! 🙂 Kiitos lasagneohjeesta!! Ilman sinihomejuustoa menee ehdottomasti kokeiluun! 😉

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Oleppas hyvä 🙂 en mäkään normaalisti laita siihen sinihomejuustoa mutta nyt tyhjensivät kaapista kaikki mahdolliset jämät etteivät pilaannu..

 5. Anonymous kirjoitti:

  jep,just mukava että kuvat ovat sitä normielämää,ja jutut rönsyilee laidasta laitaan 😀 Treeneistä olis kiva saada joskus videotaki!ja hei,täällä todellakin tiedetään miltä tuntuu odottaa sitä että haudassa pääsee nukkumaan!tytsyn sairasteluputki kestänyt yli 5kk ja itellä päällä jo pahanlaatuinen unettomuus,puoleen vuoteen en muista YHTÄKÄÄN yötä nukkuneeni hyvin,vaikka tuo pätkä tosin välillä nukkuu oikeinkin hyvin yönsä :/ ja hei sentään päikkärit <3 niitäkään en oo koskaan osannu nukkua..-R

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Videoita on pitänyt ottaa noin miljoona kertaa, niin myös eilenkin. Aina sattuu ympärille niin paljon jengiä ettei viiti alkaa kuvailemaan tai sit ei ole kuvaajaa. Tavoite olis saada ainakin pari kertaa viikkoon otettua video! Nyt täytyy ryhdistäytyä sen asian kanssa :)Mikäs teidän tytsyllä? Korvat? Meidän neidillä on jo jonkin aikaa puskenut poskihampaita ja ne tuntuu valvottavan ja itkettävän kovin. Aikasemmin ei ole hampaiden kanssa ollut mitään ongelmia tai valvomisia… Nyt herätään joka yö ainakin kaksi kertaa 🙁 no mä sain niin hyvin nukkua kun mimmi oli pienempi niin kai se nyt ottaa vähän takas :DEn muuten mäkään muista milloin olisin viimeksi nukkunut päikkärit!

  • Anonymous kirjoitti:

   tytsy kun aloitti tammikuussa päivähoidossa,alkoi kantaa kaikki flunssapöpöt kotiin.ensimmäiset 2-3kk oli korvakierre,mikä onneks katkes putkitukseen,mutta sen jälkeenkin on jo pari flunssaa taas ehtinyt olla,ja pääsiäisenä pissatulehdus 🙁 vastustuskyky varmasti menny jo niin huonoksi,vaikka maitohappobakteereja oon aina syöttäny..noh,kai sen joskus on pakko tottua hoitopaikan pöpöihin,vaikka alkanu kyllä epäilyttää jo allergiatkin,vaikkei pitäs noin pienellä olla vielä..meillä kans poskihampaiden tullessa saatto herätä niidenki takia,mut en ees varmaks tiedä kun koko ajan melkeinpä ollu sairaana samaan aikaan :O nyt kyllä kulmahampaitaki puskee,ihana ku kuola valuu ja räkä lentää kaaressa 😉 jep,minä kans puolesta vuodesta-vuosikkaaseen sain nukuttua täydet yöt,joten kai tässä tämän vuoden joutaa taas valvomaan 😛

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ääh, meilläkin sama edessä ens syksynä kun mimmi menee tarhaan. Luotan edelleen siihen lottovoittoon niin ei tarttis koskaan mennä töihin ja tyttöikin vois olla kotona 🙂 ja muka pikkuvauvat valvottaa! Kyllä ne on noi vähän isommat mitä valvottaa… Jos ei herätä keskellä yötä niin sit nousee jo kukonlaulun aikaan 😀

 6. Adelheid kirjoitti:

  Mä tykkään blogeista joissa kuvat on omia (ei netistä poimittuja) ja just siitä että tilanteet on aitoja. Liian huonolaatuiset kuvat häiritsee mutta ei sulla sellaisia kyllä ole. Ei mulla olis aikaa edes blogata jos kaikki kuvat pitäs olla vimosen päälle. Sellaiset kuvablogit on erikseen ja kivahan niitäkin on katsella. Ruokajutut kiinnostaa myös.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Aika harvalla on nykyään huonolaatuisia kuvia kun noi kännykkäkameratkin alkaa olla tosi tarkkoja. Kaikki ei vaan silti viitsi kuvailla ja se on kyllä aika harmi :(Joo ei mullakaan aika riittäisi jos pitäis kaikki kuvat alkaa käsittelemään. Rajaukset teen aina mut oikeastaan vaan puhelimella otetut kuvat jaksan ohjelmalla käsitellä kun se on puhelimessa niin kätevä käyttää. Koneella värkätessä se kestää ja kestää…

 7. Jonna kirjoitti:

  Tuli jäätävä nälkä … Odotan innolla noita mielipiteitä noista ruuista! Niitä on kehuttu tosi paljon mutta mua silti epäilyttää joku niissä 😀 voiko sun blogia muuten seurata jotenkin näillä Google tunnuksilla? Vai täytyykö aina mennä erikseen sieltä katsomaan? 🙂 siis sitten kun siirtyy.

 8. Jonna1983 kirjoitti:

  Mua epäilyttää jo sana kasvisruoka ja vieläpä pakaste sellainen 😀 saas nähdä minkälaisia ne on! Hei mun tarttee kysyä portaalin ylläpitäjiltä voiko fitfashionillakin seurata Googlen tunnuksilla! Latinankielinen sinne heti viestiä 🙂

 9. Elina kirjoitti:

  Mä jo ootinki koska sä ilmotat että tonne meet, heti aattelin että kyllä säki kerta noi muutki 🙂 Mun on pitäny tuota kesäkurpitsalasagnea tehdä jo pitkään mutta aina puuttuu jotain oleellista kuten se kesäkurpitsa ku ohjeeseen jossain törmää 😀 Ja sinihomejuusto onki mun herkkua jota harvoin tulee syötyä nykyään niin sitä pitää testata. Ja en oo koskaan kuullu tai nähny noita mitä sulle buzzadorilta tulee.Mä oon tykänny tästä blogista näine kuvineen, elämän näköstä touhua. En kans tykkää jos on liikaa lavastettuja kuvia ja liian prikulleen kaikki. Mun pitäs petrata ite tossa kuvien otossa ku jotku kuvat on vaan aina yksinkertasesti huonoja ja sumusia. Mutta mä vaan napsasen yhen aina enkä tarkista onko se hyvä 😀 Sit ku koneelle lataan niin hohhoi.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Haha, mä tungen itseni joka paikkaan 😀 ei vaan, kyllä mua tonne ihan pyydettiin!Jos testaat lasagnea niin älä laita kauheasti suolaa sinihomejuuston lisäksi. Saattaapi muuten tulla aika suolaista 😀 tuolta buzzador-tunnisteen alta löytyy kaikki kampanjat mihin oon osallistunut!Mä taas napsin kuvia välillä niin paljon et tulee valinnan vaikeus…

  • Elina kirjoitti:

   Joo siis tiesinki että se on sellanen johon pyydetään, muotoilin vaan vähä huonosti ton lauseen 🙂 Automaattisesti ajattelin vaan heti että kyllä ne sutki sinne haluaa ku muutki.

 10. Henna kirjoitti:

  Hälsans Kök soijanakit on ainaki hyviä, parhaita kasvisnakkeja mitä oon koskaan maistanu ja ne hampurilaispihvit menee ihan ”aidoista” joskus 5 vuotta sitten tuli syötyä paljon noita, asuttiin pohjosessa niin haaparannalta aina noita haettiin 🙂 sulla on kyllä aina paljon kuvia pitäis itekki petrata 😀 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä ostin eilen soijanakkeja! Tänään sit maistellaan 🙂 Sun kyllä kelpais ottaa kuvia kun muskulaa on vaikka kuinka! Olispa mullakin yhtä paljon 🙂

 11. FaerieS kirjoitti:

  Upea juttu tuo sporttiporttaali, varmasti tulee tarpeeseen :)Mä pääsin myös Hälsans Kök kampikseen mukaan, falafelit on jo odottelemassa ja lisää täyty vielä hakea kun tosiaan isompaan kauppaan tulee mentyä!Kesäkurpitsalasagne on herkkua :PSun blogissa on elämänmakuisia kuvia ja niitä on justiinsa sopivasti! Olis mullakin syytä ottaa mallia susta kuvien määrän suhteen 😉

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä oon kans ihan innoissani fitfashionista! Ihme ettei kukaan ole aiemmin moista keksinyt.Mä ostin myös falafeleja, saas nähdä minkälaisia ne on. Oon joskus falafelia maistanut enkä kauheasti ihastunut :DJuu juu, kamera vaan laulamaan! 🙂

 12. Mari kirjoitti:

  Noi helssans tsöökin pakasteet on iha hullun hyviä! En siis syö lihaa ja nehän taitaa olla melkein kaikki soijaa, oisko jotain muitaki kasvisjuttuja niillä… Joo, onhan niillä hintaa kyllä. Mutta maksaa se lihakin 🙂 Oon esim. tehnyt niistä soijapihveistä ite hampurilaisia. Suosittelen!

  • Mari kirjoitti:

   Haha oon aika taikuri ku teen pihveistä hamppareita! Eli siis laittanut niitä pihvejä hampurilaisen väliin 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Melkoinen kokki oot 😀 mä pääsen kans tänään pihvejä maistamaan. On noi tosiaan aika kalliita jos miettii et meilläkin menis yks paketti aina kerralla!

 13. Piitu La kirjoitti:

  Siis mikä toi uus blogijuttu oikein on? Mäkin haluun sinne… vai onko sinne joku pääsyvaatimus? Nyt on moni jo ilmoittanut muuttavansa sinne, mutta ei tuollaista sivua ainakaan mistään löydy, tai minä en ole löytänyt. Sinn blogissasi on minusta just parasta nuo kuvat. Pelkkää tekstiä ei jaksa sivukaupalla lukea, joten kuvat katkaisevat ja myös valaisevat kivasti tekstiä. Jatka vaan samaan malliin.-Piia

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Fitfashion on uusi sporttiportaali jonne on pyydetty kirjoittamaan parisen kymmentä eri tyyppiä omaa blogiaan 🙂 mä luulen et blogikiintiö on ainakin väliaikaisesti täynnä mut ilmottelen sulle jos tulee viestiä että etsivät sinne lisää blogeja 🙂 ei sitä vielä netistä löydykään kun sivua ei ole vielä lanseerattu. Toukokuun alussa aukeaa!Kuvien napsiminen siis jatkuu edelleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.