Hae
Palasia Arjestani

Miten pukeudut salille?

Katselin eilen omaa treenivaatteiden pinoa ja huomasin sen pienentyneet yhteen kolmasosaan siitä mitä se ennen oli. Oon hiljalleen myynyt käyttämättömiä treenivaatteita pois enkä ole tilalle hankkinut mitään uutta. Huomasin myös, että paitapuoli on hyvin t-paita voittoista kun ennen treenasin pääasiassa tanktopeissa tai muissa vähän ”kireämmissä” topeissa. Myös pitkähihaisia paitoja on treenivaatteissa enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

kuvia 013

Oon huomannut, että crossfitin myötä treenivaatteet on muuttuneet mukavammiksi kuin ennen. Valitsen vaatteet aina treenin mukaan. Kyykkypäivinä käytän aina t-paitaa tai pitkähihaista paitaa, jotta tanko pysyisi paremmin niskassa tai olkapäillä. Housut saa olla tiukemmat muttei puristavat. Kun huomaan, että treeni tulee sisältämään paljon hyppyjä niin valitsen sellaiset housut, jotka varmasti pysyvät jalassa. Käsilläseisontatreeneihin valitsen paidan, jonka helma ei valu korviin pääalaspäin tönöttäessä. Huomasin, että valitsen nykyään treenivaatteet treenien ja mukavuuden mukaan, kun ennen kiinnitin eniten huomiota vaatteiden ulkonäköön, yhteensopivuuteen ja ennen kaikkea merkkiin.

kuvia 007

Nykyään ei oikeastaan merkillä juuri ole väliä kunhan vaatteet kestävät kulutusta ja ovat mukavat päällä. Mulla on paljon käytössä halvempia merkkejä, kuten SOCia ja Lidlin treenivaatteita. Yhdet mun vanhimmista treenipöksyistä on 10 euron siniset SOCin pöksyt 🙂 Kaapissa on toki useampi Reebokin ja Niken rättikin,  mutta ne kestävät todella hyvin maastavedot, lattialla myllerryksessä ja jatkuvat pesemiset.

kuvia-0022-533x800

Mä en nykyään edes vilkaise peiliin ennen treeneihin lähtöä ja valikoin vaatteet ihan lennossa. Tunnen mun vaatekaapin niin hyvin, että oon miettinyt päivän aikana jo valmiiksi mitkä housut ja paita sopivat päivän treeniin. Oon aika huono käyttämään kylmemmillä keleillä shortseja ja ne on viime aikoina jääneet hyllyn uumeniin homehtumaan.

kuvia-018-534x800

Mä oon nykyään aika huono shoppaamaan treenivaatteita, mutta silloin tällöin bongaan salilla tai jossain blogissa siistin topin tai housut, jotka vaan on pakko saada. Nyt ei ole vähään aikaan tullut vastaan mitään must have-vaatteita ja rahatkin on säästyneet 🙂 Mistä te ostatte eniten treenivaatteita ja mistä bongaatte parhaimman näköiset releet?

kuvia-0042-800x533

Kiinnitättekö paljon huomiota vaatteisiin treenatessa vai meneekö mukavuus edellä? Seuraatteko salilla miten muut siellä pukeutuvat?

9 kommenttia

 1. Mikko kirjoitti:

  Ei se treenivaate ole hinnasta ja merkistä kiinni 🙂 Itse käytän Lidlin hihatonta teknistä paitaa, joka maksoi varmaan 5 euroa sekä minulla on euron maksaneet tekniset kompressio housut 🙂

 2. Saara kirjoitti:

  Mulla myös jatkuvasti tulee mukavuus tärkeämmäksi vaatteissa ja valitsen vaatteet treenin mukaan. Yks mikä tuntuu olevan liikaa vaadittu on että olisi sen verran korkea vyötärö ettei kyykätessä tarvi miettiä vilkkuuko tai kiskoa joka välissä ylös.. Halpamerkkien miinuspuoli on myös etten ainakaan ite oo löytänyt edullisia treenihousuja joissa olisi ymmärretty se, että ihmiset on yleensä muhkeampia takaa kuin edestä. 😀 Eli housut valuu ihan senkin takia.. Tämän takia oon harkinnu vakavasti biancaneven treenihousuja, ne ainakin näyttää siltä että vois ratkaista tän ongelman. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on kans sama ongelma housujen kans kuin sullakin eli joudun koko ajan kiskomaan niitä ylöspäin ettei perse vilkkais 😀 Just eilen kirosin kyykätessä kun olevinaan valitsin hyvät kyykkyhousut niin mitä vielä! Biancanevellä on paljon hyvännäköisiä ja -laatuisia treenivaatteita, kelpais mullekin 🙂

 3. Elli kirjoitti:

  Mäkin kyllä valitsen treeneihin vaatteet sen treenin ja mukavuuden mukaan. Vaikka opiskelen muoti- ja vaatetussuunnittelua ja oon visuaalinen ihminen, niin treeneissä se käytännöllisyys voittaa. Plussaa se vaan on sitten se jos ne parhaimmat treenikuteet myös näyttävät hyvältä. Aika lailla samoin perustein siis pukeudun salille kuin sä, jos ohjelmassa vaikka on paljon hang snatchiä, ei päälle tule niitä lyhyimpiä shortseja. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ja mavet ei oo kauheen mukavia tehdä shortseilla. Tanko suorastaan porautuu ja jumahtaa reisien kohdalle…

 4. Elina kirjoitti:

  Käytännöllisyys on ykkösjuttu, ulkonäkö ja merkki tulee vasta sen jälkeen. Katson etukäteen mitä on treeniohjelmassa ja valitsen vaatteet sen mukaan. Esim. köysikiipeilypäivänä pitää olla nilkat suojattu (joko pitkät trikoot tai pitkät sukat koska jalkalukossa köysi muuten hiertää ihon rikki), painonnostopäivinä tykkään tietynlaisista trikoista (joihinkin kankaisiin tanko tuntuu tarttuvan kiinni), käsilläseisontapäivänä tiukka toppi joka ei valahda jne. Pitkähihaisista tai t-paidoista en oikein tykkää, tuntuu että tulee kuuma ja huonosti istuvat hihat voi jäädä kainaloihin ryttyyn, toppi on treenatessa mukavampi.

  • Jonna kirjoitti:

   Samat sävelet treenivaatteiden kanssa siis sullakin 🙂 Mä olen kerran erehtynyt laittamaan lyhkäset housut köysikiipeilyyn enkä tee samaa virhettä toiste! Oli jalat aika kauheassa kunnossa…

 5. Ninni kirjoitti:

  Mukavuus ja kestävyys ovat tärkeimmät ominaisuudet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *