Hae
Palasia Arjestani

Itse tehty jääkahvi – kesän makoisin juoma!

Itse tehty jääkahvi

Itse tehty jääkahvi on mun juomarepertuaarin uusin tulokas. Innostus lähti liikkeelle työpaikan alakerrassa sijaitsevasta Espressohousesta, josta hain muutamaan otteeseen jääcappucinon helpottamaan pahinta hellettä. Hintaa tällä juomalla on muistaakseni 5,60e, joten kyllähän se kukkarossa tuntuu, jos noita hakee joka päivä! Säästin kahvilasta ostetut muovimukit, pesin ne hyvin ja otin uudelleen käyttöön kotona. Kävin myös ostamassa kotiin makusiirappia sekä pikakahvia. Pikakahvi on hyvä valinta, jos on yhtä herkkävatsainen kuin minä. Olen huomannut, että kahvilasta haetut kahvit pistää vatsan sekaisin, mutta kotona pikakahvista tehdyt versiot eivät aiheuta mitään oireita. Niinpä jatkossa pysyttelen näissä itse tehdyissä versioissa!

Alkuun tein jääkahvin ihan vain sekoittamalla jäähdytetyn kahvin sekä maidon ja laitoin jäitä sekaan. Nyt vein homman niin sanotusti nextille levelille ja otin käyttöön miehen maidonvaahdottimen. Sillä saa maidosta ihanan paksun ja vaahtoavan! Ei kai se makuun kauheasti vaikuta, mutta vaahdotettu maito tuo inasen verran luksusta jääkahviin ja se tuskin haittaa ketään 😀 Täytyypä alkaa tutkailemaan mitä muita juomia voisin valmistaa kotona. Jos on ideoita, niin saa laittaa kommenttiboksiin!

Itse tehty jääkahvi

  • n. 1,5 dl valmista kahvia (itse valmistan pikakahvista)
  • loraus makusiirappia (meillä salted caramel)
  • n. 1dl maitoa
  • jäitä

Sekoita jäähtynyt kahvi ja makusiirappi ja surauta maidonvaahdottimella kunnolla sekaisin. Lisää jääkapalat joukkoon. Vaahdota maito erillisessä lasissa ja kaada varovasti kahviseoksen päälle.

Nautiskele terassilla auringonpaisteessa kera hyvän kirjan!

Itse tehty jääkahvi

Onko itse tehty jääkahvi sun juttu?

Edellinen postaus: Railakas juhannus takanapäin

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Må rakastan kylmäsuodatettua kahvia! Vielä parempaa kuin jääkahvi, koska tällä tavalla valmistettuna kitkeryys jää pois. Voisi olla vielä pikakahviakin vatsaystävällisempää kaiken lisäksi! Ainakin oman kokemuksen mukaan näin on.

  2. Katariina kirjoitti:

    Oi tää menee kyllä testiin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *