Hae
Palasia Arjestani

Kauhea matkakuume! Mihin reissuun tänä vuonna?

kauhea matkakuume

Matkatoimistojen sivut käyvät nyt kuumina. Ihmiset varaavat matkoja kauhealla tahdilla ja monet kohteet tarjoavat eioota. Käytiin viime syksynä Sidessä Turkissa ja kyseinen hotelli on jo nyt buukattu ihan täyteen ja all inclusivea on turha kyseisestä puljusta enää haaveilla. Loppuunmyyty. Haaveilen edelleen, että päästäisiin pari kertaa vuodessa reissuun, mutta yhteen kertaan se yleensä jää. Laskettiin, että niillä rahoilla, jotka tällä hetkellä laitetaan säästöön käytäisiin kaksi kertaa vuodessa ulkomailla. Siis yhteensä kolme kertaa vuoden aikana, koska meillähän on erillinen matkarahastokin. No, elämä on valintoja ja ainahan voidaan purkaa sijoitukset ja lähteä reissaamaan jos sieltä alkaa tuntua.

Katseltiin juuri viikonloppuna reissuja kesäkuun alkuun. Tjäreborgilla oli happy weekend ja monet matkat halvemmalla. Ei sieltä kuitenkaan mikään tuntunut omalta. Mulle on tärkeää, että kohteesta tulee ”haluan juuri tuonne” -fiilis. Mistään ei tällaista tullut. Ihan kivoja paikkoja joo, mutta ei yhtäkään kovin sykähdyttävää. Päädyttiin sitten siihen, että tsekkaillaan nyt koko ajan reissuja ja otetaan vaikka äkkilähtö, jos hyvä kohde tulee eteen. Jonnekin lämpöiseen olisi päästävä eikä haluta mitään ökyhintaa maksaa matkasta. Viime vuonna käytiin Turkissa, joten tänä vuonna olisi kiva päästä jonnekin muualle. Katselin jo Kroatiaan matkoja, mutta ei sieltäkään mikään ei oikein houkuttanut. Ehkä täytyy vain jatkaa selaamista ja toivoa, että joku kohde iskisi yli muiden!

Mihin te aiotte matkustaa tänä vuonna tai oletteko jo käyneet jossakin?

Alla teille taas aihetta sivuava video! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Ihan hullut päivät

 

16 kommenttia

 1. Nannastiina kirjoitti:

  Matkustamme mieheni kanssa heinäkuussa Kreetalle Plataniakseen. Itse olen aiemmin Kreetalla käynyt, mutta silloin olin Rethymnonissa. Tykkäsin 🙂
  Hieman jo matka myös suunnitteilla ensi talvelle, josko silloin taas Thaimaa kutsuisi 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Plataniasta on paljon kehuttu! Me oltiin toissa vuonna Kreetalla Makrygialoksessa. Pieni, mutta viihtyisä paikka 🙂

 2. Maria kirjoitti:

  Heinäkuussa matkustetaan Montenegroon?

 3. Ellimm kirjoitti:

  Yksi tämän vuoden reissuista on sideen ensi viikolla ja sinne samaan hotelliin missä te olitte, saatiin tosi halvat matkat. ? all inclusive viikoksi per aikuinen olisi ollut vajaa 500e, mutta me ei haluttu täyshoitoa… Toivottavasti säät suosii! Ja toivottavasti teille löytyy myös mieleinen reissukohde. ?

  • Jonna kirjoitti:

   Sinnehän ei enää edes saa all inclusivea! Koko kesältä myyty loppuun. Se on kyllä ihana paikka, voisin helposti mennä uudestaan 🙂

 4. maikki kirjoitti:

  Heinäkuussa Lontoo 🙂

 5. Sanna kirjoitti:

  Tänä vuonna kesälomalla Kroatia ja loppuvuodesta Sri Lanka. Me pystymme matkustamaan huomattavasti useammin ja edullisemmin, kun olemme jättäneet matkatoimistojen valmismatkat kokonaan huomiotta. Olemme jo joitakin vuosia bongailleet edullisia lentoja skyscannerin kautta ja majoitukset booking.com kautta. Todella helppoa ja säästöä tulee merkittävästi, erityisesti jos matkustaa Aasian suuntaan, mutta esim. Kroatiaan lennot neljälle ja majoitukset huoneistoissa kolmessa eri kohteessa vähän yli kahdeksi viikoksi irtosivat todella hyvään hintaan. Suosittelen kokeilemaan! Enemmän säästöä, enemmän matkoja ja vapautta mennä kohteissa juuri sinne minne itse haluaa. ? Tällä taktiikalla olemme myös pystyneet pidentämään lomiemme kestoa 2-3 viikkoon kerrallaan.

  • Jonna kirjoitti:

   No just tuota olen miehelle ehdottanut, mutta hän on jotenkin aina niin tarkka ja haluaa, että kaikki onnistuu varmasti. Itse taas tsekkailen aika paljon airbnb:n kautta majoituksia ja esim. Kroatiassa olisi vaikka kuinka paljon kivoja majoituspaikkoja! Täytyy tämä asia taas ottaa puheeksi 🙂

 6. Hanne kirjoitti:

  Me lähdetään heinäkuussa Kroatiaan, siellä ensin Bracin saarelle ja siitä Splitiin. Lennot tosi edullisesti Norskin kautta ja huvilat vuokrattiin booking.comista ja toinen villadasta.
  Elokuussa Amsterdamiin moikkaamaan kavereita jotka muuttivat sinne (edelleen halvat lennot norski)
  Lokakuussa Oktoberfesteille aikuisten kera Muncheniin (finnairin supertarjous)
  Helmikuussa 2019 Singapore ja Vietnam.

  Ja kyllä, rakastan matkustamista:)

  • Jonna kirjoitti:

   No sulla onkin paljon ihania matkoja tulossa! Kroatia kyllä kiinnostelisi kovasti 🙂

 7. ulla kirjoitti:

  Paljon ihmiset kehuu Kroatiaa ?

 8. Heli kirjoitti:

  Me lähdetään Barcelonaan. Aivan ihan paikka! Kerran olen käynyt aikaisemmin aikuis porukalla ja nyt mennään perheen kanssa. Ihana ranta yhdistettynä kaupunkilomaan. Suosittelen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Miehen sisko perheineen on käyneet siellä useana vuotena peräkkäin ja ovat kehuneet kovasti. Houkuttelisi kyllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *