Hae
Palasia Arjestani

Sokeria ja kahvia vähemmän – miltä näyttää ja tuntuu?

Sokeria on piilotettuna yllättävän moneen elintarvikkeeseen ja jos ei ole tarkkana niin päivän aikana saattaa syödä piilosokeria reilusti yli saantisuositusten. Raitsemussuositusten mukaan puhdistettujen sokerien määrä ei saisi olla enempää kuin 10% päivittäisestä kokonaisenergian saannista. Grammoiksi muutettuna määrä vastaa noin 40-60g sokeria, joka täyttyy helposti esim. puolesta litrasta sokeroitua virvoitusjuomaa, kourallisesta irtareita tai isosta jäätelötuutista (Lähde). Itse tutkin aika ahkerasti elintarvikkeiden aineosaluetteloita ja hylkään paljon sokeria sisältävät vaihtoehdot. Tytöllekin pyrin aina ostamaan maustettujen jogurttien ja viilien sijasta maustamatonta ja laitan itse niihin sekaan esim. marjoja ja pähkinöitä. Viime aikoina olen huomannut tytössäkin karkkipäivien vaikutuksen: siitä tulee aivan kaheli ja kiukkuinen!

Raakakkua herkuttelin duunissa :)

Raakakkua herkuttelin duunissa 🙂

Mulla on ollut aikakausia jolloin olen leiponut paljon ja nimenomaan niitä perinteisiä leivonnaisia sokerista, voista ja vehnäjauhoista. Toki teen niitä silloin tällöin vieläkin, mutta nyt olen pyrkinyt etsimään mahdollisimman terveellisiä reseptejä, joissa valkoinen sokeri on korvattu jollakin toisella makeutuksella, kuten hunajalla, agavesiirapilla tai kookossokerilla. Olen hurahtanut taas raakakakkujen maailmaan ja etsin netistä herkullisia sokerittomia reseptejä kuola leukapielestä valuen 😀 Netti on pullollaan toinen toistaan ihanampia reseptejä –  terveellisimistä raaka-aineista! En sano ettenkö enää koskaan leipoisi mitään normaalileivonnaisia, koska varmasti tulen tekemään niin. En halua rajoittaa elämää ajattelumallilla pakko tehdä just näin. Fiiliksen mukaan siis mennään leivontahommissa 🙂

Banaani-chiavanukasta eilen iltapalaksi. Reseptiä tulossa!

Banaani-chiavanukasta eilen iltapalaksi. Reseptiä tulossa!

Mun valkoisen sokerin syömisen vähentäminen alkoi yli kuukausi sitten. Poikkeuksena oli meidän Turkin matka jolloin söin kyllä ihan kaikkea. Oli kuitenkin yllättävän helppoa palata sokerittomaan elämään ja kroppa palautui entiselleen todella nopeasti! Sen lisäksi, että paino on tippunut joitakin kiloja niin varsinkin reisistä on alkaneet sellut sulaa hiljalleen. Mahtista! Mun mieliala on ollut paljon tasaisempi kuin aikaisemmin ja olen huomattavasti energisempi kuin aikaisemmin. Jotenkin fiilis on todella tasapainoinen. Housun kaulukset ei enää kiristä ja peiliinkiin pystyy katsomaan ilman voivottelua 😀 Itseasiassa mun ei enää tee mieli yhtään mitään karkkeja tai leivoksia, joissa on paljon sokeria. Meillä on keittiön kaappi täynnä karkkia ja suklaata, mut pystyn nykyään avaamaan kaapin ilman että käsi uppoaa namipussiin…

kuvia 016kuvia 019

Eehhehee, keskiviikkona hassun hauskat poseeraus sessiot treenin päälle Eastbody Malmilla!

Eehhehee, keskiviikkona hassun hauskat poseeraus sessiot treenin päälle Eastbody Malmilla!

Kahvin juonti aloin vähentää viime viikon alussa, koska mun vatsa ei enää yksinkertaisesti kestänyt sitä. Typeränä join ennen kahvin vielä tyhjään vatsaan ja aloitinkin muutoksen syömällä ensin aamupalan ja vasta sen jälkeen join kahvin. Nyt juon enää aamulla kupillisen kahvia ja sen jälkeen en enää ollenkaan vaikka kuinka väsyttäisi. Alkuun olin todella väsynyt päiväkahvin aikaan eli kahden kolmen maissa iltapäivällä. Nyt olo on selkeästi pirteämpi silloinkin, koska elimistö ei enää huuda kofeiiniannostaan. Vatsa on pysynyt hyvin kunnossa mikä tarkoittaa sitä, että kaikki ravintoaineetkin imeytyy paremmin.

Tägikin sen kertoo. Pienellä kirjoitusvirheellä tosin :D

Tägikin sen kertoo. Pienellä kirjoitusvirheellä tosin 😀

Seuraavaksi aion alkaa lisäilemään kasviksia entistä enemmän ruokavalioon! Jos on hyviä vinkkejä siihen niin laitahan vinkit jakoon. Kyllä vanha koirakin oppii uusia temppuja jos vaan muutosta haluaa riittävän paljon 🙂 Onkos siellä ruudun takana muita, jotka on vähentäneet valkoisen sokerin käyttöä ja kahvin juomista? Miten on sujunut?

Ps. Eiliseen postaukseen liittyen mulla on teille ylläri! Spartanshopista* saatte 10% alennuksen koodilla sparta10! Eli jos on tarvetta hankkia esimerkiksi omia vetokumeja tai foamrolleria niin nyt irtoo halvemmalla 🙂

Hyvää viikonloppua murut!

*mainoslinkki

29 kommenttia

 1. fityoutoo kirjoitti:

  Kuule samma här kahvin suhteen! Mulla oli eilen eka kahviton päivä!
  Tän ihon takia kokeilen nyt pari kolme viikkoa maidotonta ruokavaliota ja kahvi ilman maitoa ei vaan uppoa… Eilen olin aivan sairaan väsynyt ja tänään myös vähän nuupahtanut olo. Voisko johtua kahvittomuudesta?
  Jos sua huvittaa, niin mehän voitas tehdä joskus kimppatilaus raakaleivonta-aineksista! Jos saatas hieman halvemmalla isot säkit?

  • Jonna kirjoitti:

   Kahvi ei tosiaan voi juoda ilman maitoa! Ei oo mitkään mantelimaidot sama asia kuin normimaito 😀 Mä en onneks ole maitotuotteita joutunut mitenkään rajoittamaan eli käytän kahvissa maitoa ihan normaaliin tapaan. Siinä yhdessä aamuisessa kupillisessa….mmm… 😀

   Mä olin viime viikolla tosi väsynyt varsinkin iltapäivisin, mut sitkeesti jatkoin kahvitonta linjaa ja nyt ei väsymystäkään ole ollut! Mä just eilen mietin, että pitäis tilata uusia raaka-aineita raakakakkuihin. Alkaa olla varastot loppu!

  • Eve kirjoitti:

   Katri, kokeile voikahvia! 🙂 Ei tarvii maitoa ja maistuu sairaan hyvälle 😉

   • Jonna kirjoitti:

    Voikahvi on muuten mullakin jäänyt kokeilematta vaikka siitä on paljon puhuttu! En vaan tiedä miten mun vatsa siihen reagoisi kun jostakin ainakin luin, että se olisi tarkoitus vetää ainoana ”aamupalana”… Miten sä Eve sen teet?

    • Eve kirjoitti:

     Mä oon vetäny välillä tyhjään mahaan aamulla, välillä heti aamupalan sen jälkeen tai sit juonu vasta päivällä jos en oo aamusta kerenny eli vähä miten sattuu 😀 Mutta kannattaa alottaa ensi pienellä määrällä sitä öljyä, ekalla kerralla mulla tuli kaikki mahdolliset soijat ja muut tavarat pihalle aika voimakkaasti, mut sit ku laitoin pienemmän määrän niin vatsakin tykkäs enemmän ja nyt on jo tottunut hyvin 🙂

  • Janna kirjoitti:

   Ostakaa luomukahvia, se maistuu mustanakin. Mä olin niin vannoutunut kahvin juoja ja aina vain ja ainoastaan maidolla, mutta nyt kun juon luomukahvia 80% kerroista niin se maistuu hyvältä. Se ei ole niin kitkerää kuin tavallinen kahvi. 🙂

   Ja täällä on oltu sokeritta, viljoitta ja maidotta tätä päivää (tytön 6v. synttärit) lukuunottamatta 6vkoa. Olo ollut todella hyvä! 🙂 Suosittelen!

   • Jonna kirjoitti:

    Erittäin hyvä vinkki tuo luomukahvi! Mä en tavallista kahvia pysty juomaan mitenkään mustana, ennemmin oon ilman 😀

    Hei, ihan mahtavaa että toi kokeilu jäi sulla pysyväksi! 🙂

 2. mimosa kirjoitti:

  Kiitos Jonna tästä postauksesta, mitä enemmän näitä eetteriin tulee, sitä varmemmin useampi ihminen sokerin haittoja alkaa tiedostamaan – ja sitä vähemmän joudun esim. itse puolustelemaan sitä, että miksen anna lapselleni karkkia, leivonnaisia tai muuta sokeripitoista perhekerhoissa. Vaikka kotona olisikin sokeriton linja, tulee mun mielestä alle 2-vuotiaalle liikaa sokeria, jos jokaisella 3-4:llä kerhokerralla viikossa saa jotain sokeripitoista. Välillä ihmetyttää, miksi se on mennyt näin päin, eikä niin, että sokerin antamista lapselle joutuisi puolustelemaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä on onneksi melko hyvä tilanne päiväkodissa eli siellä ei kauheasti listalla sokerijuttuja näy. Viikonloppuna tyttö saa pari karkkijutskaa syödä, mut tänä viikonloppuna aion itse tehdä enemmän ja kaupan karkkeja vähemmän. Tytön käytöksessä huomaa välittömästi muutoksen kun on saanut sokeria 🙁 Ja vanhemmathan siitä kerhojen ja päiväkotien sokerin syöttämisestä kärsii!

 3. Anna-Mari kirjoitti:

  Moikka Jonna!
  Itse olin vuosi sitten pari kuukautta täysin ilman kahvia. Vatsavaivojen takia kokeilin. Alkuun tuntui että on viikon nukuksissa mutta sen jälkeen en kaivannut ollenkaan. On se veikeä miten tuohon kahviin tulee jonkin sortin riippuvuus. Nykyiseltään juon myös aamukahvit ja harvemmin enää päivällä ellei jotain kyläilyjä, siellä saatan kupposen ottaa. Huomaan kyllä että vatsavaivat vähentyneet kahvin vähentämisen sekä ruokavalion rajaamisen jälkeen. Paras olisi olla kokonaan ilman kahvia mutta…se on jotenkin niin vaikeaa olevinaan 😀 Sokeria en juurikaan syö paitsi herkkupäivinä joita nykyään harvemmin, menee vähän sokerisiakin herkkuja mutta sen tuntee kyllä sitten vatsassaan, korkojen kera.

  • Jonna kirjoitti:

   En mäkään kahvin juomista kokonaan halua lopettaa. Aikamoinen riippuvuus siihen tulee, mutta yllättävän pienillä vierotusoireilla selviää kun viitsii vain kokeilla 🙂 Aamukahvi vaan on paras! En niinkään kaipaa sitä piristävää vaikutusta vaan kahvin omaa makua. Pitäisköhän kokeilla kofeiinitonta??

   Mulla sokeri tekee turvotuksen lisäksi aivan jäätävän väsymyksen seuraavalle päivälle 🙁

 4. Sannuli kirjoitti:

  Ihan kuin olisin itse tekstin kirjoittanut! Aloitin lähes totaalisen sokerittoman/vehnättömän ruokailun noin kuukausi takaperin. Aikaisemmin olen jo keväästä saakka rajoittanut kyseiset tuotteet pois arjesta, mutta viikonloppuisin on herkuteltu joskus liikaakin. Täytyy sanoa että en tiedä olenko koskaan elämässäni voinut näin hyvin omassa kehossani! Ja kyseisiä herkkuja ei tee edes yhtään mieli! Perjantaisin himoitsen raakakakkuja tai muita leivonnaisia ja niitä on ihana syödä (kohtuudella toki 😉 ) koska niistä ei tule turvostusta ja pahaa oloa. Olo on loistava ja peilikuvaankin olen jo kuukauden jälkeen hirveän paljon tyytyväisempi. En tiedä johtuuko positiivisesta tasaisesta mielestä vaiko oikeista suurista muutoksista mutta minustakin ne reiden kuhmurat ovat jo nyt kadonneet kummasti! Housut ei kiristä ja purista ja ja ja.. Voisin jatkaa ylistysvirsiä 😀 Mutta toden totta, ihanan seesteinen ja onnellinen olo omassa kropassa 🙂 Ja raakakakut on vaan niin niin hyviä!!! Suosikkina ehdottomasti sinun vadelmainen raakasuklaakakku ja huomenna kokeilen balilaista suklaakakkua! Ihanaa syksyä sinulle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen vähintäänkin huvittunut omasta käytöksestäni nykyään, ennen himoitsin pullaa ja kakkuja ja nyt haaveilen jo loppuviikosta, että saan tehdä raakakakkua 😀 Taas on yks hyvä resepti plakkarissa! Ei raakakakku, mutta muuten terveellinen ja sokeriton 😉 Mums, mums. Tänään vois tehdä senkin jo valmiiksi. Vadelmaista raakasuklaakakkua pitäis tehdä uudestaan! Se on taivaallisen hyvää…

   Mä mietin, et onko toi sellun väheneminen ihan omia höpötyksiäni mutta ilmeisesti sinäkin olet sen huomannut! Huippua 🙂
   Mukavaa syksyä sinullekin! Tässähän ollaan kuin mitkäkin omituiset onnelliset 😀

 5. Sanna kirjoitti:

  Täällä yksi, joka on vähentänyt kahvinjuontia, mutta vannoo aamukahvin nimeen. 🙂 Esim. iltavuoropäivinä kahvikupilliset jää kahteen, aamukahviin ja töissä päiväkahviin asukkaiden seurassa. Töissä juon ainoastaan kahvia vain päiväkahviaikaan. Aamuvuoropäivinä juon myös iltakahvin, mutta se pitää juoda ennen klo 20. Muutoin häviää yöunet.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen korvannut mun aamuppäivä ja iltapäivä kahvin ihan vedellä ja teellä 🙂 Tee on itse asiassa tosi hyvää kun sen saa vaan rauhassa nautiskella!

 6. marissa kirjoitti:

  Voi eiii, miten ikinä voisin olla ilman kahvia.. Se päivä kun vielä tulee eteen ja siihen pystyn, niin on maailman kirjat sekaisin. Huh, siitä tulee niin hullut kivut, että en millään voi olla ilman 😀

  Tsemppiä kamalasti! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Pikku hiljaa kun vähentää niin varmasti onnistuu 😉 Mullakin oli vähän sama ajatus alkuun koko kahvin vähentämisestä ja pelkäsin minkälaiset päänsäryt ja väsymyskohtaukset saan. Päänsärkyä ei tullut ollenkaan ja iltapäivän väsymyksetkin on nyt selätetty 🙂

 7. Hanna kirjoitti:

  Minä lopetin kahvinjuonnin, olisiko ollut toukokuussa. En ole juonut kupillistakaan, lukuunottamatta toissapäivää. Olin tässä pari päivää pienellä lomalla äitini kanssa ja tarjolla oli ainoastaan kahvikone. Olin juonut jo muutamia teekuppeja sinä päivänä, joten päätin ”repäistä” ja ottaa cappuccinon. Ei kyllä ollut erikoinen se kahvikonelitku. Olen siis juonut teetä, enkä kaipaa yhtään kahvia. Se on kuin myrkkyä jo mieleikuvissani. Mielestäni se on vähentänyt jossain määrin jännitystä, hikoilua ja yöunia myös. Mahakaan ei ota enää nokkiinsa, kuten joskus kun join kahvia tyhjään vatsaan. Väsymys ei vaivaa yhtään sen enempää kuin kahvia juodessanikaan. Minulla tämä kokeilu oli vain sellainen mielenkiinnosta tehty, koska aina joskus tuli pohdittua, että miksi juon kahvia, kun se ei useinkaan maistu minulle.

  Voin kyllä ehdottomasti vannoa teenjuonnin nimeen. Etenkin laadukkaat irtoteet ovat aivan ihania. Mielestäni myös makuaistini on parantanut.

  Vehnä, sokeri ja maitotuotteet on sitten oma lukunsa. Mä olen tosi kiinnostunut terveellisestä ruokavaliosta ja omissa leipomuksissani teen kokeiluja erilaisista kakuista, raakakakakuista yms. Etenkin raakajäätelöitä tykkään tehdä ja makuvariaatioita nousee mieleen silloin tällöin. Sitten taas syön niitä, ei niin terveellisiä, herkkuja, kun jo työn puolesta niitä tulee sekä tehtyä että syötyä. Enkä mä yleensä kieltäydy, kun niitä kylässä on tarjolla. Kotona olen huomannut kyllä enää harvemmin leipovani mitään ”normaalisti”, usein sekaan eksyy esimerkiksi ainakin kauraa, ruokosokeria tai steviaa.

  Haluaisin kyllä ehdottomasti taas suunnata terveellisemmille vesille noiden herkkujen suhteen. Täytyy varmaan esittää toiveita maailmankaikkeudelle, jotta niitä ei niin paljon edes eteen tuotaisi 😉 Eikö olisi siistiä, jos kaikki leipomukset ja herkut muuttuisi tässä maailmassa sellaisiksi, että ne ei sisältäisi mitään epämääräisiä lisäaineita ja ainoastaan kunnollisia, ravintorikkaita raaka-aineita.

  • Jonna kirjoitti:

   Mitkä on sun suosikkiteet? Mulla on myös paljon erilaisia teelaatuja kaapissa ja oon niitä jonkun verran kahvin tilalla juonutkin 🙂 Tee on tosi hyvää!

   En minäkään kylässä kieltäydy jos on tarjolla korvapuusteja ja kakkua! Yksi päivä sillon tällön ei tee pahaa kenellekään, paitsi omalle vatsalle 😀 Mutta joo, itse en ainakaan kannata mitään äärimmäistä kieltäytymistä mistään. Varsinkaan kun taustalla ei ole mitään sairautta vaan ihan oma halu kokeilla erilaisia ruokavalio vaihtoehtoja.

   Minä esitän maailmankaikkeudelle saman toivomuksen! 🙂

 8. Jonneli kirjoitti:

  Päätin itsekin parin viikon takaisen etelänreissun jälkeen alkaa välttää sokeria. Lomalla tuli aikalailla syötyä nimittäin mitä sattuu. Soimasin hieman itseäni sillä päätöksestä huolimatta olen pari kertaa olen kylläkin syönyt vähän sokeriherkkua…no, josko se nyt tästä! Paljon parempi olo todella olisi kun ei sokeria kovinkaan söisi, sen tiedän. Ja painokin varmasti vähän tulisi alas päin.

  Näytät tosi hyvältä! Tsemppiä syksyyn ja sokerittomuuteen.=)

  • Jonna kirjoitti:

   Hiljaa hyvää tulee! Itseään ei kannata rangaista tuollaisista pienistä sortumisista vaan jatkaa sen jälkeen uutta kokeilua. Mä huomasin jo reilun viikon jälkeen todella paljon positiivisia vaikutuksia omassa olossa ja kropassa eikä tätä fiilistä kyllä voita mikään! Toisaalta on todella omituista ettei enää tee mieli lauantaina syödä karkkia tai leipoa pullaa. Leipoa tänään kyllä aion, mutta vähän terveellisempiä juttuja 😉

   Kiitos paljon kommentoinnista! Mukavaa syksyä sinullekin Jonneli 🙂

 9. hansu kirjoitti:

  Ootko sairaanhoitaja? 🙂

 10. Anu Heimosalmi kirjoitti:

  Mä en koskaan ole juonut kahvia, koska se on yksinkertaisesti pahaa. Terveellistä viherjuomaa olen alkanut Tahtotilan Minnan ohjeen mukaan juomaan aamuisin tyhjään mahaan. Siihen laitan lehtikaalia, varsiselleriä (molemmat kuulemma sikaterveellisiä), avocadoa, sitruunaa, banaania ja vettä. Tulee ihan sairaan hyvä olo tuosta 🙂 vaikkei uskois, niin ei maistu pahalta. Kaikki noi tehosekoittimeen ja smoothieksi ja superjuoma on valmis! Varsiselleriä on kuulemma hyvä syödä ennen liha-ateriaa ihan sellaisenaan. Runsas proteiinin saanti happamoittaa elimistöä ja varsiselleri toimii kuulemma päinvastoin… Oon menossa itse kuuntelemaan lisää voimauttavista ja ”kaunistavista” ruuista tämän kuun lopussa ja samalla saa maistiaisia raakaleivonnaisista ja tietoa luonnonkosmetiikasta 🙂 tuota lehtikaalia ja varsiselleriä kannattaa kuulemma lisätä ruokavalioon pikkuhiljaa…ovat melko styrkaa tavaraa, ettei mene heti maha sekaisin 🙂 mä oon ainakin ihan koukussa tuohon juomaan. Suosittelen kokeilemaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en ole vielä syttynyt noille viherjuomille yhtään. Tiedän, että ne ovat terveellisiä ja niistä saa yllättävän hyvän makuisia, mutta… Pitäis vaan alkaa rohkeasti testaamaan! Mihin luennolle olet menossa?

 11. Hanna kirjoitti:

  Mä tykkään kyllä tosi monenlaisesta teestä. Myös yrttiteet on hyviä välillä vaikka eivät sisällä ollenkaan varsinaista teetä. Camomilla on ihanan rauhoittava ja kuulemma hyvä myös vatsalle. Aamuisin minulle on tullut tavaksi juoda vihreää teetä. Saatan kyllä juoda sen ekan kupin vasta töissä. Olen myös viime aikoina juonut valkoista teetä, koska se on kuulemma vielä vihreääkin terveellisempää, koska sitä on vähemmän käsitelty. Vihreää ja valkoista teetä pidän kaikkein virkistävimpinä ja juon myös välillä mateeta, joka ei ole varsinainen tee. Musta ja rooibostee ovat melkein ainoat joita juon välillä myös maustamattomina. Vihreässä teessä esimerkisi minttu on hyvä vaihtoehto. Amerikassa ollessani ostin kotiintuomisiksi granaattiomenalla maustettua vihreää teetä. Mutta valikoima on varmasti loppumaton. Olen ajatellut, että ehkä jonain päivänä voisin opetella enemmän myös noita maustamattomia juomaan.

  Nykyään olen ihan otettu, jos jossain hotelliaamiaisella tai kahvilassa on panostettu hyvään teehen, joka on kunnon aineista valmistettu ja hyvin hauduttu.

  Ja kahvin juonnin lopettamisen tarkoitin siis vaikuttavan parantavasti yöuneen, kun yllä luki varmaan vähän toisella tavalla 😉

  Sinä olet kyllä upean näköinen kuvissa, joten komppaan täysin edellistä kommenttia! Sinusta huomaa, että syöt terveellisesti ja voit hyvin ja lisäksi jaksat vielä treenatakin! Ihailtavaa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy alkaa minunkin ihan uusin silmin tutkimaan kauppojen teetarjontaa 😉

   Kiitos kivasta kommentista! Viikonloppuna en kyllä jaksanut treenata 😀 Täytyy välillä levätäkin!

 12. Iiris Sillanpää kirjoitti:

  Mä olen ollut vähä-sokerisella ruokavaliolla heinäkuusta asti. Ihan hirvittää se sokerin määrä mitä olen ennen syönyt päivän aikana: karkkia, suklaata, leivoksia, sokerisia jogurtteja ja marjakeittoja… Nyt yritän välttää valkoisen sokerin käyttöä ja lauantaisin olen sallinut itselleni sokerisen herkun, useimmiten se on max 100g suklaata 😉 Oon huomannut saman, että selluliitti on onneks vähentynyt jaloissa ja kiloja lähtenyt melkein 6 😀 Sen lisäks en himoitse lähes ollenkaan mitään sokerisia herkkuja ja on aika hyvä fiilis omassa kehossa 🙂 Raakakakkuja on ihana tehdä ja syödä kohtuudella hyvällä omalla tunnolla arkipäivinäkin. Onneks on olemassa paljon hyviä reseptejä terveellisiin herkkuihin, niin ei tarvitse kokonaan jättää herkuttelua. Silloinhan niitä repsahduksia helpoiten tulee jos kieltää itseltänsä kaiken hyvän.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuusi kiloa! Mahtava saavutus 🙂 Mulla tippu heti alussa pari kiloa, mutta nyt on paino pysynyt samoissa koko ajan. Toisaalta kroppa tiivistyy selkeästi koko ajan ja sellukin vähenee hiljalleen niin mikäs tässä 🙂 Jatketaan samalla mallilla! Sokeriton elämä on yllättävän helppoa kun vaan alkuun pääsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *