Hae
Palasia Arjestani

Ihan kauheeta.

Eilinen lepo teki tehtävänsä, samoin kunnon yöunet. Heräsin vasta yhdeksältä tänä aamuna tytön hihitykseen. Kauhean usein ei satu tämmöstä, että mä nukkusin tyttöä pidempään. Aamupäivällä käytiin mammakaverin luona leikkimässä vähän aikaa. Aika suloisia on nuo pienet ihmiset kun ne menee peräkanaa kontaten ja ihmettelevät toisiaan <3 Olin suunnitellut tälle päivälle kirppisreissua, mutta jäi toiseen päivään. Jos huomenna? Pitäis tonkia omaakin vaatekaappia ja laittaa rytkyjä ja treenivaatteita myyntiin. Jos sais aikasiks ja laittais ensin huuto.nettiin ja vasta sen jälkeen varaisi kirppispöydän.

Iltapäivällä matka kävi minnekäs muualle kuin salille! Tänään vuorossa takaolkapäät ja selkä. Selkäpuoli kaipaa rutkaasti lisää massaa ja yksityiskohtia. Ei ole vielä lähelläkään sitä mitä se on ollut parhaimpina aikoina! Töitä on tehtävä ja niitä tehdäänkin. Tylsäähän se olis treenata jos olis jo täydellinen 😉

1. Viparit kulmassa kp 5x
2. Leuat mo 4x
3. Kulmasoutu vastaotteella 3x
4. Leuat vastaotteella 4x
5. Rack-veto leveällä otteella 3x
Kahvakuulaheilautus 16kg kuulalla 100 toistoa aikaan 3:44


Leuanveto sessiot.
Helposti nousee!

Tärkeintä on puristaa perseellä ja kovasti 😀

Leukoja alkaa mennä jo kohtuullisen hyvin. Myötäotteella ekassa sarjassa omalla painolla 9 toistoa, samoin vastaotteella vaikka alla oli jo muitakin liikkeitä. Kohta saan ottaa lisäpainot messiin 😉 Noi leuat on mulla olleet aina kohtuullisen vahva laji ja oon niitä vedellytkin ihan jokusen vuoden. Mun mielestä ne on yksinkertaisesti yksi parhaista selän kehittäjistä. Tykkään muutenkin tehdä selälle melko paljon raskaita perusliikkeitä ja mahdollisimman raskailla painoilla tekniikasta kuitenkaan tinkimättä. Rack-vetoa tein parhaimman sarjan tänään 100 kilolla! Nyt täytyy olla tyytyväinen 🙂

Valmistautuu rack-vetoon.

Leveällä otteella.

Selkä suorana, ei pyöristy!

Jännitetään myös yläselkä.

Hallitusti alas.
Muistaa hengittää myös…

Loppuilta meneekin taas ruokaohjelmien, tytön kanssa leikkimisen ja venyttelyn parissa. Pakko on venytellä jos haluan huomenna nousta kivuitta sängystä 😀 Alkaa nimittäin jo nyt olla selkämuskulat (tai niiden alut) jo arkoina!

Hitsi vie, mulla on taas kauhea sisustusvimma päällä. Kevät näkyy tekevän tehtävänsä kun haluan kämppään värejä! Makkariin ja keittiöön haluan turkoosia/mintunvihreää ja olkkariin ainakin keltaista. Ellokselle laitoin pikku tilauksen menemään, kun tuli joku tarjous taas. Puoleen hintaan tilasin valkoturkoosiraidallisen maton eteiseen ja pari värikästä tyynyä olkkariin.

Tää mun leipomis ja ruuanlaitto fanaattisuus alkaa olla myös aika järkyttävää. Haluan joka päivä leipoa tai tehdä jotain uutta ruokaa. Tiedän dieetillä olevan tässä asiassa aika vahvasti näppinsä pelissä ja oon onneksi saanut leipomishimot pidettyä suht hyvin kurissa. Nyt tosin jo suunnittelen mitä voisin tehdä viikonloppuna. Tytön synttäreitä varten voisin leipoa jotain pakkaseen valmiiksi, ainakin jonkun kuivakakun. Voiko mokkapaloja pakastaa? tai suolaisia muffinsseja? Mä haaveilen myös jonkun pataruuan tekemisestä. Ihana olis kokeilla jotain kunnon slowfoodia 🙂

Eilen tyttöä syöttäessäni, tai lähinnä nakellessa sille ruokaa tarjottimelle, lueskelin samalla uusinta MeNaisia ja sieltä sattui silmään uudenlainen lihapullaresepti. Me on aina laitettu lihapulliin sipulikeittoainekset, kermaviiliä ja kananmunaa. Tässäpä reseptissä ei niitä ollutkaan 🙂

Mummon lihapullat 

400g paistijauhelihaa
1 kananmuna
1 pieni keltasipuli
Tilkka öljyä
1 1/2 dl vettä, maitoa tai kermaviiliä
1/2 lihaliemikuutio
4 rkl korppujauhoja
1/2-1 tl rouhittua mustapippuria tai maustepippuria
Suolaa

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Pane silppu pannulle öljytilkan kanssa ja kuullota pehmeäksi. Lisää vesi ja hienonnettu lihaliemikuutio. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin parin minuutin ajan. Kumoa lihaliemi-sipuliseos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää sekaan korppujauhot ja mausteet. Jätä pariksi minuutiksi turpoamaan.

Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhoon reunoihin. Liian vähän vaivatta lihapullataikina on löysää, liian kauan sekoitetusta rasva erottuu. Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoilee taikinasta lihapullia. Paista ne öljyn ja voin seoksessa pannulla keskilämmöllä tai uunissa 225-250 asteessa leivinpaperin päällä n. 30 minuuttia riippuen pullien koosta.

Mä tein noita kaksinkertaisen annoksen eikä nekään riittänee meille kuin iltaruualla plus miehelle töihin yhdelle ruualle. Minikokoista sai yhden oman pullan ja hyvin tuntui maistuvan 🙂 nämä oli kyllä niin hyviä, että pakko tehdä toistekin!

17 kommenttia

 1. Momin kirjoitti:

  Mun käy niin kateeksi kaikki ne jotka vetelee leukoja tosta noin vaan. Mä oon ehkä maailman surkein tai ainakin toisiks surkein leuanvetäjä. Jos haluan tehdä jotain sarjaa, niin pakko keventää, ei auta. Mutta sun persiillä puristus vois ehkä olla se juttu, täytyy kokeilla :D-päivi-

 2. NiiNii kirjoitti:

  Kokeiles tota mun chiliä (vähemmillä mausteilla toki jos meinaat että Mimmikin itkemättä syö;) ), mutta se se vasta ultimate slowfoodia onkin! Ja terveellistäkin vielä ;)Näytät kyllä tooosi hyvälle, silmissä tiriset koko ajan pienemmäks! Herrrrttinen! (Kateellisena muikistelen täällä!)

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Uuuu, kiitos! Täytyy tsekata ohje :)Hih, kiitos 🙂 aika pieni olo tässä alkaa jo ollakin kun kaikki vaatteet roikkuu päällä…

 3. Joan kirjoitti:

  Sulla on kyllä hyvä meininki kun tuo sun paino tolleen tippuu 🙂 Edelleenkin, tuot uskoo siihen, ettei niiden kaloreiden tartte olla niin kaameen matalalla. Mulla ei oo treenaaminen lähteny vielä ihan täysillä käyntiin, mutta mikäs hätä tässä 🙂 Noi ruokajutut aiheutti sen verta stressiä, että päätin rauhottaa tilannetta ja ottaa yhden asian kerrallaan. Tänään vihdosta viimein lääkäri soitteli tutkimustuloksia ja kaikki on munuaisten kannalta hyvin! \o/ Ehdin hölmönä ehkä jo hieman pelätä että miten ne mahto mennä. Lisäks sain selvitettyä, että mulle sopiva proteiinimäärä on 1-1,5g/painokilo tyylillä ”mitä vähemmän proteiinia sen parempi”, sillä mitä enemmän sen enemmän munuaiset rasittuu… Että tolta pohjalta nyt oon lähteny funtsiin vähän uudenlaista elämäntapaa! 🙂 Saas nähdä mitä tuo tullessaan! 🙂 Huomena ois suunnitelmissa käydä ekaa kertaa tällä viikolla salilla tai sitten vaihtoehtosesti steppitunnilla. Hikoilu vois tehdä kyl hyvää!Hyvän näkösiä pullia! Vois joskus paistaa tolleen uunissa, ois helpompaa ku pannutus ja tulis vähemmän rasvaakin 🙂 Koska pakkohan ne on voissa paistaa jos pannulla tekee 😀 Kyl mokkapalat voi tehdä kans pakkaseen! 🙂 Ne onkin muuten aikas parhaita herkkuja. Mulla oli kans hetken aikaa leipomishimot mutta kun kaikista herkuista tuli tavallaan sallittuja niin nuo himot katos sen siliän tien 😀 Sunnuntaina tein kyl lettuja jotka maistu! 🙂 Ja tänään mies osti maalaispatonkia josta heräs sämpyläkipinä, mutta sain sen sammuun ainakin toistaiseksi 😀 Saas nähdä kun tulee viikonloppu :DKivaa viikkoo Jonnalle!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ai niin kun sulla on se munuaisjuttu 🙁 sun kannattaa tosiaan olla aika tarkkana protskun kanssa ettei rasitu munuaiset liikaa! Ja vettä riittävästi 🙂 älä ressaa treenaamisen kanssa, pikku hiljaa taas alottelet ja kiristät tahtia jos siltä tuntuu. Pääasiahan on säilyttää ilo ja muelenkiinto liikkumisessa!Me tehdään aina pullat uunissa koska pannulla ne tosiaan on pakko paistaa voissa :DOikein muksaa viikkoa sullekin!Me tehd

 4. Lindapien kirjoitti:

  Nam lihapullia ja tietty nam mitä treeniä!! :DMeikä pääsee kans pian harjottelee leuanvetoo.. ei malta oottaa.. 😀

 5. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Kerrashan loistavvaa Jonna!! <3 Homma mennee just eikä melekein niinku pittää! Kroppa timmistyy, iman että paino tippuu hulluna, ja treenit paranee! TSEMPPISTÄ!! <3

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos Kerttu <3 tänään oli kyllä taas paino tullut rytinällä alas mut huomenna syödäänkin vähän extraa 😉 can't wait!

 6. Laura kirjoitti:

  Hassua, mää en oo ku ehkä kerran tehny sillä sipulikeittopussilla! Ihana toi leuanvetokuva 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Niinpä, mistä lie meille tullut se resepti? Suurin osa tekee vissiin korppujauhoihin ja niin mekin tästä lähtien 🙂

 7. Anu kirjoitti:

  Sähän saat hirmuisesti tahkottua leikoja! VAU! Mulla taas leukojenveto on selkeästi heikompi esim. maveen, jossa saa sitten jaloista apua.. Pitää ruveta harrastamaan, selkä sulla nimittäin on minun silmään oikein bueno ;)Ja nimenomaan, tekemiselle iso peukku täältä, homma toimii kuin junan vessa! 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Eikä olla vielä ees enareissa 😉 mulla noi on sujuneet jostain syystä aina suht helposti. Ei muuta kuin tekemään vaan, sillä ne tulokset nousee! Ite en nää selässä kuin kehitettävää joka suunnalla 🙁 ei olla vielä läheskään siinä lihasmassassa selän osalta missä olin ennen raskautta mut treeni kerrallaan 😉 kyllä se sieltä tulee kun jaksaa jumpata!

 8. Anonymous kirjoitti:

  Ite oon ainakin pakastanut mokkapaloja ja on oikein hyviä pakastamisenkin jälkeen!Sun blogis on huippu ja tosiaan sun kehitystä on kiva seurata ja kiva kun kirjoittelet myös muistakin jutuista kun pelkistä treeneistä 🙂 vaikka salihommelitkin kiinnostaa :)Jatka samaan malliin!!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hei kiitos, tosi hyvä tietää niin voin tehdä pakkaseen valmiiksi!Tosi kiva jos tykkäät, jatketaan siis samaan malliin 🙂 reenataan kovaa ja höpistään välissä muutakin! Ja postaustoiveita saa esittää 😉

 9. Satu kirjoitti:

  Tein eilen tolla ohjeella bullia. Omsnoms, hyviä oli! Kiitti ohjeesta =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *