Hae
Palasia Arjestani

Tavoitteena poistaa 1000 tavaraa kotoa

tavoitteena poistaa 1000 tavaraa kotoa

Meillä on tulossa vuoden päästä iso remontti, joten tänä vuonna on tavoitteena poistaa 1000 tavaraa kotoa. Kuulostaa heti alkuunsa paljolta, mutta luulenpa, että tavoitteeseen päästään melko helposti. Varmasti pelkästään varastosta löytyy tuo määrä, mutta ennen kuin mennään sinne asti, on myös kodista saatavaa tavaraa ulos. Viime vuonna laitoin kiertoon 632 ylös kirjattua tavaraa, mutta aika paljon jätin myös kirjaamatta. Tällainen listojen ja numeroiden ystävä kun olen, hävitettyjen tavaroiden ylös kirjaaminen on mulle vain hauskaa! Instagramin (@jonna_musakka) kohokohdista löydät tarkempaa raporttia hävitetyistä tavaroista 🙂

Unelmana ammattijärjestäjän opinnot

Olen seurannut paljon instagramissa mm. Laura Holmströmiä sekä tavaravalmentaja Sannaa, jotka molemmat ovat ammattijärjestäjiä. Olen itsekin haaveillut ammattijärjestäjän opinnoista, mutta tähän mennessä esteenä on ollut raha, mikäs muukaan. Minusta on ihanaa koluta nurkkia ja laatikoita ja yrittää keksiä asioille parempia ja fiksumpia säilytysjärjestelmiä. Vielä parempi, jos tavaraa saa vähennettyä niin paljon, että säilytysjärjestelmistäkin voi luopua. Näin kävi meidän eteisen senkille sekä suurelle tv-tasolle syksyllä. Halusin niistä eroon, mutta en oikein silloin jaksanut alkaa tyhjentämään niitä. Niinpä laitoin huonekalut vain myyntiin ja ostajan ilmaantuessa oli vähän pakko alkaa tyhjentämään ne 😀 Tehokas, mutta brutaali keino saada hommat pyörimään!

tavoitteena poistaa 1000 tavaraa kotoa

poistetut tavarat nro 13-30: läjä koiran raatelemia leluja.

tavoitteena poistaa 1000 tavaraa kotoa

Tein tyttären huoneeseen syksyllä ison hyökkäyksen ja sieltä laitettiin tavaraa kiertoon monta säkillistä. Nyt olisi aika tehdä vielä uusi kierros ja poistaa sieltä mm. suuri peili ja pieneksi menneet vaatteet. Myös oman vaatekaappini aion käydä jälleen läpi, samoin vaatehuoneen ja laittaa kylmästi kaiken kiertoon mitä ei ole hetkeen käytetty. Olen ollut tässä pari päivää flunssan kourissa (ei ole koronaa, testattu on) ja olen vain haaveillut tyhjennysprojektista. Haetutin miehellä monta kassillista tavaraa varastosta, jotka aion alkaa käymään läpi. Osan laitan myyntiin ja osan suoraan kirppiskassiin. Minulla on tapana laittaa kaikki myyntiin lataamani asiat kestokassiin ja kun kassi/kassit ovat täynnä, vien kaiken myymättä jääneen suoraan SPR:lle sen enempää miettimättä onko niissä kallista vai halpaa tavaraa. Viimeksi kasseissa oli mm. hyväkuntoisia sporttivaatteita, käyttämättömiä lastenvaatteita sekä iittalan astioita. Mitkään näistä eivät kelvanneet kellekään edes muutamalla eurolla. Niinpä brutaalisti vain eteenpäin enkä ole hetkeäkään tavaroita kaivannut! Tällä systeemillä lähden tavoittelemaan 1000 tavaran rajapyykkiä.

tavarat ovat vain tavaroita

Olen aika hyvin oppinut jo käsittelemään tavaroita ilman tunteita, sillä ne ovat vain tavaroita. Elämässä on niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin tavarat, joita ihmiset haalivat minkä ehtivät. Kyllä meilläkin edelleen tavaroita riittää, mutta haluan jättää kotiin vain ne tavarat, joita oikeasti rakastan ja joilla on käyttöä ja tunnearvoa. Tunnearvolliset tavarat ovat aika vähissä ja ne käsittävät lähinnä sellaiset, jotka joku läheinen on minulle tehnyt tai joihin olen säästänyt pitkään saadakseni ne. Muilla tavaroilla ei ole merkitystä ja ne joutavatkin lähteä 🙂

Mulla on tavoitteena poistaa 1000 tavaraa kotoa, onko sulla samanlaisia tavoitteita tälle vuodelle?

Edellinen postaus: uusia vanhoja tavoitteita vuodelle 2021

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *