Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti

Processed with VSCO with a6 preset

En ole kauheasti kokkaillut aasialaista ruokaa tai oikeastaan mitään sen tyyppistäkään. Kaikissa ohjeissa on ollut jotain aivan outoja ainesosia ja reseptit on jääneet kokeilematta. Mulla on itseasiassa kirjahyllyssä useampi aasialainen keittokirja, jotka on täysin koskemattomia. Nämä aasialaiset lihapullat oli niin helppoja tehdä, että ehkä uskaltaudun vielä avaamaan ne keittokirjatkin joku päivä…

Tämä resepti on peräisin Anton & Antonin ruokakassista ja mielestäni tämä oli kaikista kolmesta kokeilemastani reseptistä ehdottomasti paras! Nämä lihapullat on jotain järjettömän hyvää ja sopii erinomaisesti haalean nuudelisalaatin kaveriksi.

Aasialaiset lihapullat

 • 2 rkl korppujauhoja
 • 0,5 dl vettä
 • 1 kananmuna
 • noin 250g luomu jauhelihaa
 • 1/2 keltainen sipuli
 • 1 rkl hienoraastettua inkivääriä
 • 1/2 punainen chili
 • 2 rkl soijaa
 • suolaa, pippuria

Nuudelisalaatti 

 • 150 g täysjyvänuudelia
 • 1/2 punainen luomupaprika
 • 100g lehtipinaattia
 • limetin mehu
 • 2 rkl seesaminsiemensekoitusta ( kuorimaton valkoinen seesaminsiemen, kurpitsansiemen, musta seesaminsiemen)
 • 1 rkl seesamiöljyä (ei pakollinen)
 • 1 ruukku korianteria

Sekoita korppujauhot veteen syvässä kulhossa. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Lisää kananmuna ja jauheliha, sekoita. Kuori ja raasta joukkoon puolikas sipuli ja lisää 1 rkl inkivääriraastetta.

Poista siemenet ja hienonna chili. Lisää puolet lihataikinaan (säästä loput salaattiin). Lisää vielä 2 rkl soijaa sekä suola ja pippuri. Pyöritä lihapullat valmiiksi esim. lautaselle.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista siemenet ja ja suikaloi paprika. Sekoita nuudelit paprikan ja pestyn pinaatit kanssa lämpimässä paistinpannussa tilkassa öljyä. Mausta soijalla, inkiväärillä, chilillä ja limetin mehulla. Mausta vielä seesamiöljyllä, jos sinulla sattuu sitä kaapissa olemaan.

Paahda seesaminsiemensekoitusta kuivassa kuumassa paistinpannussa. Jäähdytä ja lisää nuudeleiden joukkoon.

Paista lihapullat öljyssä paistinpannulla kypsiksi. Muista käännellä paiston aikana. Tarjoile lihapullat nuudelisalaatin kera. Koristele korianterilla!

3 kommenttia

 1. Priitta kirjoitti:

  Päätin jo kuvan nähdessäni, että tätä täytyy testata, sikäli mikäli se ei sisällä korianteria, joka jostain syystä on ihan no-no meidän perheessä. No olihan se siellä, kuten usein on itämaisissa resepteissä, mutta testaan silti. Näytti niin kivalta! Ja ennen kaikkea tervetullutta vaihtelua peruslihapulliin.

  • Jonna kirjoitti:

   Heips!

   Sä voit jättää ihan hyvin korianterin pois, sitähän laitetaan vain salaatin päälle eli ei ole mikään pakollinen. Itsekin laitoin vain ekalla aterialla sitä salaattiin, mutta tokalla jätin pois 😉 Mäkään en nimittäin ole korianterin suurin fani..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *