Hae
Palasia Arjestani

Balansissa.

Helou ja mukavaa ystävänpäivää kaikille! Mitäs teidän ystävänpäivään on kuulunut? Saitteko kukkia ja lahjoja vai valmistitteko ystävänpäivä illallista? Eipä näkynyt kukkia tällä suunnalla, mut mä pistin leipoen yllättäen 😀 Multa evättiin kokonaan tältä päivältä kotitreenit, vaikka olin suunnittelut jo hyvät treenit valmiiksi. Paino on tullut tän viikon aikana rakettina alas ja nyt on hyvä aika vähän himmata treeneissä. Ylimääräinen lepo ei tee koskaan huonoa. Ens viikolla (tai jo lauantaina) sit jotain kotijumpaa tiedossa. Päätin vähän tasapainottaa hommaa ja leipasin reippaana tyttönä ystävänpäiväleivoksia! Miehen vaarilla oli tänään vielä 89-vuotis syntymäpäivät ja minusta tuollaiset leivokset oli aika hyvä lahja. Ainakin vaari tykkäsi 🙂 Lahjojen osto kun oli kielletty.

Eilenkin poikettiin vähän ruokavaliosta. Söin jokaisella päivän aterialla extrana kookosöljyä. Ai että se on hyvää! Lusikalla vaan suoraan suuhun ja pieni odotus, että se alkaa sulaa kielelle 🙂

Aamupäivällä käytiin taas mimmin kanssa kävelyllä ja arvatkaa mitä me nähtiin? Jumankekka, Vantaajoessa uiskenteli varmaan 40 sorsaa! Enpä muista että olisin ennen helmikuussa sorsia nähnyt.

Siellä ne molskutti.

Ja ihan tyytyväisen oloisia olivat. Kyllä mä olisin jonnekin lämpimään jäänyt!

Eilen salilla vuorossa rinta ja olkapäät. Voinen taas kehua, että voima oli kanssani. Ja pumppi! Ja huipputuntuma! Kaikki mahdollinen 🙂 Ihan suoria sarjoja paukuttelin ja painojakin sai taas vähän lisäillä. Tyttö sen kuin laihtuu ja kuihtuu, mut voimatasot kasvaa. Ei paha?!

Vähän sinisissä olin liikenteessä, tyylimoka!?
Pikku poset ennen treeniä parantaa pumppia 😀
1. Alaviistopenkki kp 5x
2. Pystypunnerrus kp seisten 2x
3. Niskantakaa punnerrus tangolla 3x
4. Sivuviparit taljassa käsi kerrallaan 3x
5. Pystysoutu maaten taljassa tangolla 2x
6. Pystysoutu seisten taljassa kolmiokahvalla 2x
7. Sivuviparit kp 2x (yli 20 toiston sarjoja)
Loppuun 15 minuutin intervalli crossarilla

Katselin treenivihkoa ja viime viikolla olin alaviistopenkkiä tehnyt kaksi sarjaa 20 kilon käsipainoilla. Siis kaksi sarjaa olin niillä jaksanut tehdä. Nyt tein neljä sarjaa 22,5 kilosilla! Luulin tehneeni noilla jo viime viikolla, mutta treenivihko ei valehtele 🙂 Kaikissa liikkeissä tuli tosiaan joko enemmän toistoja tai sain lisäillä painoja. Pystysoutua otin kahdella eri tekniikalla. Ensin maaten taljassa ja sitten seisten erilaisella kahvalla.

Pystysoutu maaten taljassa tangolla.

Kunnon rutistus olkapäillä yläasennossa.

Älä laske käsiä ihan suoraksi.

Ylhäällä muutaman sekunnin pysäytys ja puristus.

Sama takaapäin kuvattuna.

Hyvin tuntuu!

 Viime Gazozin reissulla ostin itselleni uuden treenitopin. Olin vielä tilannut sen liikkeelle valmiiksi, että varmasti sen saisin. Menin sovituskoppiin ja se oli todella tiukka! Jostakin syystä olin keksinyt ottaa S koon. Vedin eilen samaisen topin niskaan eikä näyttänyt enää yhtään pahalta 🙂

Tämmöttiis musta, jossa teksti edessä.
Ei ollunna kallis, muistaakseni 29,90e.

Vielä vähän aikaa nettikaupasta saat 10% alennusta koodilla  jonna. Paidan tietoihin tästä

 Ei ollut pukkarissa muita niin pistin itselaukaisijan taas laulamaan ja heitin parit perusposet.

Olkapäälinjaan tarvitaan kovasti massaa lisää.

Eikä tuota selkäpuoltakaan huomiotta voi jättää 🙂

 Tänä aamuna vaaka näytti vaikka ja mitä! Ei ole enää paljon matkaa raskautta edeltävään painoon 🙂

Päivämaha.

Jotta ei olisi pelkkää fitnesstä ja treenieuforiaa koko postaus täynnä niin tässä teille tänään tekemieni ystispäivä leivosten ohje! Ohjeen löysin Pirkka-lehdestä.

Ystävänpäivä leivokset
15 palaa

Pohja:
200g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
2 ps (á 200g) vadelmia (pakaste)

Täyte ja kuorrutus
n. 2 dl vadelmahilloa
2 rs (á 180g) appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 prk maitorahkaa (250g)

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja jäähtynyt rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ennen kuin avaat vadelmapussit, murskaa jäisiä vadelmia pienemmiksi kämmenen alla pöytää vasten. Ripottele jäiset vadelmat taikinan päälle. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt levu puoliksi. Levitä toisen puolikkaan päälle noin 1 dl vadelmahilloa ohueksi kerrokseksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon maitorahka. Levitä puolet tuorejuustotäytteesta varovasti vadelmahillon päälle. Nosta toinen pohjalevyn puolikas nurin perin täytteen päälle. Näin saat leivoksiin sileän pinnan. Levitä loput täytteestä tasaisesti leivosten pintaan.

Leikkaa leivoslevyn ulkoreunat suoriksi ja paloittele 15 osaan. Voit puhdistaa veitsen välillä, niin leivosten pinta pysyy kauniina. Lusikoi vadelmahilloa pakastepussiin. Leikkaa pussin kulma auki ja koristele leivokset pursottamalla niiden pintaan pienet sydämet.

Hahaa, vasta pakkausvaiheessa muistin ottaa kuvan!

Sain itsekin luvan maistaa yhden ja voin sanoa, että hyvää oli! Voisi tehdä toistekin 🙂

11 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Ihania leivoksia !

 2. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Ei PAHA EI, hommahan toimii!! Just nuin se pitää mennäkki, kyllä dietilä voi kehittyä kun sen oikein suunnittelee, hienua Jonaseni!! Mutt, mutta, eikö kantsis kaloreitanostaa nyt, hiilua lisätä siis? 😉

 3. NiiNii kirjoitti:

  Herttinen kunnäyttää hyvältä: naenen ja leipomukset :)))

 4. Laura kirjoitti:

  Siellä taas kelmun kanssa heilutaan :DSanoinko jo, että haastoin sut mun blogissa, käy kurkkaan?! Mielestäni kirjotin sen jo johonkin, mutta en löydä enää.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   😀 pakkohan se on ees kerran päivässä kelmuttaa niin säilyy tatsi siinäkin hommassa!Joo, kyllä se tuolla viime su tai ma postauksen kommenteissa on se sun haaste. Yritän muistaa 😀

 5. Senja kirjoitti:

  nam mikä herkku! tänään täälläkin pullapäivä 🙂 ystävänpäivä ja laskiainen siirtyi molemmat tälle päivälle: tiedossa sydänlaskiaispullia haha 😀 en sitten tiiä vielä tarkkaan miten aion toteuttaa.. lueskelin tätä blogia tässä aamukahvin kanssa ja oi vitsi miten kiva=)

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Ei se ulkonäkö vaan maku 😉 tee pulla minkä päällä on semmonen sydän, samanlainen kuin tähtipullissa mut tähden paikalla sydän. En kyl tiedä millä ne tehdään…Täällä kans leivontahommissa! Kakkupohjan laitoin just uuniin 🙂 menee kylläkin pakkaseen suoraan mut kuitenkin.Heiiii, kiva jos tykkäät! Lämmittää kovasti mieltä <3

 7. Joan kirjoitti:

  Hei ihan superhyvä tuo piirakkaleivos-ohje! Mullon viime kesältä vielä raparperia pakkasessa, niin niistähän vois väsätä tollasia! Jotenkin se raparperipiirakka, vaikka hyvää onkin, on aika tuttu juttu jo 🙂 Toi ois vaihtelua! Nättejäkin ovat! Otanpa ohjeen talteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.