Hae
Palasia Arjestani

Testipäivä!

Nyt huomaan selkeästi deload-viikon positiiviset vaikutukset. Mulla on yleensä kovien treenien jälkeen lihakset ihan hakatun oloiset parin päivän ajan, mutta nyt voin rehellisesti sanoa että kroppa tuntuu palautuneelta, samoin mieli. Mä huomaan aina kevyen viikon tarpeen siitä ettei tee edes mieli lähteä treeneihin. Koko ajan väsyttää, nälän tunne häviää eikä kiinnosta treenata ollenkaan. Nyt oon taas syönyt hyvin, levännyt ja intoa täynnä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deload-viikon vika treeni oli viime perjantaina ja meillä oli testipäivä. Testipäivät on aina hauskoja, vähän erilaista treeniä kuin normaalisti tehdään. Lajeina meillä oli tällä kertaa esteratajuoksu, max korkeushyppy boksille, vauhditon pituushyppy ja roikunta. Itse tein noiden päälle vielä max leuat vastaotteella. Mä oon aina ollut todella huono kaikenlaisissa vauhdittomissa pituus- ja korkeushypyissä. Omat tulokseni tältä testipäivältä:

 • max korkeushyppy boksille: 78cm (huononi viime kerrasta melkein 5cm…)
 • vauhditon pituushyppy 185 (parani viime kerrasta 14 cm)
 • esteratajuoksu 7:09 sek (tätä meillä ei ole ennen ollut)
 • roikunta 2:01 min (30 sek parempi kuin viimeksi)
 • vastaoteleuat 11 kpl putkeen (sama kuin viimeksi)

En ymmärrä mitä tapahtui noiden boksihyppyjen kanssa. Sain kunnon nuppilukon melkein heti alussa eikä kroppa vaan totellut vaikka kuinka yritin. Jäi vähän harmittamaan, koska edelliskerralla hyppäsin 82,5 cm. Esteratajuoksussa piti juoste n. 4×4 m neliön muotoinen rata, josta ensimmäinen pätkä etuperin, seuraava sivuttain, kolmas takaperin ja viimeinen taas etuperin. Ehdittiin vetää tuo rata viisi kertaa per lärvi ja paransin aikaani joka kerta. Roikunnassa vedin puoli minuuttia kauemmin kuin viimeksi, mutta leukojen vetäminen heti roikunnan perään ei ollut ehkä maailman paras idea ja tuloksena sama 11 leukaa kuin viimeksi. Voi sitä kivun määrää forkuissa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERANyt uuden 6 viikon treenijakson alkaessa voimaliikkeinä tulee olemaan shoulder press, maastaveto ja takakyykky. Kävin nuo shoulder pressit ja maanantain wodin tekemässä jo sunnuntaina kun eilen olin iltavuorossa enkä siksi päässyt treeneihin. Mun viime kesäinen shoulder pressin ykkösmaksimi on 40kg ja sen mukaan lähdin tekemään 3×5 toiston sarjoja (prosentit 65, 75, 85). Aika passelit painot sattui, koska vika setti oli jo aika tiukka. Tää liike on aina vähän semmonen, että kehitys siinä on kiven takana… Wodissa tehtiin minuutin aikana push press x 5 ja loppu minuutti burpee boxihyppyjä. Tätä rallia 10 minuuttia. Push pressit oli kevyitä (rx 30kg), mutta kyllähän noi burpeet pistää aina sykkeet taivaisiin boksihypyistä puhumattakaan 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATuntuu kuin peruskunto olis aavistuksen verran taas parantunut enkä hengästy ihan niin nopeasti. Odotan innolla kesää kun alkaa juoksutreenit ja kuolen sinne joka kerta. Juoksu vaan ei ole mun juttu vaikka kuinka haluaisin 🙁 Tänään pitkästä aikaa takakyykkyä ja ohjelmassa myös Bring Sally up. Onko tuttu setti teille? Täytyykin etsiä jostain viime kerran tulossa, koska todellakin laitan rx painot eli 40kg ja yritän päästä pidemmälle kuin viimeksi!

http://youtu.be/SS4Go8m8rxg

6 kommenttia

 1. Annika kirjoitti:

  Toi Bring Sally Up on liiankin tuttu, aivan kauhea juttu!! Enkä ikinä jaksaisi 40 kilolla..Nyt kun meille tänne Vaasaankin tulee kunnon boxi, odotan tota ohjelmointia, deload- viikkoja jne. Käy mielellään tutustumassa CrossfitSixtyFive100-kotisivuihin

  • Jonna kirjoitti:

   No mä otin ja latasin tankoon sen 40kg 😀 Meni huomattavasti paremmin kuin viimeksi, ehkä kolme downia jäi välistä tekemättä kun viimeks tippumaan tanko selästä jo puolessa välissä. On jalat aika hapoilla ja kipeet nyt!

   Mä käyn tsekkaamassa uuden boksin sivut 🙂

 2. Annika kirjoitti:

  wau, onnittelut!! Voin kuvitella miltä jaloista tuntuu tänään-ja varsinkin huomenna..yäk! 🙂 Aivan mahtavaa kun huomaa että edistyy!

  • Jonna kirjoitti:

   Heti kun pääsee säännöllisesti treenaamaan niin kehitys on tasaista. Mulla oli koko viime vuosi todella surkeaa aikaa, sairastelin todella paljon. Välillä mietin et mitenkähän pitkällä olisin treenaamisessa ja voimatasoissa jos olisin pysynyt terveenä… no turhapa niitä on miettiä kun menneisyyttä ei voi muuttaa!

 3. Jonna85 kirjoitti:

  Nyt on tää tyttö käynyt 2/3 onramp-kurssista Tikkurilassa, ja huh että paikat kipeenä.. 😀 On tuo Crossfit kyllä niin oma maailmansa ja huomasin heti että paljon tarvii harjoitusta varmasti että saa liikkeet kuntoon yms. Nyt jo muutamat opetellut jutut täyttä hepreaa, ja teen ne ihan miten sattuu, mutta eiköhän ne ajan kanssa hioudu kuntoon. Jänskättää vaan miten uskallan/kehtaan hyppää normaalille tunnille mukaan, kun en osaa mitää tai tunne salietikettiä yms kunnolla.. 🙂

  Mutta täytyy sanoa että just niin huippua ja rankkaa ollut kuin odotinkin.. <3

  • Jonna kirjoitti:

   Voin luvata että ekan kuukauden oot kuin jyrän alle jäänyt ja senkin jälkeen vähintään puoliks 😀

   Hei, kysyä saa jos joku termi tms askarruttaa! Ei oo niin vakavaa vaikkei kaikkea heti tiedä tai osaa. Kaiken oppii ajallaan!

   Älä lähde kilpailemaan wodeissa ajan kanssa vaan panosta tekniikkaan ja opettele ne kunnolla. Sit kun tekniikka tuntuu olevan hallussa niin lisäät vauhtia. Näin säästyt loukkaantumisilta ja turhautumiselta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *