Juhlatarjottavia part II: suklaamoussekakku
Tämä kakku on ehdottomasti siskoni bravuuri. Monta kertaa olen meinannut kirjoittaa moussekakun reseptin ylös, mutta nyt vasta sain aikaiseksi 🙂
Suklaamoussekakku
Pohja:
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1/2 dl voisulaa
Moussetäyte:
- 1 levy tummaa suklaata
- 1/2 dl vahvaa kahvia
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 3 liivatetta
- 4 dl kuohukermaa
Pingota leivinpaperia 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Lisää viimeisenä voisula. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja keitä vahva kahvi valmiiksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi.
Sekoita sulatettua suklaa vaahdotetun kerman joukkoon. Lisää rikotut keltuaiset sekaan, sekoita. Kääntele valkuaisvaahto kerma-suklaaseokseen. Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja lisää kahvi-liivateseos vähitellen muiden ainesten joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää täyte jäähtyneen pohjan päälle ja hyydytä kakkua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele esim. raastetulla suklaalla!