Helppoa arkiruokaa: lammasmakkara, kuullotettu varhaiskaali, paahdetut perunat ja voipapusalaatti
Että mä tykkään kokkailla Anton & Antonin arkikassin ruokia! Tämäkin ateria oli sellainen etten varmasti koskaan olisi tätä tehnyt ilman valmiita raaka-aineita ja ohjeita. Ruuassa oli useita aineksia, joita en ole koskaan käyttänyt, mutta esimerkiksi varhaiskaali oli täysi kymppi! Ja miten helppo valmistaa?! Mausteinen lammasmakkara sopii todella hyvin vähemmän mausteisten lisukkeiden kaveriksi ja voipapusalaatti tuo annokseen lisää suutuntumaa ja makua. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan, oli hyvää!
Ainekset
- 1 varhaiskaalin pää
- 2 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa & pippuria
- 1 pkt Westcharkin lammasmakkaraa
- 600g perunaa
- oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua timjamia
- suolaa & pippuria
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pese ja lohko perunat. Laita lohkot voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Paahda perunoita uunissa noin 30 minuuttia.
Voipapusalaatti
- 1 prk voipapuja
- Puolikas punasipuli hienonnettuna
- 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
- balsamiviinietikkaa
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Huuhdo pavut ja sekoita sipulin ja persiljan kanssa kulhossa. Mausta balsamiviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Valmista kuullotettu varhaiskaali seuraavasti. Suikaloi kaali ja kuullota voissa ja öljyssä paistinpannussa kunnes kaali pehmenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista lopuksi lammasmakkara paistinpannulla ja tarjoile se yhdessä kaalin, perunoiden ja voipapusalaatin kanssa. Lisää halutessasi nokare sinappia!
Tästä ateriavinkistä nappasin kopin tai oikeastaan screenshotin 😉
Jes, kiva! Kerro sit mitä tykkäsit jos innostut kokeilemaan 🙂