Hae
Palasia Arjestani

I

Mulla oli nuorempana todella huono itsetunto. Olin vähän pyöreä ja sain helposti näppylöitä kasvoihin. Liikuin sellaisissa porukoissa, jossa oli paljon kundeja sain aika usein kuulla pyöreydestäni ja kyllähän se sattui. En muista olinko silloin vielä edes täysi-ikäinen, mutta muistan että kaikki nuo kommentit sattuivat ja ajattelin jatkuvasti miksi olen näin ällöttävä. Miksi mulle tulee näppylöitä ja miksi just mä olen tällainen löllerö. Vatvoin ulkonäköäni koko ajan.

04072014 2014-07-03 004

Sitten muutin suurempaan kaupunkiin, tutustuin uusiin ihmisiin ja aloin käydä salilla. Kroppa alkoi muuttua pikku hiljaa, mutta tunsin edelleen itseni rumaksi. Ei siinä paljon auta vaikka joku toinen kehuisi kauniiksi jos oman päänsä sisällä on ruma, lihava ja ällöttävä. Itsetunto alkoi parantua vasta kun tapasin nykyisen mieheni, jonka avulla ruokailuihin ja treenaamiseen tuli jotain järkeä. Bilettäminen ja typeryydet jäi kokonaan pois ja aloin miettiä mitä oikeasti haluaisin elämältäni. Aloin aikuistua. Kisadieeteillä näin että mullahan on ihan kivan näköinen kroppa siellä kaiken alla, mutta fitnesslajit ei aina ehkä ole ihan paras valinta ihmiselle, jolla on jo muutenkin ongelmia minäkuvan kanssa. Kirjoitin kisadiettieni aikana jo tätä blogia ja vaikka mua ei enää haukuttu plösöksi niin kuvaan astuivat erilaiset haukkumiset, jotka nekin nakertaa itsetuntoa aika lailla.

IMG_20140629_164617

Opin jollain ihmeen tavalla ohittamaan kaikki ikävät kommentit ja keskityin vain omaan tekemiseen. Samoihin aikoihin valmistuin myös koulusta ammattiini ja huomasin olevani siinä todella hyvä. Kannustankin kaikkia ihmisiä hakeutumaan sellaisten asioiden pariin, jotka oikeasti kiinnostavat, sanoivat muut mitä tahansa. Se tunne, kun ymmärrät olevasi jossain hyvä, parantaa itsetuntoa huimasti! Elämässä täytyy tehdä asioita joista nauttii itsensä, ei muiden, vuoksi. Ihan sama mitä muut sun tekemisistä tai harrastuksista ajattelee, tee just sitä mistä itse saat hyvä fiiliksen ja onnen tunteen!

Totta kai on edelleen päiviä jolloin ulkonäkö ei miellytä tai miettii että mitähän toikin kommentillaan tarkoitti. Musta on ollut jotenkin niin outoa huomata että siitä parikymppisestä hämmentyneestä tytöstä on kasvanut näinkin fiksu ja hyvän itsetunnon omaava nainen kuin minä. Uskallan sanoa, että mähän olen varsin hyvä näin ja rakastan itseäni juuri tällaisena kuin olen. Lapsen saaminen on opettanut sen, että täytyy elää tässä hetkessä ja heittää kaikki epäoleellinen romukoppaan. Meillä kaikilla on vain yksi elämä eikä sitä kannata käyttää itsensä vihaamiseen!

Kuva: aller media Oy.

Kuva: aller media Oy.

Mun piti tänään kirjoittaa ihan erilainen postaus kuin tämä, mutta joskus täytyy mennä ajatuksen virran mukana. Töihin tullessa kävelin peilin ohi ja hämmästyin kun näin itseni siitä. Kappas, mullahan on varsin mukavan näköinen runko ja mitä mun jaloille on tapahtunut! Looks nice 😉 Muistakaa kiinnittää huomiota päivittäin asioihin joista itsessänne pidätte!

20140729_072249

Mistä sä tykkäät itsessäsi?

39 kommenttia

 1. mimosa kirjoitti:

  Jonna, näytät niin onnelliselta ja tasapainoiselta = kaunis!

  Itsessäni tykkään vahvoista olkapäistäni 🙂

 2. t kirjoitti:

  Ihana postaus! Itelle varsin ajankohtainen myös, kun olen toipumassa syömishäiriöstä. Jokaisen pitäis muistaa olevansa hyvä jossain ja kehittää omaa itsetuntoaan. Mua on helpottanut kun oon löytänyt itelle oikeen harrastuksen, jonka myötä yläkroppa on leventynyt ja olkapäihin tullyt jerkkua, itsetunto kasvaa kohisten kun kroppa ja taidot kehittyy! Tykkään erityisen paljon kun oon nykyään kykeneväinen tekemään kropallani kaikkea, kuten seisomaan päälläni :D.

  Koin itse saman ”kävelin peilin ohi” -hetken tänään itkiessäni eteisen lattialla ja siinä nyyhkyttäessäni tajusin että mähän oon yllättävän nätti jopa itkiessäni, oli pakko purskahtaa nauruun.

  • Jonna kirjoitti:

   Mahtavaa että olet toipumaan päin <3 Naisilla itsetuntoon vaikuttaa paljon se minkälaisena itsensä ja oman kroppansa näkee. TOdella hienoa kuulla, että olet löytänyt sinulle sopivan harrastuksen jossa kehityt koko ajan 🙂 Ihana sinä!

 3. Jaanaba kirjoitti:

  Ihmismieli on kyllä ihmeellinen arvioidessaan ja nimenomaan aliarvioidessaan omaa ulkoista olemustansa.

  Seurailen ja kattelen mielelläni ihmisiä vaikka kadulla kävellessä ja nykyään kiinnitän huomiota ihmisten kauneuteen, mun mielestä jokainen ihminen on kaunis. Koskaan ei tuu mieleen, että onpas ruma ja epämiellyttävä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä rakastan myös seurailla ihmisiä kaupungilla. On jännää miettiä mistä joku ihminen on tulossa, minne menossa, mitä hän tekee työkseen.. Moni kulkee kaduilla pää kumarassa ja ikäänkuin anteeksi pyydelleen olemassa oloaan vaikka olisi kuinka kaunis ja upea! Niin kuin sanoit, jokainen meistä on kaunis 🙂

 4. Monna kirjoitti:

  <3 <3 <3

 5. Piia Turunen kirjoitti:

  Ihana postaus ja kuvista todella näkee, että olet sinut itsesi kanssa. Sinusta huokuu sisäinen kauneus ja eheys 🙂 (ja hienot jalat muuten)
  Itsellä tämä fitnessharrastus on herättänyt jos jonknlaisia ajatuksia omasta ulkonäöstä ja juurikin siitä, että miksi tavoittelen jotain käsittämätöntä ulkomuotoa? Syitä on pitänyt pohtia monelta kantilta, mutta viimein alan päästä asian ytimeen. Minullekin tämä matka on ollut todella suurta oppimisen aikaa, itseni kunnioittamisen ja hyväksymisen suhteen. Matkaa on vielä jäljellä, mutta olen onneksi jo hyvässä vauhdissa tässä taipaleessa 🙂
  Mukavaa kesää koko teidän perheelle!

  • Jonna kirjoitti:

   Kaikki tuo ulkonäön ja tavoitteiden pohdinta kuuluu kisadieettiin ja varmasti jokainen käy ne läpi dieetin aikana. Täytyy vaan muistaa se ettei muiden sanomisilla ole mitään väliä kunhan vaan tietä itse minne on menossa ja mitä tekemässä. Sunkin laji on siinä mielessä henkisesti rankka, että siinä arvostellaan nimenomaan ulkonäköä, mutta mä uskon että sä osaat ottaa sen ”urheilun” kannalta etkä henkilökohtaisesti 😉

   Millos on karsinnat??

 6. Seidi kirjoitti:

  Tuli todella hyvä mieli postausta lukiessa! Jatka samaan malliin 🙂

  http://seidiwashere.blogspot.fi/

 7. Hilla kirjoitti:

  Olipa hieno teksti! Ja hienot on jalatkin 😉

  ~Hilla
  http://makingthemostofstudentlife.blogspot.fi

 8. Mai kirjoitti:

  Kaikki sitä aina hokee, mutta ehkä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen todella pysähdyin lukemaan tuon lauseen ”Meillä kaikilla on vain yksi elämä eikä sitä kannata käyttää itsensä vihaamiseen!”. Kiitos.

  • Jonna kirjoitti:

   Asia, jota täytyy itsellekin välillä hokea. Sama pätee melkein asiaan kuin asiaan (turhanpäiväisiin siis) 😉

 9. hanne-b kirjoitti:

  Ihana Jonna

 10. Juliet kirjoitti:

  Ois ollu kiva jos tässä postauksessa ois ollu kuvia miten vartalo on muuttunut eri aikoina 🙂 siis nuorena, lapsen saannin jälkeen ja kisadieetillä ym ym 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Nuoruudesta ei varmaankaan ole kuvia kuin ihan paperiversioina jossain laatikon pohjalla. Ei ollut sillon digikameroita tai älypuhelimia. Oon vanha 😀

 11. Jenni kirjoitti:

  Olipas ihana ja hyvin kirjoitettu postaus! Ja vautsivau mitkä reidet, kyllä huomaa et on töitä tehty niiden eteen!!! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva jos tykkäsit! Joo, kyllä tässä on viime aikoina kyykitty 😀

 12. Aada kirjoitti:

  Sun jalat on upeat! Ja pakko mainita vielä erikseen että tykkään sun blogista todella paljon, sun suhtautuminen liikuntaan ja syömiseen on ihanan rento, itselläni on vielä opettelemista päästäkseni samaan!

  Tykkään itsessäni eniten selästä ja käsistä!

  • Jonna kirjoitti:

   Usko pois, jossain vaiheessa huomaat miten helppoa asiat oikeastaan ovatkaan 😉

 13. Octavia kirjoitti:

  Nyt on ilmassa jotain feel good about yourself-aivoaaltoja, koska just kirjottelin postauksen samanhenkisistä jutuista.
  Kirjoituksesi osui ja upposi. Ollaan hyviä just semmosina ku ollaan! <3

  • Jonna kirjoitti:

   Heh, niin saattaa olla! Huomasin nimittäin että tänne Fitfashionillekin oli pompsahtanut yks jos toinenkin vähän samantapainen postaus 😉 Hyvä niin!

 14. nana kirjoitti:

  Hyvän mielen postaus, on tosiaan tärkeää muistaa itsessään ne ihanat ja kauniit asiat, sen sijaan että aina vaan negatiivisesti arvostelee itseään. Yhdyn edellisiin kommentteihin, kuvista huokuu itsevarmuus, ja upea aikuinen nainen =)

  Itse tykkään hymystäni, joskus eräs ystäväni sanoi että sillä voi valaista koko huoneen – siitä tuli hyvä mieli =)

  http://nana-superfitme.fitfashion.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Sulla onkin upea hymy! Mä olen aina melko arka hymyilemään niin, että hampaat tulee esiin. Omistan tuollaisen soman kolikkoautomaatin etuhampaiden välissä 😀 Asia jota täytyy työstää vielä!

 15. riitta kirjoitti:

  Ekaksi,vau mitkä reiskat 😀
  Ihana postaus,ois voinu just myös itteni kirjoittama sillä ihan samoja juttuja oon nykyisin kelaillu paljonki,ja nykyisessä blogissanikin treeniajaduunia.blogspot.fi oon pohdiskellu parinkin postauksen verran.
  Oon miettiny myös että mikä oikein on syynä tähän tyytyväisyyteen ja armollisuuteen itseään kohtaan,onko se aikuistumista äitiyden myötä vai onko treeni oikeesti muokannu niin paljon kroppaa ja siten kasvattanu itsetuntoo?hyvin harvoin enää tarvii tuskailla peilin edessä ja oikeasti usein voi jopa pysähtyy kattoo että vitsit,vaikka aiemmat 25 vuotta suurin piirtein on aina kammonnut ja peitellyt kuvaansa.
  Ehkä se on sit sitä,että hoksaa ne omat hyvät puolensa ja että elämässä on paljo tärkeämpiä asioita,tai sit sitä on vaa niin laiskistunu ettei jaksa enää välittää 😀
  jokatapauksessa,kiitos hyvästä mielestä joka postauksesta huokuu <3

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä aikuistumisella ja äitiydella on osansa tähän asiaan. Sitä alkaa ymmärtämään että maailmassa on muutakin kuin oma pärstä 😀 täytyy tulla tsekkaamaan sun blogi!

 16. Iituliini kirjoitti:

  Olipa mietteitä herättävä postaus. Piti oikein miettiä, mistä minä itsessäni pidän. Siis miettiä?! Nyt on muutettava omaa ajattelutapaa ja lakattava moittimasta itseään!
  Löytyi niitä tyytyväisyyden aiheita sitten niin fyysiseltä kuin henkiseltäkin puolelta. Fyysisistä tyytyväisin olen nauraviin silmiin ja lihaksikkaisiin reisiin. Henkiseltä puolelta ehdottomasti tärkein on, että koen olevani hyvä äiti. Ja uskallan elää niinkuin parhaakseni näen.

  Mukavaa kesän jatkoa 🙂 Jatka samaan malliin!

  • Jonna kirjoitti:

   Eikö olekin erioista että täytyy ihan miettiä mistä piirteisrtä itsessään tykkää? Aika harvoin sitä kehuu itseään, ennemmin kiinnittää huomiota negatiivisiin asioihin. Kehu päivässä piristää 😉

   Aurinkoista kesää sinullekin! 🙂

 17. P kirjoitti:

  Kiva postaus ja pakko kommentoida ihan hassu yksityiskohta, tuli tässä Crossfit Gameseja seuraillessa mieleen, että muistutat aika paljon upeaa Annie Thorisdottiria. 🙂 Mukavaa loppukesää!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, itse asiassa et ole ainoa joka noin on sanonut! Hmm… millähän saisin samanlaiset voimat ja taidot!?

 18. Jade-Yolanda kirjoitti:

  Tämä postaus kyllä pisti miettimään mistä tykkään itsestäni eniten. Ennen olisi ollut helpompi antaa vastausta, sillä ajattelin aina ettei mussa ole kuin yksi kiva kohta ja se on maha. Nykyään sitä on jo paljon suotuisampi itselleen ja pystyn nimeämään suosikkikohdakseni sellaisen paikan, josta en ole jostain syystä koskaan pitänyt, nimittäin alakroppani. Ennen pidin sitä aina jotenkin isona ja epäsopusuhtaisena muuhun kroppaani nähden, mutta nyt sen koosta on jo tullut valttikorttini 🙂

  Aina välillä tarvitsee tällaisia pysähtymisiä, kiitos siis postauksesta <3

  Jade
  http://busybeingbodylicious.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Kävin lueskelamassa sun blogia ja totesin, että siinäpä upea tyttö! Kovan näköinen fysiikka ja tuut varmasti pärjäämään kisoissa 😉 Sun olkapäät ja vatsa on varsin kadehdittavat. Mulla ei tosiaankaan ole vatsan alue se kaikista tykätyin alue, mutta oon oppinut senkin kanssa tulemaan toimeen 🙂

 19. outi kirjoitti:

  Kyllä jokainen meistä on kaunis! Kaikkien pitäisi uskaltaa kävellä pää pystyssä ja hymyillä <3
  Ihana kirjoitus! 🙂

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *