Hae
Palasia Arjestani

Mikään ei ole yhtä varmaa kuin jatkuva muutos

jatkuva muutos

Viikonloppuna sen taas totesin: mikään ei ole yhtä varmaa kuin jatkuva muutos. Oli elämänalue mikä tahansa, niin jonkunlaista muutosta on menossa koko ajan. Otetaanpa esimerkkinä vaikka parisuhde. Onko se aina pelkkää tasaista menoa vai välillä räiskyvää ja tulista? Välillä ihanaa ja välillä taas vähemmän ihanaa. Näin 14 vuoden parisuhteen aikana olen todennut, että parisuhde on jatkuvaa muutosta. Alussa tutustutaan toiseen ja hänen tapoihinsa. Pikku hiljaa kestäessään parisuhde alkaa asettua omille uomilleen ja tasaantua. Sitten tulee yhteen muutot, ehkä kihlaukset, naimisiinmenot ja lapset. Ei välttämättä tässä järjestyksessä, mutta kuitenkin. Vielä vuosien jälkeenkin huomaan, että muutosta tapahtuu. Välillä ei mene asiat ihan yksiin ja välillä tuntuu, että rakastuu toiseen uudestaan ja näkee hänet aivan uudessa ihanassa valossa. Sitten on taas hetken tasaista, kunnes elämä keikauttaa johonkin suuntaan. Tämä pätee myös muihin elämänalueisiin. Tällä hetkellä parisuhde on varsin tasaista ja mukavaa, mutta lapsen kanssa elämä on melkoista myllerrystä.

Vietettiin tytön kanssa viikonloppu kaksistaan. Odotin rauhallista ja mukavaa viikonloppua. Katsottaisiin ehkä yhdessä leffaa, pelailtaisiin pelejä ja oltaisiin vain. Kukaan ei kitisisi, riehuisi tai suuttuisi. Toisin kävi. Jo lauantaiaamu oli yhtä huutoa ja murjottamista. Mikään ei kelvannut eikä huvittanut. Kaikki oli yksinkertaisesti väärin. Tyttö suuttuu mitä ihmeellisimmistä asioista ja minä taas en ymmärrä miksi hän niistä suuttuu. Välillä tuntuu ettei minulla vain keinot riitä ymmärtää, mutta onneksi nämä asiat saadaan yleensä selvitettyä puhumalla. Yksikään päivä hänen kanssaan ei todellakaan ole tasaista, vaan joka päivä on täysin erilainen eikä koskaan tiedä mitä nurkan takana odottaa. Välillä aurinkoa ja välillä ukkosmyrskyä. Ehkä tämäkin vaihe tästä helpottaa (kunnes tulee murrosikä). Uskon, että nämä rähjäämiset ja kiukunpuuskat liittyvät nyt vain koulun aloittamiseen ja uudenlaiseen elämänvaiheeseen. Ehkä se tasainen vaihekin sieltä vielä joskus tulee?

Jatkuva muutos pätee meillä myös muutoin kotona. Tyttö on kaiken tämän keskellä kasvanut niin paljon, että 85% hänen vaatteistaan on käynyt pieneksi. Käytiin hänen vaatteitaan läpi viikonloppuna ja urakka tuntui loputtomalta. Pieniä vaatteita vain löytyi ja löytyi ja vaatelaatikko sen kuin vain tyhjeni. Milloin tämä kasvupyrähdys on oikein tapahtunut? Juuri kun ajattelin, että ihanaa meillä on rauhallinen viikonloppu, jolloin ei tarvitse alkaa mitään järjestelyhommia tekemään, niin eikös tällainen asia töpsähtänyt eteen. Siinä sitten istuttiin tytön huoneessa ja käytiin vaatteiden lisäksi osa kirjoista, peleistä ja leluistakin läpi. Kuka nyt enää ”vauvojen” leluilla leikkisi! Kohta se alkaa pyytelemään uusinta iPhonea, Vansin kenkiä ja Levik´sen farkkuja tai mitä näillä nykynuorille nyt onkaan tällä hetkellä in. Pikku hiljaa alkaa tuntumaan, että olen näistäkin asioista ihan pihalla.

Eipä siinä, loma muuttui tänään arjen alkamiseksi minunkin kohdalla ja työt kutsuivat. Sanoisin, että kyllähän tästä jo joutikin, sillä aloin todella laiskistua kotona. Tuntuu, että saan asiat tapahtumaan huomattavasti rivakammin, kun arki on päällä. Tänään aamupäivällä laitoin kodin minttiin, mutta ne tytön liian pienet vaatteet odottavat edelleenkin hänen huoneensa lattialla. No, ehkä huomenna saan ne laitettua kasseihin ja mietittyä jatkosijoituspaikkaa. Tekisi mieli ottaa kirppispöytä, mutta toisaalta ei huvita yhtään. Koko kodin läpikäyminen tuntuu aivan liian suurelta urakalta, vaikka ylimääräistä kamaa ei enää ihan niin paljon olenkaan. Toisaalta, silloin saattaisin myös löytää pyykkipojat, joita olen etsinyt viimeiset pari kuukautta…

Tällaista sillisalaattia tänne, mitäs sinne?

Alla mun uusin video! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

 

Edellinen postaus: Vähän lisää Turkin lomasta

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *