Hae
Palasia Arjestani

Terpat Turkista!

IMG_20140921_200806

Helou täältä Turkin lämmöstä 🙂 Tultiin tänne Bodrumin Gumbetiin myöhään viime perjantaina. Yövytään Paloma hotellissa, joka on noin kolmen tähden luokkaa. Ei mikään luksus mutta ihan ok kuitenkin. Olin ennen matkaa haaveillut miten herään auringonnousun aikaan ennen muita, istahdan parvekkeelle ihastelemaan maisemia ja näpyttelemään hetken blogia. Ei menny ihan mun kuvitelmien mukaa , koska a) meillä ei toimi wifi huoneessa b) nukun itekin kuin tukki ja c) meidän näköala huoneen parvekkeelta on tällainen

20140922_175245

20140922_175252

Eka päivä meni ihmetellessä paikallista kulttuuria ja kaupungin menoa. Turkkilaiset on todella ystävällisiä ihmisiä, mutta hulluja kaahaamaan autoilla ja skoottereillaan! Täällä tiet on kapeita eikä mitään liikennevaloja saati suojateitä ole olemassakaan. Se menee kuka ehtii! Maisemat on todella kauniita ja rannat loistavia. Täällä talot ovat melko erikoisia,  koska kaikki talot ovat valkoisia ja max kaksikerroksisia.  En ymmärrä miten täällä kukaan löytää kotiinsa 😀 päivät on kuumia, pimeä tulee todella nopeasti mutta ei yötkään ole mahdottoman kuumia olleet.

20140920_171753

20140920_172229

Näkymä aamupalalla :)

Näkymä aamupalalla 🙂

Käynti meidän huoneeseen. Kaikki huoneet on tällaisissa erillisissä "taloissa". Yhdessä talossa on ehkä kymmenen huonetta kahdessa kerroksessa.

Käynti meidän huoneeseen. Kaikki huoneet on tällaisissa erillisissä ”taloissa”. Yhdessä talossa on ehkä kymmenen huonetta kahdessa kerroksessa.

Eka päivänä ei muuta erikoista tehty kuin uitiin,  otettiin aurinkoa ja käytiin syömässä. Vettä täällä kuluu paljon eikä kraanavesi ole juomakelpoista. Täällä on melkein joka nurkalla Marketta,  joista vettä käydään ostamassa. Litran pullon vettä ja limutölkin saa eurolla 🙂

20140921_103526

IMG_20140920_174205

IMG_20140922_084744

Ravintola Windmill.

Ravintola Windmill.

IMG_20140920_193634

20140920_183502

Sunnuntaina käytiin turkkilaisessa hamam-hoidossa jonka sanotaan pidentävän ja syventävän rusketusta. Siihen kuului sauna, pesu, vaahtohieronta, hieronta öljyn kanssa sekä kasvonaamio. Kokemisen arvoinen hoito! Aika erikoista kun joku muu pesee koko kropan ja ite vaan köllöttelee! Hoitoa ennen käytiin syömässä hotskan vieressä olevassa pienessä turkkilaisessa paikassa jossa oli aivan tajuttoman hyvät ruuat! Sieltä saa ihan aitoa turkkilaista ruokaa eikä mitään burgereita ja raneja… Kerron nimen kunhan muistan! Ei jää Turkkilaiset nimet kovin hyvin muistiin 😀 Illalla käytiin vielä syömässä Cute Casperissa jossa söin pelkän tomaattikeiton. Olin ihan täynnä vielä lounaastakin! Ei ehkä mitään maailman kevyitä ruokaa nuo Turkkilaiset ruuat 😀

20140921_175430

20140921_175345

Kunnon turkkilaista safkaa! Ton leipähässäkän nimi oli muistaakseni pide ja omani otin turkkilaisena spesiaalina :)

Kunnon turkkilaista safkaa! Ton leipähässäkän nimi oli muistaakseni pide ja omani otin turkkilaisena spesiaalina 🙂

20140921_190100

Cute casper oli vähän fiinimpi paikka. Paitsi että henkilökuntakin tuli viereiseen pöytään polttamaan röökiä… Yritä siinä sit syödä!

20140921_191304

20140921_191258

Tällaista tälle puolelle maailmaa! Nautitaan vielä lämmöstä ja hyvästä ruuasta kun ehditään 🙂 Lisää kuulumisia jahka ehdin taas kirjoittelemaan. On muuten varsin vapauttavaa olla välillä somepimennossa ja keskittyä ihan muihin asioihin 🙂

 

12 kommenttia

 1. MissEvilEve kirjoitti:

  Toivottavasti on hyvät kelit koko loman, nyt siellä lienee jo hieman viileämpää, mutta kaiketi +30 tienoilla kuitenkin 🙂 (Itse olen tottunut olemaan Turkissa n. 35-40 lämpötiloissa, ja enkat on +48) 😀 Kauhea näkymä huoneesta, me otetaan aina meri-, tai allasnäköalalla, tai edes osittaisella. Tommosesta pitäis saada alea! Mutta aika pieni miinushan tuo on, ilman näköalaakin pärjää 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   +30 täällä on ollut päivittäin! Tänään oli aamulla aika pilvistä ja kosteusprosentti varmaan sata. Meillä oli äkkilähtö ja aika halpa matka niin ei juuri näköaloja saatu valita 😀 pärjätään tuollakin tää reissu ja ens kerralla sit näköalatkin. Käytiin tänään siellä Bodrumin markkinoilla ja olihan lössiä! Haukkuvat meitä mafiaksi kun tingattiin niin paljon 😀

   • MissEvilEve kirjoitti:

    Menkää ehdottomasti sitten Bodrumin satamassa käymään ja katsomaan upeita veneitä. Bussiasemalta suoraan alaspäin kun kävelette niin sieltä löytyy. Basaareilla olettekin ehkä jo käyneet ja pienillä kauppakujilla? Ne ovat sataman ja bussiaseman välissä. Satamassa on myös hieno linna, sielläkin varmaan voi piipahtaa jos kiinnostaa. Iltaisin on upeasti valaistu! Dolmuksella pääsee halvalla matkaamaan joka suuntaan, mutta niin ootte tainneet jo matkatakin kun ootte markkinoillakin päässeet käymään 😀

    • Jonna kirjoitti:

     Tällä reissulla taitaa satama jäädä välistä, markkinoilla kyllä käytiin ja dolmuksella liikuttiin 🙂 Tytön kanssa ei pysty mitään megapitkiä reissuja aina heittämään ilman että itellä palaa käämit. On sit hyvä syy tulla uudestaankin tänne 🙂

 2. cathy kirjoitti:

  Miten on lapselle maistunu nuo ruuat? 🙂
  Itelläki niin tekis mieli lähtee ulkomaille, mut näin äitiyslomalla ja isona asuntovelallisena mahtaa olla vaan unelmaa vielä pari vuotta. 😉

 3. Jonna kirjoitti:

  Mimmi on itse asiassa syönyt todella hyvin! Suurinta herkkua tuntuu olevan turkkilaiset lihapullat ja riisi 🙂 nää tyypit osaa maustaa ruuat todella maukkaiksi joten en yhtään ihmettele että maistuu tytöllekin 🙂

  Onneks näitä matkoja saa vähän halvemmallakin. Meidän matka tuli maksamaan kaikkineen noin tonnin. Tietty ruokaan tarttee täällä rahaa muttei mitään mahdottomia. On meinaan sitä asuntovelkaa meilläkin 😀

 4. Marjut kirjoitti:

  Ihanan näköistä! Nauttikaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Varmasti nautitaan! Gümbet on mielettömän ihana kaupunki enkä varmasti missään ole tavannut yhtä mukavia ihmisiä 🙂

 5. Ida Jemina kirjoitti:

  Heiiii onpas tuttuja maisemia! Olin Gumbetissa lomailemassa viime kuussa 🙂 ei mennyt meilläkään ihan putkeen partsin kanssa, kun sitä ei sitten huoneessa ollutkaan.. Mutta ihanaa reissun jatkoa sinne ja nauttikaa lämmöstä, täällä on 4 astetta ja sataa vettä..

 6. Jonna kirjoitti:

  Missä hotellissa te olitte? Onko joku paikka missä kannattais käydä? Tänään oltiin just Bodrumin markkinoilla ja huomenna Oasikseen ihmettelemään 🙂 haluun tänne uudestaan!

 7. Ida Jemina kirjoitti:

  Oltiin Club Bozokissa:) hmmm kannattaa käydä Gumbetin tuulimyllyillä auringonlaskun aikaan! Sieltä kukkulalta on upeat maisemat niin Gumbetiin kuin Bodrumiinkin. Jos olette siellä vielä sunnuntaina niin Gumbetissa on pienet markkinat, josta ostettiin tosi edullisesti kaikkia tuoreita vihanneksia yms! Ja pähkinöitäkin roudasin tänne suomeen kun olivat hinnaltaan aivan eri luokkaa kuin täällä. Voih ollapa siellä lämmössä! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Höh, noi sunnuntain markkinat meni meiltä ihan ohi 🙁 Mä katselin kans pähkinöitä kaupassa, mutta aika arvokkaita olivat sielläkin vaikka ihan inasen edukkaampia kuin Suomessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *