Hae
Palasia Arjestani

Superhyvät vuohenjuustobataatit

vuohenjuustobataatit

Olen koonnut pikku hiljaa itselleni reseptikirjaa ja yksi sinne liimatuista resepteistä on vuohenjuustobataatit. Olohuoneen rahilla odottaa iso pino muitakin reseptejä pääsyään kirjaan. Vaikka melkein kaikki löytyy nykyään netistä, tykkään selata myös ihan perinteisiä reseptikirjoja. Niitä minulla riittääkin kirjahyllyssä pitkä rivi! Omaan reseptikirjaan kerään luonnollisesti vain sellaisia ruokaohjeita, jotka herättävät lehdessä mielenkiintoni. Niin kuin nämä vuohenjuustobataatit. Selasin kirjaani lauantaina mietin kuumeisesti mitä tekisin ruuaksi. Halusin jotain ”kunnon ruokaa”, mutta kuitenkin hieman erilaista kuin arkena.

Rakastan sekä vuohenjuustoa että bataatteja. Bataateista olen tehnyt monta erilaista täytettyä versiota ja epäilen ettei kokeilut suinkaan pääty tähän. Olen yrittänyt lisätä ruokavaliooni enemmän kasvisruokaa ja tämähän sopi siihen ajatukseen todella hyvin! Reseptin löysin Kodin kuvalehdestä ja löydät sen alkuperäisenä myös täältä! Mitähän kaikkea muuta vuohenjuustosta voisi valmistaa? Vuohenjuusto-mansikkasalaattia ainakin ja tietysti pizzaan sitä voi laittaa.

Vuohenjuustobataatit

Ainekset

 • 4(à 400 g) bataattia
 • 2rkl öljyä
 • 1/2 tl suolaa

Täyte

 • 3 dl bataattien sisustaa
 • 1 pkt (200g) vuohenjuustoa
 • 1 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja
 • 1/2 dl saksanpähkinöitä
 • 1 prk (150g) ranskankermaa
 • 1 muna
 • 1/2 dl timjamia hienonnettuna
 • suolaa & mustapippuria oman maun mukaan

Päälle

 • 1/2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
 • balsamisiirappia
 1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Harjaa bataatit puhtaiksi. Halkaise ne ja nosta pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Sivele bataatit öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 40–60 minuuttia, kunnes bataattien sisus kypsyy napakan pehmeäksi.
 2. Koverra kolot bataattien sisuksiin. Anna jäähtyä hetki.
 3. Puolita vuohenjuustotanko ja leikkaa se viipaleiksi. Rouhi pähkinät ja viipaloi aprikoosit. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
 4. Lusikoi täyte bataattien kuoriin. Ripottele päälle rouhittuja saksanpähkinöitä.
 5. Kuorruta bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
 6. Lorauta päälle hieman balsamisiirappia!

Helppoa ja niin hyvää! En ole koskaan tykännyt kauheasti timjamista, mutta vuohenjuustobataatit suorastaan rakastavat niitä. Ja niin rakastin minäkin! Mielettömän herkullisia makuyhdistelmiä annos täynnä, suosittelen 🙂

vuohenjuustobataatot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.