Hae
Palasia Arjestani

Kasvisruokaa: bataatti-linssikeitto

Processed with VSCO with c1 preset

Maanantaina tein tälle viikolle duunilounaaksi Katrin blogista bongattua bataatti-linssikeittoa. Yritän nyt tehdä enemmän kasvisruokia ja kokeilla ennakkoluulottomasti uusia reseptejä. Linssejä olen käyttänyt aiemminkin ja tykkään niiden mausta ja koostumuksesta kovasti. Niistä saa kivasti protskua ruokaan ilman lihan lisäämistä. Kannattaa muuten tsekata tuo Katrinkin ohje, koska omani toteutin hieman eri tavalla omien ruokavarastojeni mukaan. Vaihdoin vihreät linssit punaisiin ja inkiväärin jätin kokonaan pois, kun meidän inkivääri oli heittänyt henkensä ja muuttelin muutenkjn vähän sitä sun tätä…

Jos kasvisruoka on lähellä sydäntäsi (tai vaikkei olisikaan) niin tätä reseptiä kannattaa kokeilla! Hitokseen hyvää keittoa 😉

Bataatti-linssikeitto 

 • 1 iso sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • oliiviöljyä
 • 1 iso bataatti kuorittuna ja pilkottuna
 • 1 litra vettä + kasvisliemikuutio
 • 1 prk kookosmaitoa
 • 2 rkl kalakastiketta
 • 2 rkl limen tai sitruunan mehua
 • ripaus suolaa
 • 1 rkl punaista currytahnaa
 • 200g punaisia linssejä hyvin huuhdeltuna

Lorauta kattilaan pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Ruskista kuoritut ja pilkotut sipuli ja valkosipulit öljyssä. Lisää pilkottu bataatti ja jatka kypsennystä viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja currytahnalla.

Lisää kattilaan litra vettä + kasvisliemikuutio. Sekoittele. Kaada perään vielä kookosmaito, sitruunamehu sekä kalakastiketta. Keittele keittoa 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet. Nosta kattila levyltä ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Nosta kattila takaisin levylle, lisää huuhdella linssit ja jatka keittämistä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Tarjoile keitto esim, korianterin ja Alpron uuden kasvipohjaisen ”rahkan” kera. Sopi hyvin keiton pinnalle! Keitto on parasta seuraavana päivänä levättyään yön yli kylmässä.

Mitä tekisin toisin?  Käyttäisin enemmän mausteita!

4 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Kuulostaapi hyvältä, chilistä ja inkivääristä vois saada kivasti potkua 🙂
  Ite oon kans viime aikoina ihastunut linssikeittoihin 🙂

 2. Jonna kirjoitti:

  Hah, mikä sattuma mutta itse tein tuota keittoa eilen?. Punaisia linssejä vihreiden tilalla ja laitoin mukaan pari chilipalkoa ( ilman siemeniä) ja limemehun tilalla appelsiinituoremehua reilu desin. Inkivääri jäi mullakin pois. Oli ihan törkyhyvää muunneltunakin!! Ehkä parasta kasvissoppaa ikinä!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, chili olis ollut hyvä lisä! Miten mä en tota appelsiinimehua keksinyt ollenkaan….!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *