Hae
Palasia Arjestani

Tuorehernekeitto pesee purkkihernarin 100-0!

tuorehernekeitto

Viime viikon reseptikokeilu tuorehernekeitto eli ranskalainen hernesosekeitto osoittautui meidän kodissa varsinaiseksi hitiksi! Kaikki varmasti muistavat koulussa tarjotun perinteisen hernekeiton, joka ei aina välttämättä maistunut kovinkaan hyvältä. Ainoa hyvä puoli oli hernekeiton jälkkärinä tarjottava pannari kera mansikkahillon! Tehdään edelleen silloin tällöin mökillä purkkihernekeittoa, jonka sekaan laitetaan jotain lihaknöölejä. Taidanpa seuraavan kerran valmistaa siihen rinnalle tuorehernekeittoa ja tehdä mökkeilijöille sokkotestin.

Tuorehernekeitto on suhteellisen helppo valmistaa ja keiton poristessa ehtii tarvittaessa valmistella jälkiruuankin. Keiton sekaan vatkataan kuohukermaa ja tämä oli ainoa mikä minua hieman epäilytti. Maistoin keittoa ennen kermavaahdon lisäämistä ja sen jälkeen ja pakko myöntää, että ylltyin miten hyvin se sopikin hernekeittoon. Kermavaahto pehmitti kivasti makua. Pinnalle lisätään pekonisilppua ja se taas tuo keittoon sopivasti makua ja kontrastia. Alkuperäisessä ohjeessa keiton pinnalle oli laitettu myös pekaanipähkinöitä, mutta jätin ne itse pois kokonaan. Toimi varsin hyvin ilmankin niitä!

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Tuorehernekeitto

Ainekset:

 • 600 g (3 ps) pakasteherneitä
 • 2 kpl salottisipulia
 • 1 kpl valkosipulinkynsi
 • 1 kpl peruna (jauhoinen)
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 6 dl vettä
 • 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton)
 • 2 dl (1 prk) kuohukermaa
 • 1 tl suolaa
 • 1/4 tl valkopippuria

Lisäksi

 • 140 g (1 pkt) pekonia
 • 100 g pekaanipähkinöitä (en laittanut)

Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.

Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.

Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.

Voisko tuorehernekeitto kuulua sun ruokalistalle?

Edellinen postaus: Lautasella viime aikoina #2

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *