Hae
Palasia Arjestani

Kasvistortillat – nam mitä herkkua!

kasvistortillat

Viime viikolla käytiin omalla porukalla Särkänniemessä ja yövyttiin Tampereella hotelli Ilveksessä. Tiesin, että mennään illalla johonkin ravintolaan syömään ja olin päättänyt jo etukäteen, että valitsen itselleni kasvisannoksen. Selattiin tripadvisorista Tampesterin ravintoloita läpi, mutta oltiin yli viiden tunnin hurvittelun jäljltä niin väsyneitä koko sakki, että päädyttiin syömään hotellin alakerrassa sijaitsevaan Amarilloon. Amarillo ei tosin ole koskaan huono valinta! Vuosi vuodelta siellä on ruuat parantuneet eikä ole tarvinnut koskaan lähteä pettyneenä tai nälkäisenä kotiin. Lista oli ehkä suppeampi kuin Jumbon Amarillossa, mutta kasvisvaihtoehtoja oli jo aika hyvin tarjolla. Arvoin pitkään hampurilaisen ja fajitaksien välillä ja päädyin jälkimmäiseen. Amarillon fajitaksissa oli paistettua ja mielettömän hyvin maustettua sipuli-paprikasekoitusta, erilaisia kastikkeita, kasvispihviä, vuohenjuustoa, salaattia ja jalapenoja. Ruoka oli niin hyvää, että päätin yrittää toteuttaa samanlaisen ihan kotikonstein. Niinpä eilen ryhdyin toimeen ja loihdin itselleni mahdottoman hyvät kasvistortillat ruuaksi! Voin sanoa ettei tarvinnut pettyä 😉 Tästä ruuasta tuli heittämällä mun uusi suosikki! Mitä ero muuten mahtaa olla fajitaksilla ja tortilloilla….? Vai onko mitään?

Kasvistortillat

 • tortillalättyjä syöjien mukaan
 • paprikaa
 • sipulia
 • herkkusieniä
 • avocadoa
 • fetajuustoa
 • creme fraichea
 • kasvispihvejä (tein tällä ohjeella)

Valmista kasvispihvit mielellään jo edellisenä päivänä linkin ohjeen mukaan tai osta kaupasta valmiita.

Suikaloi 2 paprikaa, 2 sipulia ja kourallinen herkkusieniä. Paista ne pannulla pehmeiksi voissa ja öljyssä. Muussaa tai suikaloi avocado. Lämmitä tortillalättyjä hetki mikrossa. Lämmitä myös kasvispihvejä. Lusikoi lätylle ensin creme fraichea ja täytä sen jälkeen haluamassasi järjestyksessä. Minulla ei ollut tortillassa minkäänlaista kastiketta, koska vihanneksista ja avocadosta tuli todella hyvin kosteutta.

Herkuttele! Hitsi että olikin hyvää! Tänään syön vielä jämiä ja koska kasvispihvejä ei enää ole, taidan keittää sekaan vähän kvinoaa ja sotkea sen kasviksiin.

kasvistortillat

6 kommenttia

 1. Tuulia kirjoitti:

  Tortilla on se lettu/leipänen, fajitas on täytetty tortilla – näin yksinkertaistettuna. 🙂 Amarillon fajitakset on kyllä yllättävän mainioita.

  Kannattaa kokeilla tehdä samantapaista settiä myös härkiksestä / soijarouheesta / vähän tyyriimmän ruoan päivänä quorn-rouheesta tai pulled oumphista (löytyy pakasteesta). 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Noihin en ole uskaltanut vielä koskeakaan yhden surkean härkis-kokokeilun jälkeen…mutta täytyy ehdottomasti antaa näillekin raaka-aineille mahdollisuus!

 2. Sanna kirjoitti:

  Nachovuoka nyhtökauralla??

 3. Mira kirjoitti:

  Mun käsityksen mukaan fajitaksissa kaikki täytteet (kasviksetkin) on kypsennettyjä niin kuin sun ohjeessa onkin tehty. Ja sit tortilloissa taas käytetään tuoreita kasviksia. En oo kyllä ihan varma tästä 😀 Hyvältä näyttää kuitenkin, oli sitten tortilla tai fajitas 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *