Hae
Palasia Arjestani

Hullu kukkamuija

Processed with VSCO with c1 preset

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä A-lehdet.

On olemassa paljon asioita, jotka eivät koskaan näe päivänvaloa täällä blogissa. Vaikka ne olisivat iso osa mun elämää niin jostain syystä en kirjoita niistä täällä mitään. Mun elämässä on hyvin paljon muutakin sali, työ, ruoka ja perhe. Nämä toki näyttelevät suurta osaa mun arjessa, mutta mahtuu siihen paljon muutakin. Mä olen viettänyt lapsuuteni keskellä metsää ja rakastan luontoa ja eläimiä todella paljon. En voisi kuvitella elämää ilman lemmikkejä ja poden tälläkin hetkellä kroonista koira- ja akvaariokuumetta. Harmittaa kun möin meidän akvaarion Helsinkiin muuton yhteydessä. Vielä joku päivä hankin meille uuden 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Meidän koti alkaa muistuttaa kohta viidakkoa. Rakastan huonekasveja sekä kukkia yli kaiken ja joka nurkalla meillä kököttää joku rehu. Ei ihmekään, että koti tuntuu täydeltä! Näin kevään kynnyksellä rehut alkavat lisääntyä, kun alan kasvattelemaan hyötykasveja siemenistä. Ainakin tomaattia ja kesäkurpitsaa täytyy laittaa. Ja chilejä! Haaveilen kasvivalosta, jonka avulla saisin kasvit helposti kasvamaan. Joka kevät laitan kasveja yhtä innolla kasvamaan ja muutaman viikon päästä vannon etten koskaan enää kasvata mitään. On niissä sen verran tekemistä!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Lueskelin yksi päivä töissä ruokiksella Kotivinkkiä. Siinä oli suuri juttu mehikasveista ja siitä se ajatus sitten lähti. Oon jo pitkään suunnitellut hankkivani kotiin mehikasveista,  koska ne eivät vaadi kovin monimutkaista saati tähtitieteellisen tarkkaa hoitoa. Riittävästi valoa ja silloin tällöin kastelu riittää. Kuulemma mieluummin pikkuisen vettä kerran viikkoon kuin isosti kerran kuussa. Ensimmäinen ohje on kukkakauppialtaa, jälkimmäinen kauppojen hoito-ohjeista. Taidan tässä tapauksessa uskoa kukkakauppiasta! Ostin ensin lähikaupasta rahapuun ja sen jälkeen duunin läheltä superhyvästä Kaivokukasta mehiruusukkeen ja korallikaktuksen. Tästä alkaa mun opiskelu mehikasveista! Kotivinkin juttu vakuutti mut siitä ettei nämä kasvit kuole ihan helpolla ja ne ovat mielettömän kauniita oikeanlaisissa ruukuissa. Nyt alkoikin kivojen ruukkujen metsästys!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Mehikasvien lisäksi mulla on neljä orkideaa, joista viimeisimmän sain meidän lähikaupasta ilmaiseksi, kun he luulivat sen kuolleen. Mun hellässä huomassa kukka tuntuu virkoavan entiseen loistoonsa. Miehen vaarilta olen saanut kaksi kliiviaa, joiden ikää ei edes tiedetä, mutta todella vanhoja ovat! Olkkarissa oleilee kliivioiden lisäksi kaksi joulukaktusta, hovikaktus, halloweeniksi hankittu tulilatva, Ikeasta muutamalla eurolla vuosia sitten ostettu ficus, pari kultaköynnöstä, palmuvehka sekä yli 10 vuotta mun matkassa kulkenut liuskelehtiaralia. Makkarissa asustaa anopilta saatu anopinkieli sekä pieni puikkoanopinkieli. Keittiössä meillä on kolme orkideaa, avocadopuu, naga morich chili, Minttu, mun salaattiviljelmät sekä flamingokukka. Kylppärissä valtaa pitää yksi henkihieverissä oleva orkidea. Onhan näitä huollettavia jonkun verran 😀 Mua kutsutaan varmaan sit vanhana mummona hulluksi kukka- ja kissamummoksi!

Onko teillä paljon kasveja kotona?

Jos Kotivinkki lehtenä kiinnostaa niin mun blogin lukijana voit nyt tilata 6 nroa 19,90 € (norm. 36,90 €) + lahjaksi saat Ivana Helsinki Lankasydän-kosmetiikkalaukun! Tilata voi täältä. Muista käyttää koodia jonna1983 saadaksesi alennuksen 😉

4 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Osu ja uppos 😀 Kumman ajankohtainen meille kukka-aihe. Itsellä vain pari viherkasvia kotona, mutta meidän kohta 12 vuotiaalla tytöllä on oman huoneen sisustuskausi menossa ja nyt innostunut ostamaan viherkasveja. Eilen käytiin juuri ostamassa iso viherpuu hänelle :). Muistan kyllä kuinka itsekin ostin nuorena kukkia,,, viihdyin paljon läheisessä viherpuutarha firmassa .
  Kummasti ne antaakin eloa huoneeseen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kukkien hoito onkin hyvä tapa opetella huolehtimaan asioista 😉 Mä olen myös ollut nuorempana puutarhalla töissä ja kukkia myymässä. Meillä oli kotonakin paljon viherkasveja ja eiköhän tämä oma innostus ole sieltä löhtöisin. Saniaisia en kyllä ole koskaan saanut pysymään elossa. Äidillä ne taas rehotti kuin mitkäkin!

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Tykkään kaikista ihanista kukista, mutta mulla ei oikein mitkään kasvit pysy hengissä… 🙁 Joko kastelen niitä liikaa tai liian vähän.
  Eli varmoilla muovikukilla mennään. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kokeileppas joskus tällaisia mehikasveja! Kerran viikossa pikku tilkka vettä riittää. Tai no mikäpä minä olen vielä sanomaan, kun vasta tämän harrastuksen alotin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *