Hae
Palasia Arjestani

Testissä Garmin Vívoactive älykello

kelloMä en ole vuosikausiin käyttänyt kelloa. Nuorempana mulla oli aina kello ranteessa, mutta sitten se vaan jäi. Siitä asti kun sain ensimmäisen kännykkäni 15-vuotiaana katsoin kellon kännykästä. Mihinkäpä sitä enää kelloa sitten tarvitsisi. Sittemmin hankin jonkun halpis sykemittarin ja jaksoin aikani kantaa sitä ranteessa. Sitten sekin jäi. Ei vaan jaksanut eikä kellokaan ollut kovin hienon näköinen. Tumma, ruma ja iso möykky, joka ei sopinut minkään vaatteen kanssa. Processed with VSCOcam with c1 presetKeväällä sain sitten Garminilta testattavaksi Vívoactiven ja se oli kuulkaa rakkautta ensi silmäyksellä. Tykkään sen suuresta näytöstä, kivasta muotoilusta ja valkoisesta väristä. Vaikka se on suht suuri niin silti se on naisellinen. Kätevintähän tässä on, että nyt ranteessa kulkee kaikki mahdollinen: sykemittari, askelmittari, kello, eri ohjelmat usealle eri urheilulajille, halutessasi sähköposti, kalenteri… Mitä tässä älykellossa ei ole, sitä ei todellakaan tarvita! Mä tykkään eniten pitää tätä ihan kellona, seurata sykkeitä treeneissä sekä päivän askelmäärää. Mutta se mitä mä tässä rakastan: älykello ilmoittaa aina kun olet istunut paikallasi liian pitkään! Surina ranteessa muistuttaa liikkumaan tasaisin väliajoin. Jonkun mielestä ehkä turha ominaisuus, mutta istumatyötä tekevänä arvostan suuresti.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetVívoactivessa on sisäsinen gps ja sen avulla voi mitata juoksulenkeillä esim. matkaa. Tämä on ominaisuus, joka mulla on useinmiten käytössä. Jos hankit vielä sykevyön niin saat samalla mitattua sykkeetkin. Kellossa on omat sovelluksensa juoksulle, kävelyllä, uinnille (!!), pyöräilylle ja golfille. Kellohan on siis vedenpitävä eli sen voi huoletta jättää ranteeseen uidessa ja suihkussa.

Processed with VSCOcam with c1 presetÄlykellon voi myös säätää hälyttämään tulevista puheluista, tekstiviesteistä, sähköposteista sekä kalenterimuistutuksista. Tätä ominaisuutta en ole itse halunnut ottaa (vielä) käyttöön, koska mulle tulee postia päivän aikana sen verran paljon ettei kello juuri muuta tekisikään kuin surisisi ranteessa 😀 Vívoactiven akku kestää kellotilassa/aktiivisuuden seurantatilassa noin 3 viikkoa ja sen on mahdottoman helppoa ladata omalla laturillaan.

Processed with VSCOcam with c1 presetKun nykyaikaa eletään niin omaa edistymistä voi seurata Garmin connectin avulla, joka toimii kännykkään/tablettiin/tietokoneelle ladattavalla appsilla. Garmin connect yhteisössä voi jakaa tietoja kavereiden kanssa ja osallistu erilaisiin verkkohaasteisiin. Lue enemmän Garmin Vívoactivesta täältä.

Mä olen tykännyt tästä vekottimesta hurjan paljon, kuten olette varmasti useista kuvista osanneet jo päätellä. Älykello kulkee mun ranteessa meilkeinpä joka päivä! Pitäisi itsekin vaan aktiivisemmin seurata tilastoja ja osallistua erilaisiin haasteisiin. Vívoactive on mulla ollut useasti käytössä sellaisissa metconeissakin, joissa siihen ei voi kohdistua iskuja tai joissa se ei ole tiellä. Korkeimmat tällä mitatut sykkeet on olleet noin 190 paremmalla puolen 😀

Jos harkitset älykellon hankintaa niin suosittelen harkitsemaan tätä! Jos tulee jotain kysyttävää niin kysykää pois, yritän auttaa parhaani mukaan 🙂

6 kommenttia

 1. Riikka kirjoitti:

  Kiitti Jonna tästä! 🙂 Olen muutaman päivän jo ollut tilaamassa, mutta viimeistään nyt olen myyty 😀

  Millanen tuo ranneke on? Itsekin haaveilen valkoisesta… pysyykö myös valkoisena vai tarttuuko siihen helposti lika? Entä miten olet kokenut tämän salikäytössä? Muutaman arvostelun näin jossa pidettiin huonona puolena, että kellossa ei ole omaa lajia normi salitreenille, muistaakseni oli käyttänyt sitten sisäjuoksumodea síinä.

  • Jonna kirjoitti:

   Ranneke on sellaista hieman kumimaista kamaa ja on ainakin mulla pysynyt valkoisena! Sisäosa likaantuu rannekkeesta helpommin mut senkin saa helposti puhtaaksi 🙂 Just tänään omani putsasin!

   Ainoa huono puoli tosiaan on ettei ole saliaplikaatioita mut luulis sellaisen tulevan piakkoin. Juoksumodea käytän minäkin. Painonnostossa en ole käyttänyt enkä treeneissä joissa esim. kahvakuulaliikkeitä. Kerran olen mojauttanut kahvakuulan kellon ruutuun, mut onneksi kesti! En tiedä miten toimis jos sitoisi kellon vyötärönauhaan… täytyy kokeilla!

 2. Metallisydän kirjoitti:

  Mites, onkos toi sun mielestä liian naisellinen näinkin miehiselle tosimiehelle kuin minä? Mulla on jonkin tollasen vekottimen hankkiminen harkinnassa ja toi vois olla yks vaihtoehto… Mutta luuletko että se tuo liikaa esiin mun feminiinistä puolta vai sopiiko myös miehen ranteeseen? 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä sopii ehdottomasti myös miehelle, mutta musta vois olla enemmän sun juttu 😉 Kannattaa tsekata eri mallit tuolta Garminin sivuilta! Tää älykello on ainakin hemmetin pätevä.

 3. Mimmukka86 kirjoitti:

  Ensin ajattelin,että en lue koko juttua ja että ei kiinnosta… Mutta aloin kuitenkin lukea juttua eteenpäin ja juttusi ansiosta itseänikin rupesi kiinnostamaan kyseinen kello.. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Voin kyllä ihan rehellisesti ja täydestä sydämestäni suositella Vivoactivea, jos tällaiselle älykellolle on tarvetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.