Hae
Palasia Arjestani

Suklainen pähkinäfudge.

On se instagram vaan hieno keksintö. Oon löytänyt sieltä monta todella hyvää reseptiä kokeiltavaksi ja sitä kautta silmiini osui tämäkin fudgen hieman terveellisempi versio. Alkuperäinen ohje on Feelgoodkitchenin Ainon käsialaa. Omaa reseptiä muuntelin sen verran, että kookosvoin tilalla käytin kaakaovoita. Jos tykkäät wienernougatista niin tykkäät saletisti näistäkin! Tämä pähkinäfudge on maidoton, sokeriton, paleoystävällinen sekä gluteeniton. Raakakin se on jos käytät aidosti raakoja ainesosia.

IMG_0915

Suklainen pähkinäfudge

 • 1 dl cashewpähkinävoita (saa esim. Punnitse&Säästä-kaupasta)
 • 0,5 dl kaakaovoita
 • 1 rkl raakakaakaojauhetta
 • 2-3 rkl hunajaa tai agavesiirappia
 • ripaus vanilja (tai loraus, jos käytät nestemäistä niin kuin minä)
 • koristeluun esim. pähkinöitä tai kuivattuja marjoja

IMG_0907 IMG_0908Sekoita kaakaovoi vesihauteessa. Kun kaakaovoi on sulanut, sekoita joukkoon huolellisesti cashewvoi sekä hunaja/agavesiirappi. Lisää raakakaakaojauhe ja vanilja sekoita kunnolla. Vatkaa seosta joko käsin vispilällä tai käsivatkaimella niin, että seos kuohkeutuu hieman. Kaada voideltuun tai leivinpaprilla päällystettyyn pieneen astiaan ja koristele haluamallasi tavalla. Laita jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi. Pilko kivan kokoisiksi paloiksi ja nautiskele esim. hyvän kahvin kera <3

IMG_0909 IMG_0911 IMG_0914

Slurpsis sanon minä!

20 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Oh Dear Lord, kiitos Jonna tästä! Tein vähän varioiden oman version ja laitoin mantelivoita cashewin sijaan kun sitä sattui kaapista löytymään (laitoin vähemmän mitä ohjeessa, ehkä kolmanneksen vaan), lisäsin himpun suolaa tohon ohjeeseen ja tein ehkä vähän kaakaojauheisemman kun toi sun alkuperäinen enkä vatkannu sen kummemmin, vaan lorautin matskun muffinssivuokiin, vähän banaaniviipaleita sekaan ja parit hasselpähkinät ja voin kertoo, että parasta raakasuklaata mitä oon ikinä tehny ja menee muuten suklaatehtailu nyt ihan uusiks! Toi mantelivoi oli ihan jäätävän hyvä lisä!

  • Jonna kirjoitti:

   No nam! Toi sun versio kuulosta todella hyvältä 🙂 Ihan parasta saa aina aikaiseksi, kun soveltaa oman mielen ja makumieltymysten mukaan. Mistä ostat mantelivoita??

   • Henna kirjoitti:

    Mantelivoin ostin Punnitse&Säästästä, niillä ei alunperin ollut sitä valikoimassa, mutta pyysi tilaamaan ja tadaa, nyt löytyy. Pakko lisätä, että tuoreita mansikoita tonne joukkoon kun paloittelee, niin tulee muuten niiiiin hyvää, että nam!

    • Jonna kirjoitti:

     Aa, sieltä mäkin mantelivoita katselin, mutta oli aika onnettoman pieniä purkkeja 🙁 Mies tilasi mantelivoita joskus briteistä ja sitä tuli ihan hervottoman kokoinen pönttö 😀

     Mansikat muuten sopii tuohon varmasti!

   • Jonnajon kirjoitti:

    Paras mantelivoi on mun mielestäni Renee Voltairen mandelsmör! Kokeile! Oon ostanut sitä Stockan herkusta, mutta netistäkin taitaa löytää. Aivan ihan tuote 🙂 Ruohonjuuressa on myös ihan ok valikoima.

 2. Hanna kirjoitti:

  Aivan mielettömän hyvää! 3-vuotiaskin nuoli kiponkin vaikka yleensä oon saanu raakasuklaat syödä aivan omassa rauhassa. Seuraavaks kokeilen tuota sinun miehen perunarieskareseptiä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä kelpasi myös tytölle erittäin hyvin 🙂 Samoin perunarieskat! Uuh, ne on niiiiin hyviä lämpöisinä ja voita vaan vähän päälle. Omnomnom… 😉

 3. outi kirjoitti:

  Hmmm… Tää kuulostaa hyvältä ja iisiltä, mutta mitä voita kandeis ja vois pähkinä/manteliallergikko käyttää ja ei käy kookosvoikaan :/

  • Jonna kirjoitti:

   Sit sun täytyy vaan tehdä ihan raakasuklaata, kun pähkinävoi on tuossa vähän niin kuin se idea 🙁

  • Jonnajon kirjoitti:

   Miten ois avokado tai jossain olen nähnyt myös sellasia ”peabuttereita”, jotka on tehty ruskeista pavuista. Mites käykö sulle noi siemenet? Esim. tahini tai sunbutter?

 4. voimariini kirjoitti:

  Namiiiii! Menee kokeiluun! 🙂

 5. Sadetuuli kirjoitti:

  Ah ihanaa yksinkertasta herggua jes!:)

 6. Annie kirjoitti:

  Oi että, tää oli niin nopea tehdä ja niin herkullista! <3 Juhannuksen kunniaksi tekaisin lisäksi raakasuklaata parilla erilaisilla täytteillä ja brownieseja, vähän terveellisemmällä twistillä ilman sokeria ja venhäjauhoja 🙂

 7. Petra K kirjoitti:

  Ou nou. Kohta taas mennään kauppaan. Ei se, että valloitan tavaroillani mieheni asunnon kokonaan tän kuun loppuun mennessä, mutta kohta sen kaapitkin on täynnä kaikkea kummallista purkkia ja purnukkaa kun mä vähän harjoittelen… ? Mut mä voin aina vedota siihen, et pitäähän sen lapsen saada uusia makuelämyksiä. ?
  Ps. Raparperipiirakka testattiin jo toiseen kertaa. Anoppikin tykkäs. ?

  • Jonna kirjoitti:

   Sittenhän teillä näyttää samalta kuin meilläkin ? Meidän pitäis järjestää jotkut resepti-iltamat, sun kinkkupiirakka oli nimittäin järjettömän HYVÄÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *