Hae
Palasia Arjestani

Mitä tänne kuuluu?

Hola, kirjoitusväli venyi suunniteltua pidemmäksi, joten ajattelin tänään kertoa, että mitä tänne kuuluu! En edes muista milloin olisin ollut näin monta päivää kirjoittamatta. Sinänsä käsittämätöntä etten ole edes ollut töissä, mutta silti päivät ovat olleet ihan täynnä puuhaa ja muuttuvia tekijöitä. Usein onkin käynyt juuri niin, että kun on ollut ajatuksena alkaa kirjoittamaan, on tullut jotain muuta, kuten uintireissua, kauhea himo siivota tai jotain ihan muuta. Elämä sinänsä on ollut viime aikoina varsin aikataulutonta mikä tekee minusta melko holtittoman. Aamulla tuntuu, että tässähän on vielä koko päivä aikaa tehdä vaikka ja mitä, mutta kappas kun kohta onkin jo ilta enkä ole ”ehtinyt” tekemään mitään järkevää. Tällaisiakin päiviä on tosin ihan hyvä olla välillä! Tänään palasin takaisin töihin, joten elämä on täysin aikataulutettua aamusta iltaan. Välillä näinkin!

Pyörällä uimaan

mitä tänne kuuluu

Ollaan käyty viime aikoina todella paljon uimassa, mutta kukapa ei näillä keleillä? Meillä on lähimmälle uimarannalle muutama kilometri matkaa ja ollaan taitettu matka pyörillä. Elämä helpottui suunnattoman paljon pari vuotta sitten, kun tyttö oppi ajamaan pyörällä. Nyt päästään melkein minne vaan nopeasti ja vaivattomasti! No okei, ei ihan minne vaan, mutta näihin lähipaikkoihin kyllä. Viime viikolla lähdettiin parina iltana ihan extempore rannalle, kun mies meni salille. Silloin päästiin autokyydillä rantsuun ja oltiin siellä niin pitkään kunnes kyyti tuli. Olen nauttinut sairasloman aikana suunnattomasti oman lapseni seurasta. Hän on kasvanut sekä henkisesti että fyysisesti todella paljon viimeisen parin kuukauden aikana ja sieltähän on paljastumassa varsin fiksu (joskin itsepäinen) nuori neitokainen. Ei ole enää mikään vauva!

Perjantain leffapäivä

mitä tänne kuuluu

Käytiin tytön kanssa viettämässä viime perjantaina äiti-tytär-aikaa Itiksessä. Kierreltiin ensin vähän kauppoja, käytiin leffassa ja syömässä ja sitten vähän lisää kauppoja. Lomarahat tulivat perjantaina ja voisi luulla, että oltiin niitä tuhlaamassa, mutta väärin meni! Mulla oli edelleen lahjakortilla sievoinen summa käytettävänä ja lisäksi Funky Ladyn lahjakortti, joka oli menossa vanhaksi. Käytiin katsomassa Lemmikkien salainen elämä 2, joka oli jälleen kerran mielettömän hyvä elokuva ja Itiksen leffateatteri oli näin ensi kokemuksella huomattavasti parempi kuin Jumbon. Tykättiin! Käytiin leffan jälkeen syömässä Fonda del Solissa, jossa otin cesarsalaatin ketoistettuna eli krutongit pois. Jösses miten hyvää ja täyttävää! Piti osa ottaa dogibäginä kotiin mukaan, kun ei vain massu enää vetänyt. Samalla reissulla käytiin ostamassa mulle elämäni kalleimmat rintaliivit ja niihin sopivat alushousut (lahjakortilla), tytölle TAAS uudet kengät (jalka kasvaa silmissä), mulle pari ale-paitaa Stadiumista ja tytölle vielä kauan kinuttu skeittilauta ja suojat. Olipahan reissu!

Ruokahommia

mitä tänne kuuluu

Keto on ja pysyy ja tuntuu mielettömän hyvältä ja helpolta! Olen tasaiseen tahtiin testaillut uusia ruokia ja tällä viikolla laittelen taas ruokapäiväkirjaa tulemaan. Viime viikolla tehtiin tortilloja sillä erolla, että kääräisin täytteet tortillalettujen sijaan salaatinlehteen. En jaksanut alkaa omia versioita leipomaan, niin tämä systeemi toimi varsin hyvin. Olen leiponut myös tosi paljon leipää ja ilmeisestä tänään on taas samainen urakka edessä. Kehittelin yhtä reseptiä, mutta susihan siitä tuli. Sämpylöistä tuli kauniita, mutta vähän tympeän makuisia ja noin kananmunan kokoisia 😀 Ei tässäkään keittiössä siis kaikki aina onnistu! Makeaa ei tee edelleenkään mieli, mutta tekisi mieli testata yhtä sun toista ketoherkun reseptiä. Viikonloppuna siihen voisi olla taas hyvä tilaisuus. Nyt kun palasin taas töihin, täytyy testailla minkälaiset ruokailuvälit on mulle sopivat jne. Tämä on vähän tällaista oman elämän tutkimusmatkailua taas!

Käden tilanne

mitä tänne kuuluu

Kävin viime viikolla sekä röntgenissä että käsikirurgilla kuuntelemassa tuloksia. Leikkauksesta on nyt reilu kuusi viikkoa ja homma etenee niin sanotusti. Leikkauskohdasta yläpuoli luusta on luutunut, mutta alapuoli ei vielä, mikä on kuulemma täysin normaalia. Sain luvan aloittaa työt ja käyttää kättä entistä enemmän. Kädessä on särkyä vielä silloin tällöin, lähinnä iltaisin, jos olen touhunnut paljon. Hieman jäykkäkin se on, mutta ajan kanssa siitä asettuu kyllä. Olen niin onnellinen, että tämä asia saatiin hoidettua nopeasti! Kunnallisella puolella en olisi vielä päässyt edes käsikirurgin vastaanotolle. Onni on hemmetin hyvä työterveyshuolto. Asia, jota moni ei osaa arvostaa, mutta minä osaan!

Ekat treenit 6 viikkoon

Käsikirurgini sanoi käynnilläni ”menehän nyt metsästämään kadonnut hauis takaisin!” eli lupa treenaamiseen tuli. Saan tehdä kaikki työntöliikkeitä, kuten penkkiä ja pystypunnerrusta sekä vetoliikkeitä kuten ylä- ja alataljaa sekä tietysti jalkoja. Kadonnutta hauista ei saa vielä treenata spesifisti enkä saa tehdä mitään kiertoliikkeitä, kahvakuulaa ym. Nuo ovat kiellettyjä siihen asti, kunnes luun toinenkin pää on luutunut kunnolla. Olen nyt kaksi kertaa käynyt treenaamassa ja voi pojat kun maistuu! Aloitin taas varovasti tekemään Piia Pajusen Prove advanced -ohjelmalla, joskin joudun edelleen modaamaan ohjelmaa minulle sopivaksi. Pääasia on, että saan taas treenata ja liikkua suht vapaasti. On tätä odotettu! Mielenkiintoista nähdä mitä kroppa sanoo keton ja treenien yhdistämisestä. Luulen, että oli vain fiksua totuttaa ensin kroppa ketoon ennen kuin aloitan kovat treenit. Ainakin nämä kaksi jumppaa sujuivat täysin ongelmitta 🙂

Lomasuunnitelmat

Sain odotettua isommat lomarahat, joten saatiin varata matka heinäkuun loppuun eikä tarvinnut mitään ihan halvinta murjua ottaa. Päädyttiin jälleen kerran Turkkiin sen edullisuuden vuoksi. Tällä kertaa mennään Alanyan puolelle lapsiystävälliseen hotelliin, jossa on liukumäet ja pelit. Vaikutti ainakin kivalta paikalta ja oli saanut hyvät arvostelutkin. En nyt muista tähän hätään hotellin nimeä, mutta kerron sitten joskus. Mullahan on siis kolme viikkoa nyt töitä ja sitten alkaa neljän viikon loma. Osa lomasta menee totutellessa koululaista koululaisen aamurutiineihin, joten varsinaista lomaa ei ole kuin 2,5 viikkoa. Osa siitä menee reissussa ja loput mökillä. Ensi vuonna joudutaankin olemaan miehen kanssa eri aikaan lomalla, nyyh.

Kissavanhuksen kohtalo

Olen järjettömän huolestunut meidän kissavanhuksestamme eli 12-vuotiaasta Evasta, joka sairastaa astmaa. Käytiin pari viikkoa sitten eläinlääkärissä astmakontrollissa ja röntgenkuvissa näkyi paksuuntumia yhdessä keuhkolohkossa sekä keuhkoputkissa. Näitä ei näkynyt edellisellä kerralla. Evalla on nyt ollut kortisonikuuri päällä ja ensi viikolla mennään kontrolliin. Jos paksuuntumat ovat edelleen siellä, on edessä CT-kuvaus. Se maksaa hunajaa, mutta olen päättänyt sen maksaa, sillä tuo kissa on minulle todella rakas. En tiedä mitä nuo paksuuntumat voivat merkitä enkä uskalla edes ajatella. Tulen olemaan täysin palasina, kun luopumisen hetki kissoista koittaa. Ovathan ne kuin omia lapsia…<3

Tässäpä nyt tärkeimmät mitä tänne kuuluu! Olihan tuota asiaa näköjään taas 🙂 Mitä sulle kuuluu?

Edellinen postaus: Vapaasyöntipäivä ei kannattanut

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *