Hae
Palasia Arjestani

Vadelmainen raakasuklaakakku.

Vadelmainen raakasuklaakakku oli ohjelmanumerona eilen ja siitä tulikin aivan erityisen hyvää raakasuklaakakkua. Tämä taitaa olla mun kolmas tai neljäs raakaleivonnainen ja jokainen on ollut toinen toistaan parempia! Voihan toki olla, että mun makuaistikin on alkanut kehittyä aivan uudelle levelille 😉 Tämän raakakakun pohjassa rouskuu pähkinät, päällinen on samettisen suklaista ja lusikan iskeytyessa kakkuun välistä löytyy vielä kerros ihanan kirpeää vadelmaa, I´m in heaven! Jos et ole koskaan raakakakkua tehnyt tai maistanut niin tätä suosittelen lämpimästi tekemään ja nauttimaan jokaisesta suupalasta…

vadelmainen raakasuklaakakku

 

Kakun alkuperäinen ohje on Lauran mahtavasta blogista, The Moments of Laura. Kaikki kunnia ja iso kiitos kakun ohjeen jakamisesta Lauralle 🙂

Vadelmainen raakasuklaakakku

Pohja

  • 3 dl pähkinöitä (itse käytin pähkinäsekoitusta)
  • 3 dl taateleita
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 2-3 rkl vettä

Täyte

  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl sulaa kookosöljyä
  • 3-4 rkl lämmintä vettä

Väliin: tuoreita tai pakastettuja vadelmia (muista keittää ulkomaiset!)

Aloita kakun tekeminen keittämällä vadelmat, jos käytät ulkomaisia vadelmia. Myös kotimaiset jäiset vadelmat kannattaa keittää, jotta saat kauniin tasaisen vadelmakerroksen ilman vettymistä.

vadelmainen raakasuklaakakku vadelmainen raakasuklaakakku

Blendaa tai sauvasekoita pähkinät pieniksi. Lisää raakakaakaojauhe ja sekoita kunnolla. Lisää taatelit muutamassa erässä blendaa/sauvasekoita tasaiseksi massaksi. Itse veivasin taatelit käsin pähkinöiden joukkoon, koska sauvasekoitin meni koko ajan tukkoon. Lisäsin joukkoon muutaman ruokalusikallisen vettä jolloin massa vaivautui tasaiseksi todella helposti! Käytin tuollaisia tiukkaan pakattuja taatelilevyjä, josta oli helppoa repiä taatelit pieniksi palasiksi pähkinöiden joukkoon. Painele tasaiseksi vaivattu pohjamassa irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

vadelmainen raakasuklaakakku vadelmainen raakasuklaakakku vadelmainen raakasuklaakakku

Lusikoi jäähtynyt vadelmatäyte pohjan päälle ja laita kakku asettumaan jääkaappiin tai parvekkeelle noin tunniksi.

vadelmainen raakasuklaakakku

 

Valmista kuorrute sulattamalla kookosöljy sekä hunaja mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sekaan raakakaakaojauhe sekä muutama ruokalusikallinen vettä ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää kuorrute kylmässä levänneen ja asettuneen vadelmakerroksen päälle. Siirrä kakku noin puoleksi tunniksi jähmettymään jääkaappiin tai viileälle parvekkeelle.

vadelmainen raakasuklaakakku vadelmainen raakasuklaakakku vadelmainen raakasuklaakakku

 

Irrota kakku vuoasta veitsen avulla ja siirrä tarjoilulautaselle. Ota yksi pala ja nautiskele. Ota toinen… ja vielä kolmas! Tämä kakku katoaa lautaselta todella nopeasti, jopa mies tykkäsi tästä todella paljon 🙂

vadelmainen raakasuklaakakku vadelmainen raakasuklaakakku

vadelmainen raakasuklaakakku

 

JOs kaipaat todella hyvää raakakakkua, vadelmainen raakakakku on sinun juttusi! Onneksi on vielä yksi pala jääkaapissa jäljellä… mmm…. Raakakakut on niin terveellisiä että niitä voi syödä vaikka joka päivä! Voihan?

97 kommenttia

  1. eveliina kirjoitti:

    Ooh, täähän näyttää melkeen vielä paremmalta kun mun kakkuni 😉 Tätä täytyy kokeilla seuraavaksi!

  2. Noora kirjoitti:

    Loma. Mikä ihana syy tehdä just tätä kakkua. Oi nam. En malta odottaa! Siispä kiitos reseptistä!

  3. Aada kirjoitti:

    En oo vielä kokeillut tehdä raakakakkuja mutta tämä näyttää niin hyvältä että nyt on ehkä pakko..

  4. Päivi kirjoitti:

    Jestas, nam nam nam… syön silmilläni 🙂

  5. -didi- kirjoitti:

    Wau. Näyttää niin herkulliselta, että pitää kokeilla viikonloppuna. Että ei mitään makeutusta vadelmaan eikä mitää hyydykkeitä?

  6. suski kirjoitti:

    Ihana kakku! Tätä on pakko tehdä!

  7. hikikinkku kirjoitti:

    Ei helevetti PAKKO SAADA OMG!!! Näyttää ihan hiton hyvältä! 😀

  8. Pipsa kirjoitti:

    Vitsi veiköön – aivan upea kakku! Olin aivan varma tuon kuvan instassa nähdessäni, että tässä on tuhat ja sata opiskelijabudjetin ulottumattomissa olevaa hifisteliyraaka-ainetta, mutta kappas, tässähän on ihanan lyhyt raaka-ainelistakin! Taitaa olla aika kympin arvoinen kakku, pitää laittaa resepti talteen testailua varten 🙂 Suklaa ja vadelma on niin ihanan yhdistelmä!

    (Haha mikä hehkutusviesti, mutta tämä kakku näyttää siltä että ansaitsee sen ;))

    • Jonna kirjoitti:

      Mä en kauheasti harrasta leivontaa johon täytyy tsiljoona eri ainesosaa hankkia 🙂

      Kokeile ihmeessä ja kerro sit mielipiteesi! On kaiken hehkutuksen arvoinen 🙂

  9. Laura kirjoitti:

    AAH en kestä kuinka magee tost sun omasta tuli !! 😀 pakko tehdä itekin joku päivä uusiks ja malttaa odotella noiden vadelmien jäähtymistä… NAMS.

  10. Vim kirjoitti:

    Tää on varmasti tosi hyvää ja terveellistä, mut ihan täysin raakakakkuhan tää ei ole jos vadelmat keittää. 😉 Sori pakko nipottaa. 😉 Raakaruoassa mitään ei kuumenneta.

    • Jonna kirjoitti:

      Oikeessa oot! Mun piti itse asiassa siitä asiasta laittaa maininta, mut se näköjään jäi pois. Pakkohan se on kuumentaa jos käyttää ulkomaisia vadelmia, mut kotimaisten kanssa vois antaa vain sulaa omia aikojaan ja käyttää sitten niitä 🙂

  11. Jade-Yolanda kirjoitti:

    Namnam, näyttää niin hyvältä! Tekis mieli heti juosta kauppaan ja valmistaa tätä 😀 taidan kyllä valmistaa tätä seuraavalle cheatmealille!

    http://busybeingbodylicious.fitfashion.fi/

    • Jonna kirjoitti:

      Joo! Ehdottomasti kannattaa 😉 Millon sulla on seuraava cheat meal?

  12. sarppa kirjoitti:

    Nam, herkullisen näkönen kakku!!!menee ehkä testiin 😛

    Asiasta kolmanteen…muistelen että aikoinaan sulla oli kuvia treeneistä ”verkkarivaimon” kans? Mitähän sille mimmille kuuluu?ei vissiinn bloggaile enää tms? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Ja herkullisen makuinen 😉

      Verkkarivaimo ei käsittääkseni enää bloggaa (harmi!) mutta instasta löytyy nimimerkillä satukaloriina 🙂

  13. cloudberryslife kirjoitti:

    Oi vitsit miten herkullisen näköistä ja kuuloista! Pitääkin kokeilla. 🙂

    cloudberryslife.fitfashion.fi

  14. maija kirjoitti:

    Heippa,
    Todella herkun näköstä!! Tuleeko yhestä tollasesta taatelipaketista 3dl vai tarviiko useamman? Nimim. Kauppalistan kimpussa

  15. Anneli kirjoitti:

    Nams! Parhaillaan hyytyy versio jossa hunaja korvattu lo han guolla ja vadelman sekaan vielä chiaa proteiinin lähteeksi ja hyydykkeeksi. Mulla oli eka raakakakkukokeilu, vaikka muuten oonkin aikamoinen leipuri ja joka ruokahifistelijä, mut noi siitepölyt ja muut menee joskus ihan viheltäen ohi mun hilseen. Tää oli sopivan simppeli aloitus, ja sanonpahan vaan et jos tää on yhtä hyvää kun aavistelen, niin eipä tarvii enää koskaan vadelma-suklaakakkua laittaa uuniin vaan jatkossa tehdään tällä helpommalla ja nopeammalla versiolla, kiitos siis reseptin jakamisesta hurjasti!

    • Jonna kirjoitti:

      Mitä on lo han guo? Jotain makeaa ilmeisesti? Noi chiat on tosi hyvä keksintö, täytyy muistaa seuraavan kerran 🙂

      Toivottavasti tykkäsit kakusta!

  16. Maarit kirjoitti:

    En oo koskaan raakakakkuja tehnyt, mut ajatuksissa on ollut monesti. Tää kakku näyttää niin hyvältä ja ohjekin niin simppeliltä, et nyt on melkeinpä pakko kokeilla 🙂

  17. Amanda kirjoitti:

    Tein tätä viikonloppuna. Kiitos kiitos kiitos reseptistä! Oli NIIN ihanan helppo eikä tarvinnut miljoonia raaka-aineita. Kamalat ennakkoluulot mutta se maistuikin herkulliselta!

    • Jonna kirjoitti:

      Eikös vaan ollutkin hyvää? Mulla on yksi kokeiluidea mielessä tämän kakun osalta…. 😉

  18. mima kirjoitti:

    voi kun tuli hyvää! tosin taateleiden kaa vähän ongelmia eikä mun täytteestä tullut noin kauniin näköstä :/

    • Jonna kirjoitti:

      Taateleiden kanssa on aina ongelmia 😀 annoitko täytteen asettua riittävän pitkään?

      • mima kirjoitti:

        juu mutta en saanu hunajaa ja kookosöljyä sekottumaan kunnolla, voisko sillä olla vaikutusta?:)

  19. lillis kirjoitti:

    voiko kookosöljyn korvata jollain? 🙂 esim. raakakaakaovoilla? en ole kookoksen suuri ystävä 😀 vai maistuuko kookos tuossa?

    • Jonna kirjoitti:

      Kookos ei kyllä mun mielestä maistu tuossa kakussa yhtään! En yhtään tiedä mitä tulee jos korvaat kookosöljyn kaakaovoilla…kokeile ja kerro mullekin 😉 Tuskin siitä pahaa ainakaan tulee!

  20. Sara kirjoitti:

    Näyttää kyllä ihanalta!! Monet raakakakut vaikuttavat jotenkin epäilyttäviltä, kun on tottunut läträämään rasvan ja sokerin kanssa ja paistamaan kaikki kakut uunissa. Tämä on kuitenkin poikkeus, ja aion ehdottomasti kokeilla! Minkä kokoinen käyttämäsi vuoka on? Monissa ohjeissa kun sanotaan, että täytyy käyttää pientä vuokaa tai tehdä kaksinkertainen annos. Millaiseen vuokaan siis riittää tästä ohjeesta?

    • Jonna kirjoitti:

      Mun vuoka on 21 senttinen! Se oli just passeli tuolle kakulle 🙂

      • Sara kirjoitti:

        Kiitos! Pitääkin sitten tehdä vähän isompi annos, ellen nyt vuokakauppaan eksy 🙂

        • Sara kirjoitti:

          Hyvää kakkua tuli. Tosin hieman hankala on irrottaa vuoasta kun tarttuu kiinni. Itselläni vadelmat eivät myöskään oikein jähmettyneet ja suklaakuorrutteesta tuli tosi kovaa! Kun yrittää leikata palasia, koko kuori halkeaa 😀 En tosin laittanut siihen vettä, ja voi olla, että meni muutenkin ainesten mittaukset vähän sinnepäin tuossa kuorrutteessa. Maku on kuitenki oikein hyvä. Pitää kokeilla tätä uudestaan joskus!

          • Jonna kirjoitti:

            Mystistä 😀 Mä kävin veitsellä kauttaaltaan vuoan reunat läpi ennen kuin irrotin reunat. Hmm… suklaakuorrute oli mullakin kovaa, mut lohkes tosi nätisti. JOspa oot lorauttanut jotain sinne liikaa? Onneks se maku on tärkein, ei niinkään ulkonäkö 🙂

  21. Sanna kirjoitti:

    Tein tätä eilen ja ah miten hyvää oli! Ei olisi edes raakakakuksi uskonut! En laittanut ihan kahta desiä kaakaojauhetta kuorrutteeseen kun oli minusta jo tarpeeksi tuhtia ilmankin. Päällinenhän oli ihan kuin maitosuklaata olisi syönyt 😀 KIITOS TÄSTÄ!!

    • Jonna kirjoitti:

      Mahtava juttu että tykkäsit! Eikös vaan ollut se päällinen hyvä 😉 Namnam, täytyy itekin taas joku päivä tuota tehdä! Mietin että siihen kävis varmasti aprikoosisisuskin hyvin…

  22. Essi kirjoitti:

    Aion tänään testata tätä tosin ajattelin kokeilla tuota chiansimentä hyydykkeeksi marjoihin 🙂 ja kaakaovoita kookoksen tilalle…
    Kivan simppeli resepti,kiitos

  23. Tea kirjoitti:

    Nyt selvis mitä kakku teen itelleni synttärikakuks! 😀 harmi et niihin on vielä 2 viikkoa aikaa 😉

    • Jonna kirjoitti:

      Nam! Tää onkin hyvä vaihtoehto perinteiselle täytekakulle 😉

  24. Tomu Narsissi kirjoitti:

    OI, nyt kyllä tuli kova motivaatio yritää parantua ruokavammailuista ja oppia oikeasti syömään herkkuja niin ettei mene ihan överiksi ja löydä itseään halimast pönttöä 🙁 ja näin käy joka päivä oikeastaamn 🙁 olen tässä pitempään pohtinu, että jos yrittäisi pitää herkkupäiviä jolloin antaisi kaloreiden mennä reippaasti yli kulutuksen mut söisi sellaista joissa oikeastikki ravintoaineita ja tekisi hyvää keholla mut namiaaaa… silleen että olisi jollain lailla hallittua mässyttelyä niin ehkä voisi onnistua jos oikein tsemppaisi ja suunnittelisi kaiken valmiiksi (mulla pitkään ollut ongelmana että kaikki syömiset pakko suunnitella millin tarkasti etti kaikki mene ihan pieleen jos ei suunnittele tai toimi vanhojen turvallisten rutiinien mukaan niin ahdistus on suuri ja kaikki menee pieleen….

    mietin et jos ton hunajan voisi korvata
    stevia-kookossokeri sekoituksella (kun kookossokerissa vaikka mitä ravintoaineita, mm kalsiumiun ellen nyt iha väärin muista.)

    • Jonna kirjoitti:

      Ehdottomasti kannattaa sitten suunnitella! Tekeekö sulle sokeri huonon olon? Jos tekee niin yritä pitää vaikkapa sokeriton kuukausi ja katso parantaako oloa ja suhtautumista herkkuihin 🙂 Varmasti voi korvata hunajan tuolla, etsit vain itsellesi sopivan makeutuksen 🙂

  25. Reetta kirjoitti:

    Hei, osaatko sanoa, voiko noi taatelit korvata jollain?
    Noudatan FODMAP-dieettiä ja siihen ei mm. taatelit sovi 🙁 tahtois kokeilla raakakakun tekoa mutta KAIKISSA käytetään taatelia! Ja oma maha ei todellakaan siis sitä kestä!

    • Jonna1983 kirjoitti:

      Mites rusinat? Käykö ne?

      • Reetta kirjoitti:

        Ei sovi nekään, kaikki kuivatut ja kivelliset hedelmät kiellettyjen listalla 😛 Hedelmissä onkin IBS-potilaalla eniten rajotteita, mutta marjat menee myös kuivattuna. Voisikohan niillä jotenkin korvata?

  26. Jonna1983 kirjoitti:

    Mä kävin Ainon Get fit stay healthy – blogista vakoilemassa ohjeita mut niissäkin on suurimmassa osassa käytetty taateleita tai rusinoita. Mitkä hedelmät sulle käy vai käykö mikään? Tällaisen ohjeen löysin Ainolta, pohjassa on käytetty omenaa: http://getfitstayhealthy.fitfashion.fi/2014/07/24/omena-mururaakapiirakka/

    Mut en kyllä keksi syytä miks ei esim kuivatut marjat kävisi! Kokeile ihmeessä ja kerro sit mullekin miten kävi 🙂

  27. Reetta kirjoitti:

    http://artyneensuolenruokaa.blogspot.fi/2012/09/fodmap-ruokaa.html

    FODMAP-hiilareita vältettäessä hedelmät on aika pannassa, lähinnä sitrsuhedelmät ja banaanit sopii 😛 Ja kuivattuna ei hedelmistä mitkään (Minä vielä Fruktoosille tosi herkkä, 1tl hunajasta tulee jo oireet, jee… 😀 )

    Joten, testaan siis marjoja! Kerron sitten millanen makuelämys oli 😀

  28. Miia Kvist kirjoitti:

    Kiitoksia ohjeesta 🙂 kirjotinkin omaan blogiini myös tästä (Y) 🙂 Nam ! Makeannälkä katosi kyllä :p

    • Jonna kirjoitti:

      Toi on kyllä hyvää! Mies pyytelikin tuota taas tekemään… Hmm, josko ens viikonloppuna?

  29. Essi kirjoitti:

    Heippa!

    Törmäsin reseptiisi vasta nyt, vaikuttaa superherkulta! 🙂 Mahdatkohan muistaa minkäkokoiseen kakkuvuokaan teit kakun? Entä käytitkö vadelmia tuon yhden pussin (200g) verran?

    Kiitos tosi paljon jos viitsit muistella, tarkoituksena leipasta eka raakakakku 😉

    • Jonna kirjoitti:

      Vuoka oli 20cm ja muistaakseni keitin vadelmia 2 pss, mutta en sit laittanut väliin ihan kaikkea. Kesällä täyte olis ihanaa tehdä tuoreista vadelmista 🙂 slurps!

  30. Avuton :-) kirjoitti:

    Nyt vasta pongasin tän ihanan reseptin ja tein kakkua. Helppoa kuin heinän teko kuorrutteeseen asti. Miten sä sait siitä noin tasasen? Mulle tuli melko paksua joten sitä oli tosi vaikea levittää siihen eikä käytännössä onnistunut lainkaan. Toki ei näöllä niin väliä kun maku on hyvä 🙂 kiitos ihanasta reseptistä.

    • Jonna kirjoitti:

      Moi!

      Muistaakseni surrasin kuorrutuksen ihan sauvasekoittimella tasaiseksi. Muistitko laittaa vähän vettä sekaan? Sillä saa kuorrutuksesta vähän juoksevampaa. Lusikalla kauhoin täytteen vadelmien päälle ja hellästi ja rakkaudella sivelin tasaiseksi 😉

  31. Juba kirjoitti:

    Tätä reseptiä testattiin tänään, tosin vadelmat korvattiin mansikoilla. Ja erittäin hyvää tuli, vaikka olikin eka raakakakku minkä tein. No okei, vastasin lähinnä ainemäärien mittaamisesta! 😀 Kiitosta siis reseptistä.

  32. Tellu kirjoitti:

    Hei! Minulla myös fruktoositon ruokavalio, Reetta, kokeilitko niitä marjoja taateleiden tilalla? Paljonkohan marjoja siihen pitäisi laittaa? En ole ennen kokeillut raakakakkuja joten olen asian kanssa täysin vihree, mutta tämä vaikuttaa NIIIIN herkulliselta! 🙂

  33. Milla kirjoitti:

    Pitääskö tuoret vadelmat ki keittää?tai saisinko ne vaa laittaa pohjan päälle?:)

  34. Tiina Myllymäki kirjoitti:

    Kiitos mainiosta reseptistä! Tennisjoukkueemme sisähallikauden nyyttäripäättäjäisissä kakun suosio oli suuri. Julkaisin tyttäreni hieman muunteleman reseptin blogissani (macaa ja acaita lisätty). Sinulla on paljon muitakin reseptejä, joita tekee mieli kokeilla :-).

    • Jonna kirjoitti:

      Jes, kiva kuulla että maistui! Kerro ihmeessä mitä tykkäsit muistakin resepteistä jos niitä testailet 🙂

  35. Janna kirjoitti:

    Saako raaka kaakaojauhetta ihan ruokakaupasta? Minkä merkkistä? Miten kauan keitit noita vadelmia? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Moi!

      Suurimmat kaupat myy raakakaakaota, mut useimmat pikkukaupat taas ei. Jos ostan itse ruokakaupasta niin ostan aika usein CocoVin tai Voimaruoan, riippuu mitä on saatavilla. Nykyään tilaan aina netistä, saa halvemmalla! Nykyiset on Luontaistukusta.

      Vadelmia keittelin muistaakseni noin 10 minuuttia!

  36. Merja kirjoitti:

    Tosi hyvää ?
    Eka raakakakku ja varmasti teen lisää.
    Vadelmaa olisi voinut laittaa enemmän ( laitoin vain pussillisen ja huomasin kommenteista et olit laittanut melkein kaksi). Ensi kerralla sitten.
    Hunajan laitoin juoksevana ja hyytyminen kestää kauemmin, mutta levittyy tosi kauniisti.
    Joku aiemmin kommentoi, että ei pidä kookoksesta. Itselläni sama tilanne ja käytinkin URTEKRAMin neutraalinmakuista kookosölyä. Toimi hyvin.
    Onko kukaan kokeillut hunajan tilalla vaahterasiirappia?

    • Emmah kirjoitti:

      Nyt varoituksen sana tämän tekemistä harkitseville. Tein toissa päivänä yhden tällaisen pikkujouluihin vietäväksi ja toisen kotiin. Menestys ei ollut kummoinen. Kotona lapset eivät tykänneet – mikä ei sinänsä yllätä, koska raakasuklaa on muutenkin ”kypsempään makuun”. Mutta eipä kyllä pikkujouluissakaan ollut kummoinen hitti, jokainen maistoi palasen, mutta siihen se sitten jäi. Kehuja/kommentteja ei kirvoittanut, mutta ei kukaan kehdannut toki haukkuakaan. Nyt mulla on kaksi kakun puolikasta oottamassa syöjiään, eikä oikein itsellekään uppoa. Ehkä noi työpaikan kahvipöydältä häviäisivät?

      • Jonna Musakka kirjoitti:

        Kuten näet kommenteista niin minun lisäksi monet tästä tykkäävät! Harmi ettei teillä maistunut, mutta aina ”yleisö” ei ole otollista raakakakulle. Toiset tykkää ja toiset ei. Ei meilläkään esim.käly tykkää yhtään mutta se on ihan ok. Voit tuoda lippukakun mulle 😉

  37. EEVA kirjoitti:

    Eka raakakakku tällä ohjeella jääkaapissa, saas nähä miten käy. Tekeminen oli aika haastavaa, pähkinät meni blenderissä mutta taatelit ei oiken millään, sauvasekoitin meni ihan tukkoon ja jumiin 😀 Laitoin myös vadelmiin vähän kookosöljyä että jähmettyis, mutta en malttanu oottaa pohjan ja vattujen asettumista ja päälikerroksen suklaa sekoittui vattuihin. Mutta tuli ihan kaunis silti! Huomenna testataan maku.

  38. Eeva kirjoitti:

    Niin ja pohjaa levittäessä tuli ongelma, miten sen levittää kun tarttuu niin ahnaasti lusikkaan ja käsiin. Vaan olipa kaapissa karpalojauhetta, sen avulla sai hyvin levitettyä.

    • Jonna kirjoitti:

      Pohjan saa levitettyä helpoiten märillä käsillä eli kannattaa välillä kastella käsiä 😉

  39. Nora kirjoitti:

    Paseerasitko vadelmat? Jos et niin haittasiko siemenet suutuntumaa?

    • Jonna kirjoitti:

      En paseerannu eikä kyllä haitannut yhtään! Rousketta tulee kuitenkin pohjan pähkinöistä, joten vadelman siemeniä ei edes huomaa siellä joukossa ?

  40. Rustig kirjoitti:

    Onko tuo vadelmajuttu kovinkin hapanta? Mies ei vaan pysty kovin happamaa syömään.

    • Jonna kirjoitti:

      Mun mielestä lähinnä kirpsakkaa, ei hapanta. Siihenhän voi laittaa sekaan vaikka hunajaa tms jos makeutta haluaa lisää 🙂

  41. Anna kirjoitti:

    Onko kukaan testannut miten lakat toimis vadelmien tilalla? ?

  42. Jenna N. kirjoitti:

    Hei!
    Miten sinun tekemän kakun kuorrutus on noin ihanan vaalea, mulla tuli tosi tumma!
    Muuten kakku todella hyvää?

  43. Lumia kirjoitti:

    Pitääkö pähkinöitä ja taateleita liottaa ennen pohjan tekoa?

    • Jonna kirjoitti:

      Ei ole pakko, mutta on se suotavaa. Paljon helpompaa on saada ne tasaiseksi ajettuna pehmeämpinä 🙂

  44. EevaS kirjoitti:

    Pakko kiittää tästä ohjeesta! Aloitettiin miehen kanssa vuoden alusta terveellisempi elämä ja halusin testata jotain terveellisempiä ”herkkuja”. Kokeilin aikaisemmin jo snickers-raakakakkua ja se oli kyl Ihanaa! Leikkasin sitä pakkaseen pieniä paloja niin on voinut silloin tällöin ottaa iltapäiväkahvin kanssa hyvällä omallatunnolla. Tätä teen kyllä vlopun brunssia varten. 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Ole hyvä! Tää kakku on kyllä hyvää. Tuhtia, mutta samalla raikasta 🙂

  45. Maarit kirjoitti:

    Hei,
    Voisiko tämän kakun tehdä perjantaina kun juhlat on la ja su? Eli miten säilyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *