Hae
Palasia Arjestani

Pakollinen paha: lihashuolto (+ arvonta!)

Mä teen tasaisin väliajoin pyhän lupauksen säännöllisen lihashuollon aloittamisesta. Aina se kuitenkin unohtuu, kunnes taas teen uuden lupauksen. Yritän aina treenin yhteydessä tehdä edes jonkinlaista lihashuoltoa ja kotona rullailla tai murjoa kipeitä paikkoja auki pallolla ja foamrollerilla. Periaatteessa puitteet erinomaiseen lihashuollon suorittamiseen olisi kotonakin hyvät, mutta se aika… se ei tunnu koskaan riittävän iltaisin mihinkään rullailuihin! Voi olla että koko homma kaatuu myös omaan laiskuuteen 😀

Pohkeiden mobbausta tangolla. Saa huomattavasti paremmin auki kuin foamrollerilla!

Olen pitänyt itselläni säännön että iltaisin mobbailisin edes vartin verran. Sekin olisi parempi kuin ei mitään, mutta silti niin vaikea sovittaa aikatauluihin. Mulla on kotona käytössä vetokumeja, lacrosse-pallo, foamroller sekä kahvakuulia, jotka on muuten erinomaisia esim. lonkankoukistajien venyttämiseen! Yleensä aloitan lihashuoltosessiot aina rullaamalla kroppaa foamrollerilla. Joskus panosta pelkästään alakroppaan, joskus yläkroppaan ja silloin tällöin koko kroppaan tai pelkästään kipeisiin ja jäykkiin osiin. Tässä teille muutama ihan perusliike jalkojen omatoimiseen ”hierontaan” foamrollerilla. Noita rollereita saa muuten edukkaasti mm. citymarketeista hintaan 19,90e! Ainakin mulla on hierontavälit pidentyneeet aika lailla omatoimisen rullailun ansiosta 🙂

aa

 Aloitan oikeastaan aina rullailun etureisistä. Rullaan edes takaisin koko reiden pituudelta ensin molemmat reidet yhtä aikaa. Rullaan hitaasti ja fiilistellen. Jos löytyy joku kipeämpi kohta niin pysähdyn siihen hetkeksi ja pikku hiljaa taas laajennan liikettä ja yritän saada kipeän ja kireän kohdan pehmenemään. Rullaan reisiä niin pitkään tällä tavalla kunnes reidet alkaa tuntua lämpöisiltä ja pehmeämmiltä.

aaa

 Seuraavaksi siirryn rullaamaan yhden etureiden kerrallaan. Tämä on yleensä koko rullausprojektin tuskaisin vaihe! Alkuun tuntuu hyvältä ja mukavalta, mutta sit niitä kipeitä spotteja alkaa löytyä… Nostan toisen reiden reilusti rullattavan reiden päälle että paino on varmasti kunnolla alemmalla jalalla ja saan kunnolla murjottua lihaksia auki. Mulla on reiden ulkosyrjät, varsinkin juuri polven yläpuolelta, aina tajuttoman kireät ja arat! Yritän ensin käydä etureittä kauttaaltaan läpi ja sitten jään vähäksi aikaa rullaamaan ihan pienellä liikkeellä kipeitä paikkoja auki. Jatkan sitten taas läpi koko reittä ja palaan uudestaan kipeisiin kohtiin. Näin etenen kunnes arat paikat alkaa pehmetä ja kipu hellittää. Joskus tähän menee vain pieni hetki, mutta yleensä ehtii tuskan hiki tulla otsalle ennen kuin haluttu lopputulos on saavutettu 😀

aaaaa

 Etureisien tuskaisen murjomisen jälkeen siirrytään vähän helpompiin kohteisiin eli pyllyn puolikkaisiin ja takajalkoihin. Pyllyn puolikkaat rullaan tuollai nostamalla jalan toisen päälle ja kallistumalla aavistuksen verran rullattavan persposken puolelle. Pakaroita rullaan aika pienellä liikkeellä ja niissäkin jään aina pidemmäksi aikaa nytkyttämään kipeiden spottien päälle. Yleensä mulla on kipein paikkka ihan yläpakarassa ja jos oikein jumissa ollaan niin pari kirosanaa pääsee saletisti. Rullaamalla saa yleensä hyvin lämmitettyä ja kevyesti auottua pakaran aluetta, mutta jos kunnolla tahtoo saada ne auki niin kannattaa käyttää lacrosse-palloa.

aaaa

 Takareidet rullaan ensin yhtä aikaa samalla tavalla kuin etureidetkin ja sen jälkeen siirryn aukomaan niitä yksi kerrallaan. Jalka toisen päälle niin takareidelle saadaan riittävästi painoa ja lihasta saa auottua kunnolla. Kääntelen alimmaista jalkaa sisään ja ulos päin, jotta saan hyvin runnottua auki myös sisä- ja ulkoreittä. Pohkeita en itse saa kovin hyvin rullalla auki vaan käytän siihen lähes aina tankoa (ylin kuva) tai lacrosse-palloa.

Onko teillä foeamrolleria käytössä ja onko siitä ollu mitään hyötyä?

20140412_173722

 Sain vähän aikaa sitten testattavaksi Perskindol kylmä-kuumageeliä sekä suihketta. Oon hieronut geeliä olkapäihin semmosten treenien jälkeen kun olkapäät on kipeytyneet kunnolla. Pari kertaa olen geeliä laittanut myös jumittuneeseen alaselkään ennen nukkumaan menoa. Suihketta olen myös testaillut olkapäihin sekä selkäpuolelle sekä kerran kipeytyneisiin ojentajiin.

20140412_174121

 

Perskindol Active Gelin vaikutus perustuu luonnollisiin eteerisiin öljyihin (piparminttu, talvikki, männynneulasöljy, appelsiini, bergamotti, sitruuna, laventeli…) eli se ei sisällä mitään lääkeaineiksi luokiteltavia aineita. Iholle laitettaessa ensimmäisenä tulee viilentävä vaikutus ( tuntuu välillä todella kylmältä!), joka vie tehokkaasti kiputuntemusta pois. Viilennyksen jälkeen tuleva lämmittävä vaikutus stimuloi kyseisen ihoalueen verenkiertoa ja nopeuttaa kuona-aineiden, nesteiden sekä mm. maitohappojen poistumista ja näin tehostaa kehon omaa palautumista. 

20140412_173952

 

Perskindolissa on se jännä piirre, että viileyden ja lämmön aste vaihtelee melkein joka kerta. Eilen kun laitoin sitä olkapäihin niin ensin ihoalue viileni selvästi, mutta lämmön tunsi juuri ja juuri. Edellisellä kerralla taas lämmön vaikutus oli lähes kuuma! Alaselässä viileys tuntui jäätävän kylmänä ja lämmittävä vaikutus polttavan kuumana. Omien kokemuksien perusteella voin sanoa että tuote vaikuttaa varsin pätevältä ja on ainakin omiin lihaskipuihin tuonut suuresti apua. Oletteko kokeilleet kyseistä tuotetta?

Jos ette ole kokeilleet niin nyt on mahdollisuus voittaa itselleen sekä tuo Perskindol geeli että suihke! Osallistua voi kommentoimalla tähän postaukseen torstaihin 17.4 klo 18 mennessä. Voitte myös tilata itsellenne Perskindol-näytteen täältä

Onnea arvontaan muruset!

Ps. Lisää juttuja tulossa lihashuollosta!

Pss. Jättimäinen treenivaatepaketti huudettavana täällä vielä muutaman päivän!

76 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Pitääkin kokeilla tuota tangolla pohkeitten avausta! Ei ole tullut mieleen ollenkaan ja sama ongelman kuin sulla eli foamrollerilla pohkeet ei aukea. Sprinttijuoksu taas rasittaa pohkeita tosi paljon eli niille olen koittanut jotain keksiä… En ole testannut tota Perskindolia, mutta eilen se olisi tullut tarpeeseen, kun selkä jumitti. Osallistun siis arvontaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kokeile ihmeessä, on tehokas! Laita pieni painolintti tangon toiseen päähän niin tanko nousee vähän maasta, on helpompi rullata 🙂

 2. Sansku kirjoitti:

  Kiitti vinkistä geelin suhteen!

 3. Anu kirjoitti:

  Moikka!
  Foamroller ,ttriggerpoint ja lacrossepallot on aktiivikäytössä itselläkin, tai ainakin silloin kun totaalijumi iskee. Ne pelastaa mun kipeät lihakset kyllä tosi hyvin ja päälle levitän aina Perskindolia. Silläpä tämä arvonta tuleekin tarpeeseen, kun uhkaavasti kumisee tyhjyyttään entinen puteli!

  Anu

  • Jonna kirjoitti:

   Onko triggerpoint foamrollerin näköinen pötkylä, jossa on niitä mökkylöitä pinnassa? Kyllä oli taas Perskindolille käyttöä eilisen treenin jäljiltä. Olkapäät on taas ihan tukossa ja kipeenä!

 4. HenriikkaV kirjoitti:

  Toi tangolla rullailu olikin itselle ihan uusi juttu, pitääpä kokeilla! Ja hei, tietysti haluun myös osallistua tuohon arvontaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo kannattaa kokeilla, on tehokasta! Sillä saa rullattua hyvin reidet ja pohkeet. Selkääkin olen tangolla rullannut. Tekee kipeetä mut silti niin hyvää 🙂

 5. nelli kirjoitti:

  Kiva kuulla jonkun kokemuksia kyseisestä tuotteesta! Olen jo useemman kerran pyöritellyt tuubia milloin missäkin kaupassa, mutten ole raaskinut ostaa kuulematta kenenkään kokemusta.

  • Jonna kirjoitti:

   Suosittelen kokeilemaan! Jäi ainakin mulle vakiotuotteeksi käyttöön 🙂

 6. LKm kirjoitti:

  Itte olen välillä linimenttivoidetta (apteekista) kokeillu, mutta se pitäis hoksata levittää ennen urheilusuoritusta, jotta lihas lämpeää. Kyllähän ne hieronnassakin lämpeävät, mutta eivät niin tahokkaasti. Tuota Perskindolia haluttais kokeilla! Tosin tuubin nimi aiheuttaa aina pienen hymyn minulle, hehee pers-skin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, musta toi nimi on kans aika hauska 😀 On ainakin mieleenpainuva! Linimenttiä meilläkin ollut käytössä, mut siinä kun ei ole sitä lämmittävää vaikutusta… 🙁

 7. Soile kirjoitti:

  Mulla on kotona foam roller ja rumble roller. Rumblella saa kyllä paremmin paikat auki, se on varsinainen kidutusväline 🙂 Välillä laitan kinttuihin myös magnesiumöljyä. Perskindolia olisi hauska kokeilla, sillä kun on noin hauska nimikin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mikä on rumble roller?? Mua haluttais testata magnesiumöljyä ja -suihketta! Ovat kuulemma hyviä tuotteita 🙂

 8. essiessi kirjoitti:

  Noi foam rollerit on vähän turhan hepposia, iteltä löytyy astetta kamalampi rumble roller, sillä oon kyllä hyvin saanut paikat auki 🙂 Toi geeli kuulostaa mielenkiintoselta!

  • Jonna kirjoitti:

   Hmm… nyt täytyy ottaa enemmän selvää tosta rumble rollerista! Mulla on vielä toistaiseksi foamroller aika kova eli sillä saa hyvin paikkoja auki. Huono puolihan noissa on että ne pehmenee ajan myötä..

 9. Mimmiina kirjoitti:

  Olispa kiva kokeilla tuota geeliä! Vois tehota mun juminiskoihin 🙂 mukaan arvontaan siis!

 10. Sanna kirjoitti:

  Foamroller ollut säännöllisessä käytössä muutaman kuukauden ja eron todella huomaa!! Tosin hieroja vois olla eri mieltä mun kehonhuolln riittävyydestä…. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kehonhuoltoa ei voi koskaan harrastaa liikaa mut pääasia että edes jotain yrittää tehdä! Nimim. jäi eilen lihashuollot välistä ja sen tuntee.

 11. Luana kirjoitti:

  Salilla tulee rullailtua säännöllisesti, mutta oon harkinnut rullan hankkimista kotiinkin! (:

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa hommata kotiin! Aika menee rullatessa ihan huomaamatta kun samalla katselee vaikka telkkaria 🙂

 12. Maare kirjoitti:

  Voihan lihashuolto! Venyttely – mitä se on? Tosi vaikeaa mulle, mutta aina välillä tulee rullailtua. Pitäisi kyllä kunnostautua tuon lihashuollon suhteen. Mielenkiintoselta kuulostaa tuo geeli, osallistun siis arvontaan. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en enää tee staattisia venytyksiä ollenkaan. Käytän rullaa ja palloa ja teen dynaamisia venytyksiä vetokumilla! hyvin toimii 🙂

 13. Elina S kirjoitti:

  Mulla on foamrolleri ollu pitkään kotona käytössä, sellanen halvin puolipitkä mikä löyty kaupoista ja sillä rullailen millon sille tuntuu. Hierojalla oon nyt töiden alettua käyny myös kerran kuussa vähintään että pysyy selkä/niskat kunnossa ku joutuu töissä melko koville. Uutta rolleria itseasiassa just oottelen ku voitin facebookin tykkää ja jaa-arvonnasta Grid 2.0 Foam Rollerin 🙂 Jännä nähä miltä se tuntuu sit ton kovan putken jälkeen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No sulla on käynyt hyvä tuuri! Mä en voita koskaan mistään mitään… yhyy.

 14. Emma kirjoitti:

  Foamroller, keppi ja lacrossepallo käytössä. Päivittäin pitäis joo aukoo paikat, mut ainaki se 4 kertaa viikos. Lacrosspallol alotan yleensä jalkapohjien murjomisel 5min/jalka. AI että tekee hyvää 😀
  Ei oo tää voide tuttu, joten mukana arvonnassa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Keppi on mullakin käytössä! Työpaikalla yritän kepin kanssa venyillä päivittäin mut usein jää sekin tekemättä kiireen vuoksi 🙁

 15. sonja kirjoitti:

  Olen kärsinyt n.puolen vuoden ajan kovista niska-hartiavaivoista ja olen kuullut, että perskindol on auttanut monia, jospa nyt pääsisin itsekin kokeilemaan ja vihdoinkin eroon oireista 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Niska-hartiavaivat on kurjia. Itsekin kärsin niistä vuosikausia, mut nyt ne on onneksi jo takana päin 🙂 Toivottavasti onni suosii!

 16. mirka kirjoitti:

  Uu kuulostaa oikein hyvältä nuo geelit ja suihkuun! Ehdottomasti haluaisin päästä kokeilemaan:)

 17. Elina kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Mulla on kotona foam roller ja superpalloja (toimii yhtä hyvin kuin lacrosse-pallot). Kuitenkin kotona tulee ihan liian vähän mobbailtua, jotenkin se aina jää. Salilla mobbailen usein treenin yhteydessä, ja lisäksi meillä on sunnuntaisin ohjelmassa mobility wod, johon yritän aina ehtiä, että tulisi joka viikkoon edes se yksi tunti kunnollista mobbailua.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon kans netistä katellut mobilitywodeja mut jotenkin ne aina jää… 😀 Superpallot on varmasti aika päteviä! Uppoavat hyvin lapojen väliin 😉

 18. Noora kirjoitti:

  Ooh, tuollainen luonnollisia aineita sisältävä geeli kuulostaa kyllä todella hyvältä 🙂

 19. Anna kirjoitti:

  Jaksatko selvittää mitä toi lonkankoukistajien venyttäminen kahvakuulalla tarkoittaa? 🙂

 20. iive kirjoitti:

  Mua kiinnostaa sama kuin Annaa, lonkankoukistajat on aina ja ikuisesti murheenkryyni!
  Tuo pohkeiden käsittely näyttää kans hyvälle. Toinen ihan jees tapa on laittaa foamroller pohkeiden alle, pilatespallo takapuolen alle ja muksu istumaan säärien päälle tehostamaan painoa pohkeille. Tuo tanko näyttää kyllä vielä tehokkaammalta.

  iive
  http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Hmm… sitä on tosi vaikee selittää. Laitan siis kahvakuulan kahvan alavatsalle (pituussuunnassa) noin häpyluusta ylös päin koukistajien suuntaisesti, vähän yläviistoon siis (ei lonkkaluun päälle!). Meen pötköttämään siihen kahvan päälle vastakkainen jalka koukussa maassa ja venytettävän puolen jalka suorana taakse ja annan sen painu kunnolla vatsalihaksiin asti. Jännitän vatsalihakset 10 sekunniksi ja sit hellitän, toistan mahdollisimman monta kertaa. Tosi vaikee selittää! Pitäis ottaa kuva joku kerta 🙂

 21. Toinen Jonna kirjoitti:

  Olen muinoin käyttänyt tota Perskindolia (lähes) urheiluvaivaan kuin urheiluvaivaan, enkä käsitä miten se on päässytkään loppumaan! Se auttaa jopa motivaatioon, koska jos levittäisin sitä ilman, että pohjalla on treeniä, niin tuntuu, että ”töläisin” hyvää ainetta turhaan ja sitten onkin mentävä treenaamaan 😀 Hassu juttu. Geelillä voi hieroa kipupaikkaa vaikka pidempään, mutta suihke on kätevä pika-apu, varsinkin, jos ei halua käsiään kiireessä tölätä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen kans tykästynyt Perskindoliin. Eipä uskois että yhdellä voiteella (tai suihkeella) saa kivun pois mut niinpä vain olen saanut monta kertaa 🙂

 22. M kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä, pitää ehdottomasti kokeilla. Oon tähän asti rullaillu ainoastaan selkää joka sekin kivasti nikama saa paikoilleen.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla kans selkä rutisee aina mukavasti kun rullailen selkää auki 🙂

 23. riitta kirjoitti:

  Minulla on ihan sama ton mobbauslupauksen kanssa 😀 nyt on menossa ”vähän” hiljaisempi vaihe..täytys ryhdistäytyä 🙂 osallistunsamalla arvontaan, en oo tota kipugeeliä viel kokeillukkaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Lupaus joka on lähes mahdotonta pitää 😀 No, vois kippauksetkin sujua vähän paremmin jos pitäisi parempaa huolta liikkuvuudesta…

 24. Paiku kirjoitti:

  Tuota foamrolleriahan vois kokeilla. Niskat ja hartiataina jumissa joten tuo geeli kuullostaa kyllä kanssa todellakin houkuttelevalta.

 25. toni kirjoitti:

  Täytyypi testata tota!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä yritän muistaa tuoda kisoihin matkassani sitä niin voin valella meidän jengin päästä varpaisiin Perskindolilla 😀

 26. Anniina kirjoitti:

  Foamroller ja kipukoukku on parhaita!

  • Jonna kirjoitti:

   Ooh, kipukoukku! Se mun täytyy hommata kotiin. On muuten pätevä vekotin 🙂

 27. Siili kirjoitti:

  Mukaan!

 28. sipsukka kirjoitti:

  Meillä on sellaisesta uimapötkylästä leikattu pötkö 🙂 Ajaa ihan hyvin asiansa, vaikka onkin aika pieni.
  Mukana arvonnassa.

  • Jonna kirjoitti:

   Toisethan käyttää jopa kaulinta 😀 Sama kai se kunhan ajaa asiansa!

 29. outi kirjoitti:

  Putkirullailla yritän ees kerran viikkoon 😛 se on kyllä hyvää lihashuoltoa, mutta se vaan tuppaa jäämään. Tennispallo on myös käytössä selän jumeihin…
  Ja arvontaan mukaan, noita ko tuotteita en ole kokeillut, mutta vastaavia 🙂

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa hommata lacrosse-pallo tai kaukalopallo. Tennispallo on vähän liian heppoinen, menee helposti kasaan 😉

   Upea olit lavalla! 🙂

 30. nana kirjoitti:

  Kävin juuri viime viikolla erään foam roller koulutuksen, ja huomasin että oma vaahtomuoviroller on ehkä turhan pehmeä, vaikka silläkin on saanut aikamoisia kiputiloja aikaan. Ostinkin kunnon pro follerin, ja sillä olen nyt yrittänyt rullailla kipeitä paikkoja auki. Kevään aikana enemmän rullailtuani olen ollut kyllä huomaavani eron ainakin jaloissa – ei tee enää läheskään yhtä kipeetä, sekä lihaserottuvuun on ehkä hieman parempi.

  Tuota geeliä haluaisin kovasti kokeilla, joten osallistun kilpailuun mukaan.
  Itsellä alaselkä jumiutuu niin pahasti, että kaikki konstit testiin mitä löytyy =D

  http://nana-superfitme.fitfashion.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Mistä ostit sen pro version? Miten eroaa normaalista foam rollerista?

 31. Bea kirjoitti:

  Joo, täytyis kyllä itsekin ryhdistäytyä entisestään lihashuollon kanssa. Foam roller vaan pölyttyy kaapissa, heheh

 32. Linda kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Putkirullailen vähintään kerran viikossa lähinnä alakroppaa. Venyttelen aina treenatut lihakset ennen niiden seuraavaa treeniä. Hierojalle en ole vielä uskaltanut mennä.

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa hierojaakin jossakin vaiheessa testata niin tiedät mihin kropan osiin täytyy eniten panostaa lihashuollossa 🙂

 33. Hanna H kirjoitti:

  Mukana arvonnassa!

  Putkirulla ja kipukoukku löytyvät meikäläiseltäkin. Kun vielä löytyisi käyttäjäkin 😉 Ihanan kamalaa tuo rullailu kyllä on, silloin kun siihen saa itsensä orientoitua! Pitäisi ja pitäisi.. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No sulla onkin kunnon välineet siellä! Kipukoukku on munkin hankittava 🙂

 34. Kaisa Toivanen kirjoitti:

  Rullailen raksa-ajalta jääneellä salaojaputken pätkällä. Kova on ja kipeää tekee 🙂

 35. skribentti kirjoitti:

  Näytepussukoita ko. ainetta meillä noita on jo ollutkin, joten kyllä tuubin voisin ottaa vastaan myös 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva että oot jo testaillut! Toivotaan et puteli lähtee matkaamaan sinne 😉

 36. Jelena kirjoitti:

  Ois kiva päästä testailemaan 🙂

 37. hukka kirjoitti:

  Olisi mielenkiintoista testata tuota!

 38. Annu kirjoitti:

  Mulla toimii aika hyvin selkään miehen kasaama ”kaksi tennispalloa jesarilla yhteen” viritys! Nyt on kyl niska/hartia seutu siinä kunnossa et noille aineille ois käyttöä!

 39. pex kirjoitti:

  näytteen tilasin pari päivää sitten eri kautta. mutta toivottavasti näyte tulee oli sen verran hämy lomake mihin tiedot syötin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *