Hae
Palasia Arjestani

Sitruunaiset raakajuustokakkuset

No niin, tässäpä tulee lupaamani ohje sitruunaisiin raakajuustokakkuihin, joita tein vähän aikaa sitten. Instassa (@jonnam1983) ehdin jo minikokoisia kakkusia hieman esittelemään ja täytyy sanoa, että oikein onnistunut resepti on! Reseptiä voi varioida loputtomiin upottamalla päälliseen esim. mustikoita, itse tehtyä kinuskikastiketta tai maapähkinävoita. Kakut oli todella helppoja tehdä ja ainoat välineet, jotka tarvitset näiden tekemiseen on tehokas blenderi, muffinssivuoka sekä pakastin!

kuvia 004Päällinen muistuttaa erittäin vahvasti juustokakun rakennetta ja maistuukin hyvin paljon perinteiseltä amerikkalaiselta juustokakulta. En itse huomannut koko asiaa ennen kuin mies kehui näiden juustokakkumaista makua ja koostumusta. Olenkin aina miettinyt voisiko juustokakusta taikoa terveellisen, mutta silti mahdollisimman autenttisen, version ja tässä se nyt on! Kaikki kunnia reseptistä kuuluu Minimalist bakerille. Kannattaa käydä tsekkaamassa sivusto, siellä on vaikka mitä todella helppoja, terveellisiä ja maistuvia reseptejä 🙂

kuvia 006Sitruunaiset raakajuustokakkuset

Pohja

 • 2 dl taateleita (liota lämpimässä vedessä n. 10 minuuttia)
 • 2 dl manteleita tai saksanpähkinöitä

Täyte

 • 2,5 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä 4-6 tuntia)
 • 1 sitruunan mehu + puolikkaan raastettu kuori
 • reilu 0,5 dl suletettua kookosöljyä
 • reilu 1 dl kookosmaidon jähmettynyttä osaa (jähmetä jääkaapissa!)
 • 0,5 – 1 dl hunajaa/agavesiirappia, siippuen kuinka makeaa täytteestä tahdot

Tee ensin pohja. Laita liotetut taatelit blenderiin ja jauha tasaiseksi. Lisää mantelit/saksanpähkinät ja blensaa tasaiseksi. Voit myös jauhaa molemmat erikseen ja yhdistää ne sen jälkeen. Tein itse tälla tavalla, koska meidän blenderi ei ole mikään maailman tehokkain. Nosta pohjan ainekset sivuun odottamaan.

Voitele muffinssivuoan kolot kevesti kookosöljyllä. Leikkaa kakkusten irrotusta helpottamaan leivinpapereista reilun 10 cm mittaisia suikaleita.  Aseta suikaleet vuokaa ja lusikoi noin 1 rkl pohja-ainesta kuhunkin koloseen. Tasoittele sormilla tai lusikalla pohjalle sekä aavistuksen verran reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

kuvia 014kuvia 015

Tee seuraavaksi täyte. Blendaa kaikki täytteen ainekset tasaiseksi blenderissä. Jos täytteestä ei tule omaan makuusi riittävän tasaista, lisää hieman sitruunamehua tai kookosmaitoa. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutusta. Jos tahdot kaikkiin kakkusiin maapähkinävoita niin lisää se tässä vaiheessa ja blendaa tasaiseksi. Itse laitoin puoleen kakkusista maapähkinävoita, jolloin täytin ensin puolet muffinssivuoista sitruunatäytteella, lisäsin jäljelle jääneeseen täytteen puolikkaaseen maapähkinävoita, blendasin ja laitoin loppuihin vuokiin maapähkinäisen täytteen. Jos tahdot täytteeseen mustikoita niin lisää ne vasta muffinssivuokiin ja sekoita hieman, jolloin saat kauniita kuvioita kakkusiin.

kuvia 017

Kelmuta muffinssivuoka ja laita pakkaseen 4-6 tunniksi.  Irrotus vuoista käy helposti veitsen sekä suikaleiden avulla! Säilyvät pakkasessa noin kaksi viikkoa. Nosta kakkuset huoneeenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua 🙂

kuvia 007kuvia 005

Itsehän olen syöpötellyt näitä pikku kakkuja töissä välipalana 🙂

10 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Näitä on pakko kokeilla. Kerrotko vielä, että mitä tuo kookosmaidon jähmettynyt osa tarkoittaa?

  • Jonna kirjoitti:

   Laita kookosmaito hetkeksi jääkaappiin jolloin purkin osaan muodostuu sellainen jähmeä osa. Sitä jähmeää osaa kauhot mukaan täytteeseen. Suosittelen laittamaan kookosmaidon samaan aikaan jääkaappiin kun laitat myös cashewpähkinät likoamaan 🙂 Halutessaan tosin voi käyttää ihan juoksevaakin kookosmaitoa, mutta täytteestä tulee kuohkeampaa kun vähän aikaa jähmettelee sitä.

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Resepti ja kaakut näyttää tosi hyville. Näitä voisin kokeilla, aiemmin oon tehnyt vaan jotain isompaa kakkua mistä pitää aina leikata palanen.

  • Jonna kirjoitti:

   Nämä onkin käteviä juuri kokonsa vuoksi 🙂 Toisaalta, kyllähän tällä samalla ohjeella voi tehdä yhden isonkin kakun ja vastaavasti muilla ohjeilla myös pieniä kakkusia.

 3. Tii Hanna kirjoitti:

  Eikä! Miten en oo aiemmin törmännyt tohon leivinpaperisuikale-vinkkiin 😀

 4. Mika kirjoitti:

  Oot kyllä melkonen velho, kai meidän keittiössä nääkin menee testiin. Eilen omistin kokonaisen postauksen näille sun huikeille resepteille 😀

  Ootko tekemässä tänä vuonna winter war-karsintoja tai osallistumassa muuten, tuomarina tms? Eka lajihan on nyt sitten sama kuin viime vuoden vika.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, eikä! Pakko käydä lukemassa 😀

   Mä oon ilmoittautunut karsintoihin, mutta aika huonolta näyttää heti eka laji. Oon vielä semisti kipeä ja viikonlopuksi lähdetään tytön kanssa reissuun. Eka laji pitäis olla tehtynä ja kirjattuna sunnuntaina klo 23.59 mennessä… Tää laji oli tosiaan viime vuonna myös se, joka jäi multa sairauden takia tekemättä. Halua olis kyllä tehdä, mutta en tiedä onnistuuko 🙁

 5. Molinda kirjoitti:

  Kiitokset reseptistä!

  Nämä oli meidän tämän vapun herkku munkkien tilalla. Paljon kehuja tuli!

  • Jonna kirjoitti:

   Moi!

   Mahtava kuulla, että maistuivat 🙂 Nämä onkin kivan raikkaita ja sopivat vapuksi todella hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *