Hae
Palasia Arjestani

Tervetuloa mun pikku paratiisiin

Processed with VSCO with c1 preset

Sis. mainoslinkkejä. Minä olen kotoisin maalta ja vaikka suuressa kaupungissa nyt asunkin niin rakastan luontoa, metsää, kasveja ja niiden parissa puuhastelua. Välillä mietin, että olisi ihanaa asua jossain vähän kauempana omakotitalossa, mutta tiedän ettei miestä saa omakotitaloon kirveelläkään. Kun vain saisi joskus edes sen oman pienen pihan! Olisin ikionnellinen pieni ihminen. Onneksi on edes parveke ja alakerran naapureilla ihana piha, jota ihastella. Meidän parveke ei ole mikään tilaihme, mutta kyllä sinne pieni sohva ja jokunen kukkaruukku mahtuu.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Viime vuonna meidän parveke oli vielä aika ankea. En oikein jaksanut panostaa sen laittamiseen. Tapoin suurinpiirtein kaikki kasvit mitä sinne hankin, kun ei ollut motivaatiota hoitaa niitä. Tänä kesänä olen taas laitellut parveketta enemmän. Lähinnä hankkinut sinne asioita, joista oikeasti tykkään ja hyötykasveja, joista on paljonkin iloa, varsinkin lautasella! Olen jo pitkään haaveillut pienestä parvekekasvihuoneesta, mutta kaikki jotka olisin kelpuuttanut, maksavat monta sataa euroa. Niinpä tilasin Taloon.comista meille Kekkilän jalallisen viljelylaatikon johon istutin jo pari kirsikkatomaattia. Mies ei ollut yhtä ilahtunut tästä ostoksesta, koska joutui kokoamaan laatikon mulle alusta loppuun 😀 Laatikko saatiin kuitenkin suht sukkelaan kasaan ja ihastelipa itse mestarikin kovasti käden jälkeään!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Laatikon päähän jäi tomaattien istutuksen jälkeen vielä reilusti tilaa, joten nakkasin kokeilumielessä pari avomaan kurkun siementä multaan ja ainakin toinen sielä jo kasvaa! Jäämme jännityksellä odottamaan saadaanko tänä kesänä tomaattien lisäksi itse kasvatettua kurkkua. Tuo viljelylaatikko on todella kätevän kokoinen pienelle parvekkeelle ja hyvällä korkeudella. Siihen kuuluu vielä köynnöstuki, joka asennetaan vasta kun tomaatit alkaa kasvaa kunnolla. Laatikon alla on vielä erillinen hylly johon on kätevä kerätä vaikka puutarhan hoitoon käytettäviä tarvikkeita. Meillä siellä asustaa tytön leluja, pari kasvia sekä läjä tarvikkeita.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Mun pikku paratiisista löytyy tällä hetkellä tomaattien ja kurkun lisäksi paprikaa, kesäkurpitsaa Green caren kasvatussäkissä (kätevä!!!), chiliä, tilliä (jonka kissat on syöneet melkein kokonaan) sekä mansikkaa. Kukkia on ainoastaan pari: äitienpäivälahjaksi saatu ruusupelargonia sekä juuri mullan alta esiin noussut lilja. Tänään kylvän siskolta saatuun suureen yrttiruukkuun lehtikaalin siemeniä ja istutan itämään lähteneen valkosipulin kynnen pieneen ruukkuun. Yritän olla haalimatta liikaa hoidettavaa, mutta kaipa parvekkeelle täytyy vielä hankkia parvekelaatikot ja niihin vaikka orvokkeja tai jotain. Katsotaan mitä vielä keksin, mutta Plantageniin mua ei ehkä kannata enää päästää tänä kesänä 😀 Siellä minua ei nimittäin pysäytä mikään…

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Parvekkeen laitto jatkuu koko ajan ja toteutan ideoita sitä mukaa kun niitä tulee. Jotkut valot sinne olisi kiva hankkia ja laittaa hylly seinälle. Sohvalle täytyy hankkia jotkut ohkaset peitot, koska nuo sohvatyynyt imee kaikki kissankarvat ja niitä ei saa edes imurilla pois. Mulle tärkeintä on, että parvekkeella voi nautiskella lämmöstä, ihastella kasveja ja kerätä välillä syötävää omaan pöytään. Tyttö saa leikkiä parvekkeella ihan vapaasti ja onhan se näin kesäaikaan vähän niin kuin ylimääräinen huone! Saatanpa joku ilta ottaa lasillisen viiniäkin lämpöisestä illasta nauttien 🙂

Onkos siellä muita parvekkeen laittajia? Mitä olette tänä kesänä laittaneet kasvamaan tai oletteko tehneet uusia hankintoja?

Nyt on muuten Taloon.comissa ”Kuumaa kamaa” kampanja menossa eli paljon rakentamiseen, puutarhaan ja sisustamiseen liittyviä juttuja myynnissä todella edullisesti! Tänään 6.6 rahtivapaa päivä!!! Eli jos olet suunnitellut remppaamista tai puutarhan laittoa niin nyt kannattaa tilata, koska rahdit tulee kaupan päälle. Sivuille suoraan tästä. Jos puutarhan tai pihan laittaminen on ajankohtaista niin tuotteisiin pääset tästä, Kekkilän tuotteisiin tästä ja täältä löydät tuon samaisen jalallisen kasvatuslaatikon kuin minulla, jota on saatavana myös valkoisena!

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Miun miesystävällä ois pihaa mihi laitella vaikka ja mitä mut ei riitä tietotaito ja sit tulee vaa turhauma ku yrittää itte jotai opiskella eikä osaa 😀 tapoin perhana jo orvokitkii ruukkuihi… mut rikkaruohot ei kuollu vaik myrkytin ne…what?! 😀

    • Jonna kirjoitti:

      Yksi hyvä keino on marssia vaikka plantageniin tms ja pyytää apua! Kyllä ne siellä osaa ohjata sulle oikeat kasvit, kun vaan muistat kastella niitä 😀 Yksi kerrallaan olen minäkin näitä opetellut enkä todellakaan mikään pro ole 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *