Hae
Palasia Arjestani

3 x lukuvinkki kesäksi

3 x lukuvinkki kesäksi

Mä olen aina ollut kirjojen suurkuluttaja. Lukisin kotonakin koko ajan ellei olisi muuta elämää haittaamassa harrastusta. Nyt olen osittain siirtynyt myös äänikirjojen maailmaan. Tykkään kuunnella kirjaa lenkillä ja pyöräillessä töihin. Nukkumaan mennessä taas haluan tarttua ihan konkreettiseen kirjaan, koska aivan liian monta kertaa olen nukahtanut äänikirjan jäädessä päälle. Seuraavana päivänä saa sitten etsiä kohtaa mihin olin jäänyt ennen nukahtamista. Meillä on kirjahylly edelleen täysi erilaisia kirjoja, vaikka olen monista jo luopunut. Tykkään lukea esim. erilaisia reseptikirjoja, vaikka netistäkin kyllä reseptejä löytyy vaikka muille jakaa. Kirjoissa vain on sitä jotain. On ihanaa ottaa hyvä kirja käteen ja pötkähtää sängylle tai sohvan nurkkaan lukemaan. Nykyään joku keskeyttää mun lukuflown aina, mutta ennen saatoin lukea tuntikausia putkeen eikä yksi kirja kestänyt lukea muutamaa päivää enempää. Tänä päivänä yksi ja sama kirja saattaa olla luvun alla kuukaudenkin ellei enemmänkin. Tässä muutama kesäloman aikana kaluttu kirja, joita kaikkia voin suositella lämpimästi!

3 x lukuvinkki kesäksi

S.K. TREMAYNE – JÄÄKAKSOSET

”Identtisistä kaksostytöistä toinen on kuollut – mutta vanhemmat eivät ole varmoja, kumpi. Hyytävä psykologinen trilleri on ollut suurmenestys ympäri maailman.

On kulunut vuosi siitä, kun toinen identtisistä kaksostytöistä on kuollut onnettomuudessa. Perhe päättää muuttaa syrjäiselle majakkasaarelle Skotlantiin toiveenaan jättää taakseen hirveä tragedia. Se ei kuitenkaan onnistu, sillä vanhempien kauhuksi henkiin jäänyt tytär väittää olevansa kuollut sisarensa.

Kun myrsky pakottaa perheen äidin ja tyttären eristyksiin saarelle, piinaavat kysymykset eivät jätä äitiä rauhaan. Mitä oikein tapahtui tuona kohtalokkaana päivänä, kun toinen kaksosista menehtyi?”

Jääkaksoset on meidän työpaikan ”kiertokirja”, joka on kiertänyt tyypiltä toiselle jo pitkän tovin. Tällä hetkellä se makaa minun kirjahyllyssäni, koska kaikki taisivat lukea sen minua ennen. Tämä jännittävä ja jo alkusivuista asti otteessaan pitävä kirja on julkaistu vuonna 2006. En ollut lukenut S.K. Tremaynen kirjoja aikaisemmin eikä minulla ollut oikeastaan mitään odotuksia kirjan suhteen. Toiset olivat tykänneet ja toiset eivät. Minuun tämä kirja kolahti kovaa! Pidän yleensäkin tiivistunnelmaisista psykologisista trillereistä ja tässä kirjasta ja tästä kirjasta tuli heti sellainen fiilis, että pakko lukea loppuun. Kirja on jännittävä ja paikka paikoin hyvin painostava ja ehkä vähän ahdistavakin. Luin kirjan mökillä lomaillessa ja saatoin lukea satakin sivua muiden mentyä jo nukkumaan. Bonusta ja plussaa erilaisesta lopusta!

3 x lukuvinkki kesäksi

ANNA-LEENA HÄRKÖNEN – EI KIITOS

Heli Valkonen on epätoivoisesti rakastunut aviomieheensä. Mutta Matin ei tee mieli. Koskaan. Hän vain pelaa tietokonepelejä repsahtaneissa fleece-housuissa. Hartiahieronta on hänestä parasta läheisyyttä. Kun hienovaraisista vihjeistä, kauniista puheista ja hemaisevista asuista ei ole apua, Heli turvautuu suoraan ja yhä suorempaan toimintaan – turhaan. ”Kulta, nyt ei ole hyvä hetki.” Lauhkeasti ja nöyryyttävästi Matti torjuu puolisonsa lähestymiset. Missä vaiheessa hehku lopahti, ja he alkoivat puhua toisilleen kuin potilaat: ”Mites sun niskat?” Hiljainen makuuhuone johtaa tilanteisiin, joihin Heli ei välttämättä olisi halunnut. Mutta hän ei tahdo kuolla suruun.”

Tämä oli ensimmäinen Anna-Leenä Härkösen teos, jonka luin ihan vahingossa. Minulla ei ollut mökillä mitään luettavaa ja tämä kirja sattui nököttämään anopin kirjapinossa päällimmäisenä. Noh, ei se ota jos ei annakaan, ajattelin ja otin kirjan käteeni sillä seurauksella, että nyt haluan lukea kaikki hänen kirjansa! Kirja pureutuu hauskasti ja hersyvästi pitkän avioliiton tapahtumiin. Mitä tapahtuu kuin toinen haluaa seksiä usein ja toinen ei ollenkaan? Miksi tähän pisteeseen on tultu? Henkilöhahmot ovat hauskoja omalla tavallaan ja huomasin usein nauravani ääneen kirjaa lukiessani. Härkösen terävä huumori ja suora kirjoitustyyli uppoaa meikäläiseen kuin kuuma veitsi voihin. Jos haluat jotain kepeää, mutta kuitenkin ajatuksia herättävää luettavaa hyvällä huumorilla höystettynä, iso peukku tällä! Luin kirjan muutamassa päivässä ja mietinkin, että minkä Härkösen kirjan ottaisin seuraavaksi lukulistalle?

3 x lukuvinkki kesäksi

MARIAN KEYESIN TEOKSET

Sain juuri hetki sitten kuunneltua Marian Keyesin Aikalisän ja konkreettisena kirjana mulla on menossa Hurmaava mies. Olen lukenut ihan joka ikisen Keyesin kirjan ja kaikki ovat olleet hänen tyylilleen ominaisia kepeitä, hauskoja ja mielettömän hyvin kirjoitettuja. Juoni on viimeisen päälle mietitty ja henkilöhahmot todentuntuisia ja samaistuttavia persoonia.

Aikalisä

”Amyn aviomies ei aio jättää vaimoaan. Hän vain haluaa tauon. Aikalisän. Mutta mitä Amy haluaa? Hugh ja Amy ovat olleet yhdessä 18 vuotta, ja he ovat kuin mikä tahansa nelikymppinen pariskunta, jolla on paljon töitä ja iso perhe. He rakastavat toisiaan, ehdottomasti. Siksi Amy järkyttyy sydänjuuriaan myöten, kun Hugh ilmoittaa tarvitsevansa aikalisän. Vain kymmenen päivää myöhemmin Hugh on häipynyt, ja Amysta on tullut – niin, mikä? Jos häntä ei suorastaan ole jätetty, niin eikö hänkin ole tauolla?”

Tätä kirjaa elin vahvasti mukana. Miten joku voi jättää puolisonsa ja lähteä tuosta noin vain reissaamaan Aasiaan. Ottaa aikalisän perheestä ja muusta elämästä? Entä jos minulle itselleni kävisi niin, miten selviäisin? Aikalisää on takuuvarmaa hauskalla tavalla aiheeseen pureutuvaa Keyesiä. Pidän hänen tyylistään enemmän ja enemmän! Kirja pureutuu napakasti rakkauden, avioliiton sekä keski-iän maailmaan. Ilahduin suuresti kirjan lopputapahtumista!

Hurmaava mies

 ”Kaikki muistavat mitä tekivät sinä päivänä, kun kuulivat hurmuripoliitikko Paddy de Courcyn menevän naimisiin. Mutta neljälle naiselle tuo uutinen on erityisen merkityksellinen. Stylisti Lolalla on toden totta syytä olla kiinnostunut siitä, kenet Paddy nai, sillä vaikka hän on tämän tyttöystävä, hän ei todellakaan ole tuleva morsian. Murheen murtama Lola pakenee Dublinista mökille Irlannin länsirannikolle. Mutta mikäli toimittajana työskentelevä Grace saa päättää, Lolan lepolomasta ei tule niin idyllistä kuin tämä toivoo. Grace tahtoo kirjoittaa paljastusjutun de Courcyn kihlauksesta ja uskoo, että Lolalla on siihen kaikki tarvittavat tiedot. Myös Gracen sisarella Marniella on omakohtaisia kokemuksia Paddystä. Entä tuleva vaimo, Alicia – tunteeko hän todellisen Paddy de Courcyn?”

Aloitin tämän kirjan Härkösen kirjan jälkeen ja olen nyt lukenut siitä noin 1/3. Teksti on mainiota ja takuuvarmaa Keyesiä, mutta vaikea sanoa vielä kuinka paljon pidän siitä. Se on selvää, että pidän, mutta kuinka suurelle asteelle tykkääminen yltyy? Lola ja Grace ovat paljastuneet tässä vaiheessa hieman sekopäisiksi, mutta hellyyttäviksi persooniksi. Paddy sen sijaan on hyvinkin luotaantyöntävä henkilöhahmo, mutta hommahan voi vielä vielä muuttua! Epätyypillistä tässä kirjassa on hyppääminen henkilöhahmosta toiseen, mutta henkilöiden tarinat kietoutuvat tarinan edessä nerokkaasti toisiinsa. Viikonloppuna pääsen taas enemmältä tämän kirjan kimppuun!

Mitä kirjoja sinä olet lukenut viime aikoina? Hyviä lukuvinkkejä kaipaan!

Edellinen postaus: 10 x asia, jonka haluaisin oppia

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

  1. Elina kirjoitti:

    laura Mannisen kaikki anteeksi tuli luettua viimeksi. Todella hyvä kuvaus perheväkivallasta, henkisestä, taloudellisesta ja fyysisestä. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *