Hae
Palasia Arjestani

Välipalaksi banaani-suklaakerrosvanukas

Keskiviikkona mulla oli ennen töitä taas aikaa kyhäillä pikku herkku välipalaksi. Olen tämänkaltaisia terveellisiä versioita vanukkaista bongaillut mm. Pinterestistä ja jokainen mun testaama on ollut yllättävän hyvä! Varsinkin maapähkinäiset vanukkaat on mun suosikkeja. Vaikken niin kauheasti kookoksen mausta välitä niin tähän(kin) vanukkaaseen se sopi kuin nenä päähän. Vanukkaasta tuli kookosmaidon ansiosta niin tuhti ettei sitä todellakaan tarvitse syödä paljon 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banaani-suklaakerrosvanukas (2 annosta)

  • 3 kypsää banaania
  • 1 rkl makeutusta, esim. hunaja tai agavesiirappi
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl macaa (ei pakollinen)
  • ripaus suolaa
  • kookosmaidon jähmettynyttä osaa (laita kookosmaito jähmettymään jääkaappiin yön yli)
  • pari palaa tummaa suklaata
  • pieneksi pilkottuja pähkinöitä, esim. cashewpähkinöitä ja saksanpähkinöitä

Yhdistä kulhossa banaanit, makeutus, kaakaojauhe, maca ja suola. Sekoita esim. sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

Laita toiseen kippoon kookosmaidon jähmettynyt osa ja sekoita se haarukalla kuohkeaksi. Pilko haluamasi pähkinät pieniksi.

Ota kaksi kaunista lasia/kulhoa ja kasaa aineksia päällekkäin niin, että alimmaiseksi tulee banaani-suklaavanukasta, seuraavaksi kuohkeutettua kookosmaitoa ja sen päälle pähkinämurua. Jatka niin kauan kunnes kaikki ainekset on käytetty. Ripottele vielä päällimäiseksi pilkottua tummaa suklaata sekä pähkinärouhetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos tahdot tästä vieläkin herkumpaa niin laita tummaa suklaata myös kerroksien väliin!

 

2 kommenttia

  1. Jenna N. kirjoitti:

    Uuuu, mikä herkku! Tästä ei paljoa paremmaksi mene. 😉

    • Jonna kirjoitti:

      Oli hyvää, mut tosi tuhtia! Ei pysty kovin paljon kerralla syömään 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *