Hae
Palasia Arjestani

Mielenhäiriöisen vihersmoothie

Processed with VSCO with q6 preset

Niin, ensimmäinen kerta taisi olla jokin hetkellinen mielenhäiriö. Näin kivan kuuloisen reseptin lehdessä ja hölköttelin siltä seisomalta kauppaan ostamaan aineksia vihersmoothieta varten. Ja hyväähän siitä tuli, pakko myöntää! Silti se ei vienyt sydäntäni, vaikka pikkuisen sykähdyttikin. Tämä taisi olla alkuvuotta, ehkä jopa aikaisemmin. Monet hehkuttavat vihersmoothieta ja erilaisia vihermehuja, mutta mä en vaan pysty. Mun mielestä ajatuskin salaatista smoothiessa kuulostaa hyvin epäilyttävältä. Jopa etovalta. Tunnen toki terveysvaikutukset, mutta ei se asiaa miksikään muuta. Ei vaan uppoa mulle.

Sunnuntaina tapahtui kuitenkin jotain outoa. Vedin treenin päälle kunnon suolaisen mättöpizzan ja olin ihan ähkyssä. Olo oli huono ja vetämätön ja mietin mitä hittoa tuli taas tehtyä. Koska en halua heittää ruokaa roskiin niin olihan se pizza tuhottava, jonka ahneuksissani tilasin lauantaina hampurilaisaterian lisäksi. Tyhmäkin tajuaa ettei tämän kokoinen mimmi vedä iltapaloiksi sekä burgeriateriaa että pizzaa. Mutta mun vatsa käski. Vai olikohan se pää? Syytän pizzaonlinea.

Vielä pari tuntia pizzamätön jälkeen olin ihan täynnä ja ähkyssä. Köpöttelin olkkarista länsisiiven keittiömme ja basilikanipun nähdessäni totesin, että nyt muuten lähtee. Hämmästyksekseni tajusin, että kroppani suorastaan vaati jotain vihreää. Nopeasti ja paljon! Ladoin blenderiin puolikkaan puntin tammenlehtisalaattia, muutaman varren basilikaa, jäisen banaanin, ripauksen suolaa ja lorauksen vettä. Blenderi päälle ja hetkeksi keittiötasoa vasten norkoilemaan. Seurasin ainesten sekoittumista kiinnostuneena ja pystyin jo maistamaan kammottavan viherlitkun maun suussani. Muutama pitkä suraus ja jumalten vihernektari oli valmista.

Ja ei se ollut pahaa tälläkään kertaa, päinvastoin! Nähdään taas vuoden päästä, vihersmoothie; )

Oletteko te viherjuomien suuria faneja?

4 kommenttia

 1. gisella kirjoitti:

  hyii banaani on yks hirveimmistä asioista mitä voi pistää vihersmoothieen, kokemusta on! liian makea viherpirtelö on jotain ihan hirveätä! joku päärynä tai ananas voi ehkä vielä menetellä, mutta jos smoothie sisältää esim. spirulina levää niin sekaan ei mahu kun kurkku, avokado, sitruuna tai pinaatti. muuten tulee aivan liian kamala kombo ja oksennus refleksi on herkässä kun sitä koittaa kulauttaa alas! 😛

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, no nyt kun sanoit niin joku muu olis voinut sopia paremmin! Banskua sattui olemaan pakkasessa niin sai kelvata 😀 appelsiini toimii myös hyvin!

 2. Laura kirjoitti:

  Hanki pakastimeen pussi mangokuutioita odottamaan seuraavaa viherinspiraatiota. Jäiset mangot tekevät juomasta ihanan kylmän, koostumuksesta pehmeämmän ja antavat raikkautta (ja vähän, muttei liikaa, makeutta.

  Itse suosin komboa jäiset mangot, kylmää vettä, basilikaa, lehtikaalia, pinaattia, salaattia ja omenaa. Nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.